OK
"התשובה לשאלות אחת ושתיים היא זהה!" מכך אני מסיק שבעיניך קצוני = קקיוני. "יח"ד היא מפלגה שמורכבת ממר"צ (השמאל החזק אך עדיין לא קיצוני) ומשח"ר שהיא תנועה קיצונית בהגדרתה." מדוע שח"ר קיצונית בהגדרתה? לדון בחלוקת ירושלים זה לגיטימי. גם פרס, גם ברק וגם רבין דיברו על זה. לדון בירידה מרמת הגולן זה לגיטימי. פרס,ברק,רבין. אותו נוהל. "בהסכם ז'נבה יש קבלה של רצון השיבה. בין אם תרצה או לא, בין אם רק באופן עקרוני או לא, יש שם קבלה של רצון השיבה הפלסטינאי לחזור לשטחיה הריבוניים של מדינת ישראל" לא נכון! פשוט לא נכון! ואני מצטט ישירות מתוך הסכם ז'נבה - "אין בהסכם זכות שיבה של פליטים פלסטינים לישראל(...)האפשרות היחידה, שהיא זכותו האוטומטית של כל פליט, הינה להתגורר במדינה הפלסטינית, ביתו הלאומי(...)ההסכם יביא לפתרון קבוע ומלא של סוגיית הפליטים ולאחריו לא יהיו שום תביעות נוספות בנושא" מעבר לכך, כל בקשה של פליטים להקלט בישראל תחוייב בהסכמה ישראלית. מה לא תקין בזה? בדיוק כמו שכל ארגנטינאי, צרפתי או רוסי יבקשו לעלות. המדינה תחליט, ובמקרה של תשובה שלילית, לא יוכלו הפליטים לבוא בטענות. אז תפסיק לשקר נונ סטופ לגבי קבלת זכות השיבה. אחת ולתמיד תגמור עם העניין הזה כבר! "נוסף על כך, כזכור לך בשיחות טאבה,לאחר שחרג מהמנדט שקיבל מרה"מ דאז ברק, הסכים שר המשפטים דאז יוסי ביילין לחזרה של פליטים לתחומי מדינת ישראל" - למה אתה אומר שהוא חרג מהמנדט של ברק? יש לך סימוכין לכך? ביילין לא היה שם לבד אלא עם שלמה בן עמי, אמנון ליפקין שחק וגלעד שר. מלבד זאת, אפילו ברק עצמו דיבר על קבלה של 7000-10000 פליטים במסגרת של איחוד משפחות. "ציוני לטעמי ולהגדרתי זה אדם אשר תומך במדינה יהודית, (מה הקשר בין ציונות ויהדות?) בעלת מאפיינים יהודים, (שוב, איפה הקשר הלוגי שבין ציונות ויהדות?) רוב יהודי בא"י. (אותה שאלה). ציוני הוא אדם שמבין את הקשר הנפשי-לאומי של העם היהודי לירושלים השלמה (אם כך לשיטתך, כשליש ויותר ממדינת ישראל, לא ציוניים) ולא מוותר בקלילות שכזו (מישהו ויתר בקלילות?) על 3/4 מירושלים העתיקה! (גודלה של ירושלים העתיקה הינו כקמ"ר רבוע אחד. 3/4 ממנה זה אומר כ-700 מ"ר. רק לידע כללי) ציוני הוא אדם שלא מעלה על בדל שפתיו את הרעיון של שינוי ההמנון או הסמל או הדגל של המדינה יהודית! (האם אתה טוען שסמלים הם דבר קדוש? ואם הדגל היה 7 כוכבים כמו שהרצל הציע, זה היה משנה לך כהוא זה לגבי יהדותך/ישראליות/ציונותך וכו'?) "יח"ד היא אנטי ציונית כי כאמור מצעה המדיני הינו הסכם ז'נבה והוא כולל בתוכו קבלה של רצון השיבה!" הסברתי לכך לפני כן מדוע זהו שקר, ולכן לא אתייחס לכך שוב. "אם יתקבל רצון השיבה ופליטים יתיישבו במדינת ישראל יבוא הקץ למדינה יהודית בא"י(כמה זמן עד שהם יהיו רוב?!?)." מסכים איתך. אך לא זה העניין. נוסף לכך יו"ר יח"ד כבר ציין במספר הזדמניות,ואפילו אחרי ניצחון בני סכנין בגביע המדינה בכדורגל שהמגזר הערבי סובל מאפלייה במאפייני המדינה ויש לשקול אולי להוסיף בית בהמנון למגזר הערבי, אולי לשנות את הדגל כדי שגם הערבים יוכלו לחיות איתו, והסמל, גם הוא בעייתי." אכן, יש קיפוח, אך ביילין מעולם לא הציע להחליף את הדגל או לשנות את ההמנון. "יואב, חלילה לי מלהגיד לך באיזה מפלגה לתמוך אבל... אם אתה כ"כ מחובר ליח"ד. אם אתה כ"כ תומך ביח"ד. אם אתה כ"כ תומך בקבוצות התמיכה של יח"ד(סרבנים!). (קבוצות תמיכה של יח"ד? אפשר הסבר?) אם אתה כ"כ מאמין במצע המדיני והכלכלי של יח"ד. אולי כדאי שתשקול מעבר ליח"ד? המצע המדיני כלכלי חברתי של יח"ד היה פעם מצעה של מפלגת העבודה וגם היום רבים במפלגה תומכים בו. אני עדיין מאמין שהישועה לכל כיוון (ימין או שמאל) תבוא אך ורק מהמפלגות הגדולות (עבודה לשמאל, ליכוד לימין). אני מעריך את יח"ד וגם את העבודה. 3 יו"רי יח"ד/מרצ האחרונים הם פליטי מפלגת העבודה (אלוני,שריד,ביילין). בעיניך זה אומר שהעבודה מתנערת מהשמאל. בעיניי זה אומר שההבדלים אינם כאלה גדולים.