לאנשים האוהבים...

לאנשים האוהבים...

לחשוב, מאמר רביעי בסדרה של צבי ינאי { יש שם קישור למאמרים הקודמים } "הסיכוי שקיים גורם כלשהו שברא את העולם וקבע את חוקי הטבע ששולטים בו קטן יותר מהסיכוי שהוריקן חולף יצליח להרכיב מטוס בואינג 747". ברור שהעובדות לא יבלבלו את המאמינים, אבל קריאת הסדרה כולה, בריאה לתרגול התאים האפורים. { חומר קריאה לשבת }

יש ספר מצויין

של חוקר אבולוציה שנקרא ריצארד דוקינס. אם אני לא טועה הוא תורגם לעברית "ההצגה הגדולה בתבל". אני ממליצה לקרוא. הוא מסביר למה בריאתנים לא צריכים לפחד מבאבולוציה. ספר מצויין, מדעי, המביא הוכחות ותימוכין. ממליצה בחום.

צודק, ניסחתי לא נכון - בספר ריצארד דוקינס טוע

שאין שום סיבה שאנשי דת יהיו נגד אבולוציה. שתורת האבולוציה לא שוללת את קיומו של האל. ולכן אני דת לא צריכים לפחד ממנה כלכך.

כעת, הדברים אכן נכונים...

אבל, יתכן שפרופ' ריצ'רד דוקינס מתכוון לאנשי דת ברמתו של פרופ' ישעיהו ליבוביץ', אשר ציטוט שלו מופיע במאמר אליו הפניתי : "אלוהים איננו כוח אלא אלוהים, והאדם המאמין מכיר כערך העליון בחייו את העבודה שהוא עובד את האלוהים", כלומר עבור אנשים המקבלים כאקסיומה את קיומו של אלוהים, ורואים בכך ערך מוסף לעצמם. עבור הדתיים ברמתו של עמך, אלה המתפללים בדבקות רבה : "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם אשר יצר את האדם בחכמה וברא בו נקבים נקבים חלולים חלולים", אמונתם באלוהים נובעת מכך, שהם עומדים נפעמים מול מורכבותו של הגוף האנושי, ומורכבות העולם בכלל, והתפעמות זאת היא אשר מובילה אותם להאמין באלוהים. ולכן, האנשים הרוצים שהדת תהיה נחלת הציבור הרחב, מנסים לשמר את האמונה בבריאתנות, על אף שערוותה של אמונה זאת ברורה לעין. { ניתן בהקשר הזה, להתייחס לדעותיו של ברוך שפינוזה, אבל יהיה זה כבד עליי בשעה זאת } למאמינים עבור עצמם, המסכימים עם "איש באמונתו יחיה", ולא מתפלפלים שהנוסח הוא "צדיק באמונתו יחיה", ולכן רק מקיימי תורה ומצוות נכללים באמירה הזאת, לאלה באמת אין מה לפחד. הם יכולים להמשיך להאמין באלוהים, ומבחינתם הוא יהיה זהה האחראי לאבולוציה.

הפסוק

האמיתי הוא: הִנֵּה עֻפְּלָה, לֹא-יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ; וְצַדִּיק, בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה (הנביא חבקוק) כלומר הנביא מבטיח לצדיק שצדקתו תצא לאור ושאמונתו הישרה באל תתן לו חיים. השאלה היא - מי הוא צדיק? ומה היא אמונה? דב אלבואים אמר שבשבילו אמונה אמיתית באל היא כל הזמן לפקפק, לשאול שאלות, ולא אמונה עיוורת. כל הזמן לתהות על רצון האל, על איך לעבוד אותו. וזו הדרך שבה הוא מאמין שהאל קיים בו ודווקא אלו שמקיימים תרי"ג מצוות, וכו', הם שעושים כמו כל העדר "כי ככה צריך" וכי ככה אמרו - הם לא המאמינים האמיתיים. מעניין, שדווקא היהדות תמיד היתה דת בדלנית. מעולם לא חיפשה להמיר או לקרב אליה לא מאמינים. מעולם לא חיפשו "למכור את הדת להמונים" (האופיום של ההמונים). ויחד עם זאת היגענו לעת שבה מוכרים קמעות, רבנים, אבקות ושאר אמונות תפלות לעם. ויחד עם כל זה, עושה רושם שביטול תורת האבולוציה של דארווין על ידי שוחרי אלוהים הפך להיות טרנד. אילו רק היו מתעמקים בתורה זו, לא נגשים אליה בדעה קדומה.... אבל קטונתי. מי אני שאגיד לחכמים ממני, ומבינים ממני במה להאמין

כבודו של הפסוק במקומו מונח.

הערך "איש באמונתו יחיה", עומד בפני עצמו. נראה שאת, כמוני, בהחלט מסכימה לו.

גם כעת...

לקשור את דעותיו של ברוך שפינוזה להודעה לעיל, לא יהיה בעיתוי הנכון. אולי תהיה פעם הזדמנות אחרת.

eyebrrr

New member
או , זה בדיוק למה אני אוהב אותך.

קראתי גם נהנתי מאד, מכיר את כתביו של האיש שנים רבות. אבל אני ,לא חולק עם אחרים , אתה כן, כל הכבוד. אגב, הרבה יותר מענין מחיי המין של ye44 וריןטיןטין.

לא הבנת...

הנושא לא היה חיי המין של השניים, אלא התופעה שבה האחד, טוען שהוא חקר את הנשים שנים רבות, והוא מחלק תארים ומדליות זהב, לאמריקאיות, תימניות, מרוקאיות, רוסיות, פולניות, פרסיות עיראקיות גרוזיניות ושאר הירקות, והשני, משתף איתנו את ניסיונו, שהנשים הן כמו אופנוע אותו צריך לכייל. למיטב הבנתי, התופעה הנ"ל, ראויה להתייחסות הולמת, כמעט כמו הבריאתנות. וכעת, אתה אוהב אותי יותר ?

eyebrrr

New member
הממממ

חיי ההמין של הפרסונות הללו מענינות אותי כקליפת השום. דעותיהם על נשים מעניינות אותי עוד פחות. לא מזלזול בהם חלילה , אלא שיש תחומים שאני אוהב להחליט לבד בשיטת נסה ושגא ( לא אנוס ושגול ) ממשיך לאהוב אותך בעקביות.

Rtitan

New member
מאמר דמגוגי נוסף לצרי מוחין ../images/Emo31.gif

אני מתפלא על צבי ינאי, אדם שאני מאד מעריך וקראתי לא מעט מספריו שנגרר (אולי בחסות הכסף שקיבל) לכתוב סדרת מאמרים דמגוגית שהיא חלק מויכוח מביש שמתחולל כבר כשנה מעל דפי YNET אודות האמונה בקיומו או אי קיומו של אלוהים/ תבונה עילית/ בורא עולם / כוח עליון/ ספגטי... כשאנשים מכניסים ענייני אמונה פרטית לדיון שמנסה להתקשט בקישוט "מדעי" שאמור להיות כל דבר אחר מלבד דיון באמונות אישיות - ההבנה הפרטית שלי היא שהם החליטו לעשות חלטורה מהצד, החליטו לעבוד בזנות אינטלקטואלית ואני נהנה לקרוא בעיקר את הטוקבקים של ה"פסאודו-אינטלקטואלים" בגרוש של מדעני המקלדת - וונה-ביז פאטתיים.

דווקא הפעם לא מסכימה איתך,

התחלתי עכשיו לקרוא את המאמר הראשון (מתוך הקישור) והוא מביא בקיצור את הרעיון של הספר של ריצארד דוקינס. אני לא יודעת אם קראת, אבל מאוד ממליצה לך. אי אפשר לומר על ריצארד דוקינס שהוא דמגוגי או זנות אינטלקטואלית. אגב, חלק מהמחקר שלי קשור בריצארד דוקינס ובתורתו. אתה קורא לי זונה???????

Rtitan

New member
אני מפנה את הביקורת שלי כלפי צבי ינאי...

מרגיז אותי לקרוא דעות של אנשים צרי ראות (ודוקינס לא מצליח להתעלות אל מעבר לדיון הצר שלו, וזה בפירוש מאד מאכזב) שלא מנסים בזמן דיון לראות את העולם דרך עיניו של האחר. האמת היא, שאנשים כאלו מעלים בי ייאוש.

אני לא חושבת

שדוקינס הוא אדם צר אופקים. הגיוני שבספר שלו (או בספרים שלו...) הוא יעלה את הטיעונים שלו, וינסה לשכנע. דווקא בהצגה הגדולה בתבל הוא מדבר על אמונות דתיות, ועל למה הדת לא צריכה לפחד מאבולוציה, להפך! תורת האבולוציה מתישבת יפה עם קיומו של האל.

Rtitan

New member
זהו בדיוק לדעתי הבעיה...

האבולוציה לא צריכה להתיישב עם קיומו של האל או אי קיומו של האל, והדת לא צריכה להתיישב יפה עם מדע/ אבולוציה... מנסים לשדך כאן שני עולמות שהם נפרדים לחלוטין וגם דוקינס אינו מצליח שלא ליפול לבור המפתה הזה של "אני אוכיח שאפשר" כשבעצם - לפחות על פי השקפת עולמי - זה מיותר ולא טבעי.

Rtitan

New member
ובקשר למחקר שלך...

להזכיר לך מה הייתי אומר לך כשהיית זורקת דברים על הקירות מרוב עצבים?
עכשיו כשאת מזכירה את זה... יכולתי להציע לך שיטות אחרות
.

למעלה