לאן...

lala182

New member
לאן...

אני מניחה שאני לא היחידה שמתלבטת כרגע וכל יומיים משנה את ההחלטה לאן לסוע ואם בכלל ולכמה זמן... הגיוני רק לפני כמה חודשים השתחררתי וזה ה תקופה להיות מבולבל ולא לדעת מה אתה רוצה מעצמך-אבל בכל זאת בא לי לתפוס כבר כיון אז לאן נוסעת (עם מי זה בכלל שאלה טובה...אבל זו בעיה אחרת) מישהי שסה"כ רוצה לטייל ולראות מקומות אבל לא יותר מדי טרקים ומסלולים קשים וארוכים (מפונקת אני קצת בכושר אני לא כל כך..) בעיקר רוצה לנוח, להרגע, לראות מקומות מיוחדים ומענינים וסה"כ להנות תקופה? מתי שהכי מכדאי מבחינת מזג אויר... מעדיפה מדצמבר ואילך כי חבל לי להתפטר מהעבודה עכשיו וגם רוצה קצת לחסוך... מקווה שבכל זאת תוכלו לעזור קצת או לפחות לכוון... תודה מראש!!

lala182

New member
וגם סתם שאלה כללית על לונדון

בלי קשר לשאלה הקודמת- כמה עולה מחיה שם לחודש (בלי מגורים ועם מגורים) בהנחה ולא מצטמצמים בטירוף אבל גם לא מבזבזים יותר מדי...

sela v

New member
תלוי

המחירים פה מאד יקרים, מגורים, אוכל, תחבורה (ממליץ לקרא את המאמר שלי על לונדון), אבל אפשר גם להסתדר במיוחד אם מכירים פה אנשים או שחיים באכסניה זולה במרכז, אם משתמשים בתחבורה זה רק אוטובוסים, וחיים על פסטה. ואז ללא מגורים אפשר לחיות כמעט ב-0, אם רוצים להוסיף מגורים אפשר למצא בכ-100 פאונד לשבוע במרכז. אבל זה האבל הגדול, בלונדון יש מלא פיתויים לבזבז כסף.

lala182

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

הגיוני מגורים מסובסדים ב200 פאונד לחודש? נראה לי קצת מדי ואף חשוד... וענין הפיתויים ידוע... חבל שאני אתפתה
אני בהחלט אקרא גם את המאמר...

אני חייתי על 600 פאונד לחודש

שכר דירה+אוכל+תחבורה ציבורית+חשמל מים גז+בילויים (לא יותר מידיי).

ליאורט1

New member
קצת קשה לעזור

בעקרון ההחלטה תלוייה בהמון המון גורמים שקשורים כמעט אך ורק אליך, לרצונות, ליכולות, למגבלות וכו. כמובן שמזג אוויר הוא בדר"כ משתנה מאוד חשוב ביעד הטיסה, את רוצה לטוס בסביבות דצמבר כלומר שאם את רוצה קיץ את צריכה לטוס לחצי הכדור הדרומי. שזה אומר: ניו זילנד-הייתי ואני יכול לספר אוסטרליה אפריקה דרום אמריקה(זאת יבשת אז תמיד יש שם לאן לטוס) וחלקים מאסיה מאירופה אני חושב שאת יכולה לשכוח אם לא בא לך לטייל בחורף אם תרצי אני אוכל לספר יותר על ניו זילנד אבל עקרונית נשמע לי שזאת מדינה מתאימה לך, לפי התיאור הקצר שנתת. ניו זילנד היא מדינה מדהימה מבחינת נופים ומאוד מאוד קלה לטיול מכל בחינה שהיא, האפשרויות לסוג הטיול מגוונות בהתאם לכמות הכסף שאת רוצה להשקיע. נורא קל לטייל שם לבד ואפילו בטרמפים עם בא לך, לא שמעתי על איזשהי בחורה שהיו לה שם בעיות(ופגשתי לא מעט בחורות שטיילו לבד). כל המטיילים נורא חברותיים הטרקים מאוד מסודרים ולא צריך להיות טייל גדול בשביל לעבור אותם(מספיק כוח רצון). מבחינתי היו שתי בעיות לנ"ז א. עלות, זה אומנם יותר זול מארהב או אירופה אבל יותר יקר מדרום אמריקה או אסיה. ב. מבחינת תרבות ו"לפגוש את המקומיים" אני לא ממש התלהבתי, הם סתם סוג של בריטים קצת טמבלים, נורא נחמדים, אבל לא משהו באמת מלהיב. זהו בנתיים, אם תרצי יותר פרטים על כל מיני דברים אני אוסיף שיהיה בהצלחה

lala182

New member
תודה רבה... עוד כמה שאלות

קודם כל תודה רבה על התשובה וההתיחסות. לא ממש סגורה על דצמבר לא סגורה על כלום... כל עוד אני אהיה בארץ באוקטובר 2006 ויהיה לי מספיק כסף אז לא ממש משנה לי מתי... כמו שהזכרתי הבעיה הכי עיקרית חוץ מלאן זה עם מי... בעיקרון זה אמור להיות עם החבר אבל בקטע של טיול לצערי אנחנו לא הכי באותו הראש... אני מחפשת לטייל ולהנות והוא קצת יותר בכיון של לטייל קצת ולעבוד הרבה לבד אני לא אסע... אני יודעת שהרבה בנות עושות את זה אבל יש לי הרגשה שלפחות בהתחלה אני לא ממש אהנה מזה... בהחלט חשבתי על ניו זילנד (וגם על תאילנד) ואני שמחה לשמוע שלפי התיאור שלך זה יתאים לי מה עם אוסטרליה? אם מגיעים עד ניו זילנד חבל לפספס לא? כמה זמן טיילת שם? וכמה עלה לך בערך? ואם יש בכלליות המלצות אני אשמח לשמוע... המון תודה

ליאורט1

New member
עוד קצת

המממ אני אענה על מה ששאלת ולא ארחיב יותר מדי כי אני לא יודע מה רלוונטי ומה לא, אם תרצי אז אני אוסיף. מראש תכננתי לטייל שלושה חודשים ולא להיות בכלל באוסטרליה אלה ל"השקיע" רק בניו זילנד שלפי המידע ש"צברתי" לפני הטיסה התאימה לי יותר, ניו זילנד היא יותר לטיולים, טבע ונוף גם לאנשים שלא היו בסיירת מטכל ולא עשו אף פעם טרקים(לדעתי זה פשוט מקום טוב להתחיל בו את "קריירת" הטיולים) נורא קל לטייל שם ולהסתדר גם בערים וגם בטרקים, הנופים זמינים בכל מקום ולא צריך להרחיק יותר מדי בשביל להנות מהם. גם בטרקים העניין יחסית פשוט יותר משום שאין צורך לטייל עם אוהל וכישורי ניווט מתקדמים או מדריך, בכל השמורות יש בקתות שתמורת עלות סימלית מספקים לך גג מזרון ומים זורמים, נכון שצריך להביא שק"ש אבל לא צריך לסחוב מים לכמה ימים וגם לא אוהל, במדינה כמו נ"ז שבה מזג האויר לא יציב והסיכוי לגשם תמיד קיים העובדה שיש לך גג מעל הראש מעודדת. הימים בקיץ בנ"ז מאוד ארוכים והטרקים(בייחוד המפורסמים יותר) תמיד מסומנים כהלכה ואין בעיה לעבור את ימי הטיול גם לאנשים שהכושר שלהם לא הכי טוב או שלא מנוסים בטיול עם תרמיל כבד, מחשיך בסביבות 22:00 ולכן ניתן למרוח 20 קילומטרים יומיים בנוחות לאורך כל היום ולהנות מהטבע בלי לפחד יותר מדי. כמו שהזכרתי קודם, לא חייבים לצאת לטיולים של מספר ימים בשביל להנות מהנוף, גם מי שמעדיף להנות ממנו ממרכז העיר לא יתאכזב וכמות הטיולים החד יומיים באורכים שונים הוא פשוט אדיר. המידע לתיירים בכל נושא ובייחוד בנושא שמורות הטבע ומסלולי ההליכה מאוד מתקדם ואין בעיה לקבל מידע בנוגע לטיולים בסביבה שבה את נמצאת באורכים ובדרגות קושי שונות. כמובן שבנ"ז יש גם את כל האטרקציות המפורסמות, בנג'י, רפטינג סלדג'ינג ועוד אין סוף דברים שנמנעתי מלעשות בגלל שיקולים כלכליים(פשוט פחדתי:)). החסרונות העיקריים, לטעמי, של נ"ז הם מזג האוויר הממש לא צפוי והעובדה שאין ממש היסטוריה או תרבות(יש מי שיחלוק עלי בעניין התרבות), נוסף על כך העלות החודשית יחסית גבוהה והיא בערך 1000 דולר אמריקאי לחודש, העלות מאוד תלויה במטייל עצמו ובדרך שבה הוא מתכלכל ומה הוא עושה או לא עושה ניתן להסתדר בפחות וכמובן שאפשר להוציא הרבה יותר הכל תלוי בך. לפי האופי האישי שלי החלטתי לוותר על אוסטרליה, אוסטרליה היא יבשת מה שאומר שהיא פשוט ענקית, המרחקים ממקום למקום הם אדירים וחודש וחצי זה ממש לא הרבה זמן בשביל להיות שם, תוסיפי את העובדה שלא רציתי לצמצם את הזמן של נ"ז ושאוסטרליה יותר יקרה. לפי מה ששמעתי ממטיילים אחרים באוסטרליה, לפחות לאורך החוף המזרחי שהוא המסלול ה"סטנדרטי" למי שמגיע לתקופה קצרה, לא הייתי נהנה יותר מדי, לא ממש מתאים לי עניין המסיבות, החופים ולהסתובב בבגד ים וכפכפים כל היום(ברור שאני מגזים), זה עניין של אופי וממה ששמעתי לפני שטסתי החלטתי שזה לא בשבילי, בזמן הטיול כשדיברתי עם עוד אנשים הבנתי שההחלטה שלי היתה נכונה. הכל נכון בשבילי ועל כל אחד כמוני יכולים להיות ארבעה שיגידו בדיוק ההפך. מבחינת עבודה אני לא ממש יכול לעזור רק לספר שאפשר לעבוד גם בנ"ז בעבודות חקלאיות באופן חוקי כמעט לאורך כל השנה וגם לתקופות קצרות. זהו בנתיים, אמרתי מעט אבל יצא קצת הרבה, אני מקווה שלא הוצאתי יותר מדי, אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות. ביי

lala182

New member
קודם כל-

המון המון תודה לך... בהחלט עזרת לי הרבה... מה שאתה מתאר בהחלט מתאים לי, אני גם לא חושבת שהמחיר של הטיול יקר מדי... בחישוב גז יצא שב3 חודשים הלך לך משהו כמו 13500 ש"ח שזה נשמע לי אפילו זול מדי אבל אולי אני טועה
אני בהחלט הולכת לשמור איפשהו את מה שרשמת לי וברשותך כמובן להציק לי במסרים אם יהיו לי שאלות נוספות קצת יותר פרטניות... ושוב פעם - תודה רבה

lala182

New member
וכמובן שכחתי-

באיזה תקופה נסעת? באיזה תקופה מומלץ לסוע?

ליאורט1

New member
עוד כמה פרטים ואזהרה/בקשה

קודם כל, לפני שאת מחליטה, תעשי לי טובה ותבררי על שאר יעדי העולם, תבררי עוד על נ"ז גם ממקורות אחרים, תלכי להרצאות(רצוי יותר מאחת על כל יעד), בכל מקרה, זאת החלטה חשובה אז לא לקפוץ למסקנות מוקדם/מהר מדי. בקשר למחיר, כמו שאמרתי זה לא יקר להחריד כמו אירופה או סתם יקר כמו ארה"ב אבל זה גם לא הודו או דרום אמריקה, ניו זילנד היא מדינה לא זולה. אני, בגלל סיבות בריאותיות, אכלתי שם המון ירקות ופירות, בתחום הזה בדר"כ הם הרבה יותר יקרים מישראל, הכל עולה שם בערך פי שלוש מכאן ולכן הוצאות האוכל שלי היו גבוהות יחסית, ניתן לאכול בהרבה יותר זול וביותר יקר, אותו הדבר בנוגע ללינה, לנסיעות לאטרקציות(בנג'י וכו) ככה ש1000 דולר זה לא "בסלע" יכול להיות פחות ויכול להיות יותר. אני ממליץ לבקר ולקרוא גם בפורום ניו זילנד ואוס' בלמטייל יש שם לא מעט מידע, ככל שקוראים דעות של יותר אנשים ככה תקבלי רושם אובייקטיבי יותר. הקיץ בניו זילנד באופן רשמי הוא בערך מדצמבר לאפריל בפועל זה לא תמיד ככה. מכיוון שמדובר באיים מזג האויר מאוד הפכפך ובגלל הטופוגרפיה יש הבדלים לא קטנים בין האיזורים השונים למרות שהמרחק בינהם לא גדול. במשך כל השנה וגם בקיץ יכולות להיות תקופות לא קצרות של גשם ואם אני לא טועה בשנה שעברה היה אפילו שלג בדצמבר ויכולות גם להיות תקופות של שמש ושמיים בהירים גם בתקופות שלא אמור להיות בהן ימים כאלו. אני הייתי שלושה חודשים מינואר לאפריל כשינואר היה די גשום, פברואר היה מושלם ומרץ היה באמצע. מאוד תלוי באיזה איזור ואי תהיי. הדבר היחיד הבטוח הוא שבקיץ הימים ארוכים יותר ויותר חם, הכל יחסי אני לא זוכר שהיה חמסין נוראי כמו כאן. ככל שמתרחקים מתקופת הקיץ הימים מתקצרים והטמפ' יותר נמוכה(זה אף פעם לא נמוך בצורה נוראית). עקרונית אפשר לטייל שם במשך כל השנה, רצוי בקיץ אבל לקראת סוף הקיץ מתחילים להגיע לא מעט קנדים, כששאלתי כמה מהם למה הם נזכרים לבוא דווקא בחורף לעשות את כל הטרקים אז קיבלתי תשובה שבניו זילנד פשוט אין חורף ככה שהכל יחסי... תרגישי חופשי לשאול מה שבא לך איפה שבא לך.

lala182

New member
אל דאגה...

לני שאני אחליט משהו באופן סופי אני אחקור את העניין בצורה הרבה יותר יסודית... חלק מהאופי
אני מבינה גם שמחיר זה עניין של כמה רוצים באמת לבזבז... אני מצד אחד לא אתפשר יותר מדי על הנוחות שלי כי יש דברים שבשבילי הם חובה אבל מצד שני לא אבזבז יותר מדי כי מה לעשות אני עדיין לא מיליונרית... בכל מקרה תודה רבה על התשובות המפורטות לכל שאלה ברגע שאני באמת אחליט סופית מה אני רוצה ובמידה וזה יהיה ניו זילנד אני בהחלט אשאל שאלות הרבה יותר פרטניות... תודה רבה שנתת לי את הנקודת מבט שלך יום טוב ושוב תודה!

sitvaniyot

New member
כדי לצאת מהבלבול

אני מציעה שתכנסי לבלוג שלי. יש שם על הכנה לטיול וגם קצת רשמים ממקומות שונים בעולם.

למעלה