לאן עוברים?

shebrew

New member
אנחנו = רבים של אני

אם אתה חי בארץ כדאי שתיזכר בעברית שניראה והספקת לשכוח. אנחנו זה באי הפורום בעבר בהווה ובעתיד שרוצים להגר מישראל לאירופה.

יש לי המון שאלות ויזה אבל כבר עזרת לי במידת היכולת שלך, אז לא נותר לי אלא לפעול בעצתך ולקוות לטוב...

...קשים החיים ללא פספוט אירופי...

בקר12

New member
אכן כך ולכן יש לי סימפטיה לכאלה כמוך שבאים

לאנגליה ללא דרכון אירופי ועושים את כל המסלול עד לאזרחות המיוחלת בדרך הקשה
שיהיה לנו לילה טוב ומבורך.

TatyBar

New member
אבל יש פארמטר אחד ששכחת..

שבמדינות כאלה, צריך גם למצוא עבודה.
עבודה - כל התיאוריה של שכר מינימום מול עלות חיים לא שווה כלום.
כי עדיין, עלות חיים נמוכה - כשמצד ההכנסות יש 0 - זו לא הצלחה בשום קנה מידה.
אני לא רואה סיבה מיוחדת למה מעביד ירצה להעסיק מישהו בתחומים שלהן ללא נסיון מקומי או שפה. ואני לא היחידה שלא רואה את זה.
אולי כן. אולי לא. אולי יש להן נסיון מעניין או מרתק במיוחד או תחום ספציפי שהוא נדרש. לא יודעת.
אבל כדאי מאוד להתכונן לתקופה ארוכה של חיפוש עבודה.
ארוכה מאוד.
ובשביל ההכנה הזו צריך חסכונות גדולים מאוד שאפשר יהיה להשתמש בהם כדי לחיות בינתיים.
אף אחד לא אומר שאין סיכוי בכלל להשתלב.
רק שזה יכול - והרבה פעמים גם כך קורה בפועל - לקחת המון המון זמן.
צריך המון סבלנות ואורח רוח והתמדה. והרבה כסף.
אני יכולה לספר שבעלי סיפר לי רק לפני כמה ימים שמנהלת המשרד שלו (הולנד) חיפשה עבודה אחרת... והיא באה לספר לו שהיא מתכננת לעזוב את החברה ושהיא הגישה מועמדות לעבודה בחברה אחרת.
ושלמשרה הזו, בהולנד, שלא מצריכה תואר שני או פוסט דוקטורט כן? אפילו לא תואר ראשון..... הוגשו 450 מועמדויות!!!
450!!!!!
למה שמעסיק ירצה דווקא מישהו זר, לא יודעת.
אולי יש סיבה.
אבל למרבית המעסיקים להעסיק זר, ללא שפה או מנטליות או כישורים מקומיים או נסיון מקומי בתחום העבודה הזה - זו טרחה לא משתלמת.
אז עד שיימצא המעסיק הזה - או עד שאחת מבנות הזוג תשתלב מספיק כדי שהזרות לא תהיה יותר פאקטור למעסיק - ייקח הרבה זמן.
ולזה צריך הרבה (הרבה!!) כסף.
ואל תשכח דותן שאצלך היה בן זוג מקומי.
(גם אצלי).
זה עושה את המעבר לשונה לחלוטין ולגמרי בתכלית ובמהות ובהכל - מהמעבר שהן מתכננות לעשות.

dotandvir

New member
עניתי כבר גם לטריג וגם לבקר

אז אני אענה לך בקצרה, בן הזוג שלי לא היה מקומי ועדיין לא מקומי ואם אי פעם הוא יהיה מקומי (דהיינו אזרח שוודי) זה יקרה כפי הנראה בגלל שאני אתאזרח קודם (יש לי אזרחות גרמנית) והוא יוכל להאזרח מכוח האזרחות שלי.
אני יכול לאמר לך שנחתתי פה ומצאתי את עצמי עם בן זוג וזהו - בלי חוג חברתי (אין לו כזה), בלי משפחה קרובה פרט לו (ההורים שלו גרים בסין) ובלי קשרים למציאת עבודה. בערך המצב שבו הבחורות נמצאות היום רק שאני את ההגירה שלי לשוודיה ביצעתי בהתראה של 3 שבועות.

לעבודה שאין צורך בשבילה בפוסט דוק תמיד יש יותר מועמדים מעבודה שיש צורך בשבילה בפוסט דוק (שהיא כידוע לך עבודה לכל דבר ועניין במסגרת אקדמאית ואי אפשר לעשות אותה על ויזת סטודנט) אבל יש הרבה יותר היצע לעבודות מהסוג הפחות דורש (אחרת כולנו היינו מבלים את זמנינו בפוסט דוקים בביולוגיה מולקולארית או פיזיקה של מצב מוצק).

אני לא מסכים איתך שצריך המון זמן בשביל להשתלב - השאלה היא במה מוכנים להתחיל לעבוד. מי שלא בוחל בניקיון שירותים או בעבודה חקלאית בכפר קטן ימצא עבודה מהר יותר ממי שמתעקש לעסוק בפיתוח על אותה מערכת הפעלה שהוא עבד בה בישראל (זה נכון גם עבור מקומיים מהיכרות עם אנשים שעברו סבבי פיטורים בבועות).
כמובן שמי שעובר לשוודיה וחושב שהמשרה הראשונה שלו תהיה בהוראת הספרות השוודית (אלא אם כן הוא דובר שוודית מושלמת ואוחז תעודת הוראה שוודית) כנראה יתאכזב.
בכל זאת, פגשתי פה אנשים שהיגרו מאפריקה ללא השכלה בכלל (כן, ממש כך) אבל עם גישה לחיים שאומרת שהם חזקים והם יתמודדו ובמקביל לעבודה פיזית קשה הם למדו שוודית כדי שעוד שנתיים שלוש הם יוכלו ללכת לקורס טבחים ולהתחיל לבנות את עצמם (וברור ששוודיה תתמוך בהם במהלך הלימודים ושכר הלימוד יהיה אפס, כן?) ואני מעריך מאוד את היכולת הזו למצות את המצב בצורה הטובה ביותר.

דותן

בוא אני אסביר לך

אני חייה על די מעט, הם חד הורית לשני מתבגרים (יקרים מאד)

יש עזרה של המדינה בדיור,
חינוך מצוין וזול
מחייה (אוכל, ביטוחים, מכונית, אופניים) יותר זול מבישראל

והכי חשוב - לא איכפת מה השכנים והמשפחה אומרים

יש לי איכות חיים 100%
שכמובן תמיד יכולה להשתדרג ל-300%
ואז אוכל לנסוע יותר לחופשים בחול ולקנות ביגוד יותר יקר

לא עובדים כאן 3 משרות כדי להישרד
ויודעים לשים עדיפויות

אה ועוד משהו

אני דווקא שוקלת לגור חצי בישראל חצי כאן,
ונדהמתי, נדהמתי נדהמתי מיוקר המחייה בישראל
זה גבוה בלפחות 30% ממה שאני מוציאה כאן, דיור, ביגוד הכל

והאיכות כאן הרבה יותר טובה.

mish07

New member
גם כאן בלונדון

אני מכירה ישראלית שעובדת כמטפלת בילדים; אם חד-הורית לשלושה ילדים גדולים שמצליחה לחיות ברמה סבירה מאד כולל חופשות לארץ ועד כמה שידוע לי הבחור האנגלי שממנו התגרשה לא שילם מזונות. אז כחד הורית כאן המדינה מסייעת הרבה יותר; היא משלמת משכנתא במסלול מיוחד שמאפשר לקנות את הבית באופן חלקי ומקבלת קצבאות שמגיעות לה על פי חוק. בארץ היא בחיים לא הייתה חיה באותה רמת חיים. רק דוגמא פשוטה; אם אני רוצה מטפלת לילדים שלי אז עליי לשלם עבור שניהם במידה שווה כלומר כל שעה עולה 6 פאונד כפול שניים ואילו בארץ חברות שלי משלמות עבור שעה לשני הילדים. ברור שהרווח של מטפלות כאן הוא גבוה יותר. מאידך; אוכל; ביגוד ומכוניות זולים יותר.

אירופה => הולנד

אם תעשו את זה מהר לא צריך להתחתן רשמית
בתור אזרחית של האיחוד, תוכלו לבוא יחד, לא צריך לעבור (עד כמה שזה מצחיק) את כל ההליכים שהולנדי צריך לעבור.
יחסית קל ליחסים חד מיניים

למעלה