לאן עוברים?

לאן עוברים?

שלום לכולם,
אני חן, בת 29, בעלת ניסיון של 10 שנים בחינוך לגיל הרך, בעלת אזרחות צרפתית.
אני נשואה לאיילת, בת 35,עובדת כיום במשק חקלאי פרטי בגליל
התחתנו לפני שלושה חודשים (אין לכך שום תוקף בישראל כמובן) והחלטנו שזה הזמן לעשות ניסיון לחיות במקום אחר, בעיקר- במדינה המכירה בנישואים שלנו ושתאפשר לאיילת לעבוד באופן חוקי, כרגע אנחנו מתעניינות בספרד אבל בעצם- אנחנו לא כל כך יודעות איך להתחיל.

אני מתעניינת בעבודה כמטפלת לילדים, כמובן שעדיף עם משפחה ישראלית- אבל איפה מוצאים? איפה לפרסם?

אנחנו באמת די תלושות כרגע, נשמח לכל הכוונה או עצה, לא רק בנוגע לספרד....

תודה!
חן ואיילת

forglemmigej

New member
לאיילתחן

לדעתי אם אתן שוקלות להגר למדינה אחרת כדאי ללמוד את השפה קודם. למה דוקא משפחה ישראלית, הכישורים שלך מותאמים רק להן...אולי כדאי לשאול בחבד המקומי אולי הם יודעים משהו . ואיפה בספרד, זו מדינה גדולה יש ברצלונה שיש שמה הרבה ישראלים אולי גם מדריד .
נישואים חד מיניים מוכרים בהרבה מדינות כמו שבדיה, דנמרק, הולנד, ספרד , בריטניה ונראה לי שגם זוג חד מיני לא נשוי יכול להגר הרבה מכירים בזוגיות הזו

TrigATUSA

New member
אתן צריכות להתחיל בבחירת 2-3 מקומות אליהן

הייתן רוצות לעבור, ומתחילות לברר על מציאת עבודה שם

בעיקרון כל מדינות האיחוד יאפשרו לכן להגר כזוג
האתגר הגדול יהיה מציאת עבודה

בגדול איפה שאתן לא מדברות את השפה יהיה הרבה יותר קשה למצוא עבודה ולהשתלב

shebrew

New member
אם כבר בקהילה אז למה לא לנצל את זה?

יש כאן איזה איסור לפרסם את לונדון אבל כלסבית ללסבית אני אחרוג ואומר - אין על לונדון.

להלן האתר לקהילה בו ניתן למצוא המון מידע שימושי ולא אחת יש שם זוגות נשים שמחפשות בנירות מטפלות לקטנטנים שלהן:

http://boards.gingerbeer.co.uk/index.php

(חשוב לקרא עד הסוף העמוד כי שם תמצאו את ה - Classifieds וזה מה שחשוב לכן בהתחלה).

מצד שני לעבור מהגליל למקום כל כך עירוני כמו לונדון יכול להיות שוק של ממש... וזה לא מתאים למי שלא אוהב עיר גדולה... קחו את זה בחשבון.

בהצלחה בכל מקרה.

בקר12

New member
לונדון "עירונית"? ממש לא.

בפרברים צפיפות הפארקים והירוק לא מבייש שום יישוב כפרי בארץ- כולל בגליל

עשית לנו חשק!

בלונדון יש הכרה חוקית בנישואים חד-מיניים?
לאיילת יש אזרחות ישראלית, רק דרך הכרה בנישואים היא תוכל לעבוד, לא?

shebrew

New member
יש הכרה. צריך רק להוציא ויזת EEA לחצי שנה ואז

EEA2 כשאתן כבר כאן.. אני לא מומחית לעניין, אבל יש בפורום המון מידע על הויזה הזאת, רוב מי שמהגר ללא אזרחות אירופית עושה את זה כבן/בת זוג של אזרח ודין זוג חד מיני בעניין הזה כדין זוג סטרייטי.

http://ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/eea-family-permit/

זה לינק לאתר הרשמי בו יש הסבר על הויזה.

Nobilis

New member
מה חשוב לכם?

מזג אוויר? שפה? סוגים מסויימים של עבודה (קרי - במה איילת רוצה לעבוד)? וכו'.

קודם כל- תודה על ההיענות

אנחנו קצת יורות לכל הכיוונים כרגע ובאמת הגיע הזמן להתמקד.

חשבנו כך-
חשוב לנו שהנישואים שלנו יזכו להכרה חוקית ושאיילת תוכל לקבל אישור עבודה חוקי וכשר למהדרין.
חשוב לנו (ובעיקר לכחושה יותר מביננו) שלא יהיה מאוד מאוד קר (קנדה- יורדת מהפרק....)
חשוב לנו שלא יהיה רחוק מדי מישראל (מחירי כרטיסים, מקרי בלת"מים וכ"ו)
חשוב לנו בהחלט השפה (פה לונדון מנצחת)

בנוגע לעבודה, איילת תעדיף משהו חקלאי בטבעו באיזשהי מידה אבל בגדול- הכל פתוח.
אני מסתמכת על הניסיון והידע שלי ומכוונת לעבודה עם ילדים, אבל בתכלס, אחרי כל כך הרבה שנים רצופות בתחום גם אני יכולה להינות מהסבה מקצועית ולאיזו תקופת ריענון, אז באמת - הכל פתוח.

בעיקר חשוב לנו לחוות מקום אחר (אם אפשר- רגוע יותר, מנומס יותר, אדיב יותר.....) ואנחנו לא מפחדות מערים גדולות, שתינו בוגרות תל אביב בהצטיינות, בוחרות לחיות מחוץ לעיר ולנשום את הכפר אבל גם מתגעגעות מאוד לאווירה עירונית.

אבל הכי הכי חשוב-
להרגיש שיש תמורה בעד האגרה. או במילים אחרות: פה שתינו עובדות בעבודות מאוד פיזיות ותובעניות, 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע.
אבל המשכורת שלנו בקושי מגרדת את העו"ש, (בעיקר עוברת. לא כל כך שבה.....) ב-25 ש"ח לשעה.
אז זה לא שאנחנו לא מוכנות לעבוד, יש לנו מוסר עבודה גבוה וחינוך קיבוצניקי של פעם (עדיין קמות בחמש וחצי בבוקר)
אבל אנחנו רוצות להרגיש שיש לכך תגמול הולם, שבסוף התקופה שלנו בחו"ל נוכל לחזור ארצה עם קצת כסף ולעשות ילדים.

א איפה הכי טוב לעשות את זה? איפה יש לנו סיכוי?

כרגע אני חושבת שהרשימה מצטמצמת לאמסטרדם ואולי לונדון.

מה אתם אומרים?

TatyBar

New member
לעניין החתונה...

איפה התחתנת?
כי אם זה במקום בו החתונה עצמה מוכרת, אז אני מניחה שבמקומות בהן מכירים בנישואים חד מיניים (כמו הולנד) כן יכירו בחתונה.
בד"כ ענייני חתונה בארצות הזרות הן על פי דין מקום. כלומר אם במקום בו נערכה החתונה, יש לה תוקף חוקי, אז יכירו בה. אבל שימי לב שאמרתי בד"כ. כי זה לא תמיד כך. ההתסייגות שלי היא כמובן לעניין הנישואים החד מיניים שבאמת לא מוכרים בהרבה מקומות. והם היוצא מהכלל לכלל של דין המקום.
אבל בגלל שהולנד כן מכירה בסוג כזה של חתונה אז אני רק מניחה (לא יודעת בוודאות) שאם החתונה מוכרת וחוקית במקום בו נערכה, אז יכירו בה בהולנד.
אבל גם אם לא - במרבית המדינות מכירים בזוגיות ארוכת טווח לפי כל מיני קריטריונים - ובן הזוג או בת הזוג זוכים לאותן זכויות כמו בעל או אשה.

legal affidavit of common-law partners

לחתונה הקטנה שלנו בארץ לא היה כמובן שום תוקף חוקי או רישמי, ככה זה בישראל....
אבל- אנחנו יכולות להוציא הצהרת זוגיות מארגון "משפחה חדשה" שנקראת באנגלית צחה legal affidavit of common-law partner
אני לא מצליחה לברר מה התעודה הזו מקנה לנו מול רשויות ההגירה השונות באירופה.

מישהו שמע? מכיר? יודע?
עלות הנפקת התעודות היא 1000ש"ח, מקווה שיש בכך באמת תועלת.

או שפשוט נתחתן (שוב) אחרי שנעבור?...

TatyBar

New member
לא שווה כלום. כך למיטב ידיעתי.

לכל מדינה יש את הכללים שלה להוכחת זוגיות. והכללים כוללים כל מיני ראיות של חיים משותפים בפועל. כמו חוזי שכירות ארוכי טווח על שם שתיכן או חשבונות ארנונה או חשמל משותפים...
אני לא מכירה את כל הכללים של כל המדינות.
אבל מסמך זוגיות הוא חסר משמעות כי הוא מראה באופן ״תיאורתי״ את הזוגיות ... ולא באופן ״ראייתי״.

יעלי9

New member
גם אני לא חושבת שיש טעם במסמך הזה

הוא לא מסמך רישמי, אין לו תוקף חוקי ולכן לא יספיק לכלום.
כמו שטטי כתבה, ללא ת. נישואין אתן צריכות הוכחות מן העבר לקשר ארוך ובר-קיימא ולא הצהרות לגבי כוונות עתידיות.

למה 'משפחה חדשה' בכלל מציעה את המסמך הזה, יש איזשהו מקום בו יש לו תוקף מחייב?

TatyBar

New member
אין לו שום תוקף. כלום.

גם אני יכולה להכין חוזה רומנטי ולהחתים אותן עליו.
ואני יכולה להוסיף לבבות וורדים אם ירצו.
בחינם.

יש לזה בדיוק את אותה המשמעות.

או במלים אחרות - כלום.

dotandvir

New member
אני בזמנו ביררתי מול השגרירות הגרמנית

הם מתייחסים להסכם זוגיות שנחתם ע"י עורך דין כראיה לרצינות הקשר - בנוסף תוכלו להראות שאתן חיות ביחד והייתן זוג למשך זמן מספיק (כל מדינה והשגעונות שלה).

דותן

TrigATUSA

New member
לעניין מזג אוויר

בלונדון, אנגליה קר יותר מבוונקובר, קנדה

לא שזה רלבנטי לכן, אבל למען הדיקנות

למעלה