לאן נעלמת, גווינביר?

JohnPaul

New member
לאן נעלמת, גווינביר?

רובנו ככולנו בפורום הזה חולים במחלת הנוסטלגיה, וב-99% מהמקרים הנוסטלגיה היא ספציפית לשנות השישים האלה, שמיוחסים להן כל כך הרבה ריחות של רומנטיקה, תמימות, מהפכה ובעיקר הרבה קסם. לא אכנס לדיון אם זה אכן היה ככה אז, מן הסתם בגלל שרוב הכותבים כאן בכל מקרה לא יכולים להשתתף בו, כי הם לא חיו אז. לי, באופן אישי, קרוסבי סטילס ונאש, באותה מידה כמו הבירדס, הביטלס ובוב דילן, למשל, הם דוגמה לצליל הזה של שנות השישים, שאי אפשר לטעות בו. ואחד השירים שיותר מעוררים את התחושה הזאת הוא גווינביר שלהם, שבעיניי הוא גם השיר הכי יפה שלהם וגם אחד השירים היפים שנכתבו. אבל, הפלא ופלא, הבועה הצבעונית הנפלאה הזאת התפוצצה מתישהו בשנות השבעים, וההתפכחות הייתה חדה וכואבת. המציאות לא כזאת ורודה, אולי בסוף לא נצליח לשנות את העולם, פתאום אנחנו גם לא כאלה יפים, פתאום הזדקנו וכל מה שנשאר לנו הוא הזיכרון הזה, הנוסטלגיה הזאת שטבועה בנו, גם בכאלה שנולדו הרבה אחרי התקופה הזאת. מצורף כאן קליפ של השיר הזה, שמראה בצורה כל כך חדה, ואולי שלא במתכוון, את הניגודים האלה. דייויד קרוסבי - שכתב את השיר - וגרהאם נאש שרים בהרמוניה מושלמת, והגיטרה האקוסטית של קרוסבי לא מאכזבת. מוטב לעצום עיניים. מסתבר ששני הבחורים האלה כבר לא צעירים היפים מגניבים. נאש מזיז את ידיו וגופו בצורה שהייתה יכולה להלבין את פני נכדו אם זה היה בקהל, וקרוסבי נראה, לא פחות ולא יותר, כמו כדור גדול ומקריח עם שפם ושיער ארוך לבן (בניגוד לימים היפים שלו, אז הוא נראה כמו כדור גדול עם שפם ושיער ארוך חום). האם החזות המגוחכת והמביכה הזאת, היא מה שנשאר משנות השישים היפות? האם עדיף לשקוע בנוסטלגיה מתמונת שחור לבן של כמה צעירים עם גיטרות, או להסתכל עליהם היום בקטרקט?

melancholy man

New member
אחד השירים שאני הכי אוהב בעולם

(תכננתי עליו לשבוע הבא, לא נורא). אבל עכשיו אחד וחצי בלילה אכתוב עוד קצת מחר. תודה!.

Barmelai

New member
גם בעיניי זה אחד השירים היפים בעולם

והם לא הורסים אותו, להפך, הבצוע הזה מוסיף איזה נופך חדש - אולי הנוסטלגיה שהיא נושא הסקירה, אולי בגרות כזאת של ישישים. אני כן חושב שחינני להזדקן על הבמה, תוך כדי שאתה עושה מה שאתה יודע לעשות הכי טוב בתנאי שאתה לא מדלג על הבמה כעז הרים. הם לא מקפצים, ומשום כך הם לא מגוכחים בעיניי. נוסף לזה, את הכאב שהיה הדרייב מאחרי כמעט כל השירים של קרוסבי מחליף עכשיו רוך. הם נראים כמו נציגי ועד הורים של ההורים, הם וגם הקהל באו כדי להתגעגע ולא למחות, והקליפ הזה חינני בתור מדורת נוסטלגיה. לי קל להזדהות עם השלב הזה שלהם כי גם אני עברתי משהו בחיים, לצעירים בינינו עדיף להמשיך להצמד לקס"ן ממודל שנות הששים .

pasteran

New member
בחורה מדהימה

עיניים כחולות וכל זה... סיפור עצוב מה שקרה לה ולחבריה. גם לדעתי אחד השירים היפים בעולם. הפריטה של הגיטרה יוצרת קסם שאפילו מרילין לא היה מסוגל לו. דווקא CSN לא מסמלים כ"כ את הסיקסטיז לדעתי. בניגוד להרכבים שמהם באו החברים המוזיקה כמעט נקייה מהשפעות פסיכדליות וסמים אחרים. במידה מסוימת הם קמו כבר מתוך רוח נוסטלגית למה שקרה בשנות הששים (זה ברור בקאבר לוודסטוק ואולי גם בשיר הזה). ז"א שלמרות שלשיער של החברים לקח עוד זמן להלבין ולנשור, הקופסה שמתחתיו כבר אז הגיעה לתקופה בה מבט לאחור מעניין יותר ממבט לפנים. ואולי בזכות זה יצאו להם שניים מהאלבומים הטובים ביותר.

melancholy man

New member
לכל אחד יש את הסיקסטיס שלו

דווקא בעיני CSN ושות', זה מהות הסיקסטיס ומהות המרד של התקופה, זה נכון שמוסיקלית הם אולי ה"תחברו לאחור" לפולק ההרמוני שבעצם כולם שם בסצנה של סאן פרסיסקו הגיעו ממנו, אבל מבחינת המהות, אין שם שום דבר סנטימלנטלי, ההיפך, הם אולי (שוב בעיני) המייצגים הטובים ביותר של אווירת התקופה. מה שכן, ובזה אתה באמת צודק, התופעה של CSN&Y מסמלת את סוף תקופת הזוהר של הפסיכדליה והניסיוניות המוסיקלית ברוק האמריקאי, משם ואילך, מלכו לפחות מעל גבי האתר, יוצרי פולק אמריקאי, סטייל האיגלס וכו'.

וינסנטי

New member
באמת שיר יפהפיה ../images/Emo13.gif

הוא מעורר תחושת קטורת כזאת, די פסיכדלית, וההרמוניה הקולית מדהימה. שיר גדול, אחד הגדולים שלהם.

giloni

New member
בתור איש חורף

אני מאשר את אבחנתך ומעניק לה חותמת גלילית אפרורית וכשרה. שיר שמעורר בך את הרצון לפתוח את התריס, להתכרבל ולהניח את האף הדולף על השמשה. כמה יפה, שזה כואב... יקי

melancholy man

New member
ומשהו על מה שכתבת JP

תשמע, בפורום השני אמרו שאתה תגלית העונה ורק עכשיו אני מבין למה, כתבת יפה במיוחד יקירי, נדמה לי שתפסת את העניין לגמרי. בקשר לשיר, מדובר בעיני בשיר יפיפה שמחזיק את המהות של הסיסקסטיס איפה שעושה נעים בגזע המוח, אחת השיאים של קרוסבי ככותב שירים (והיו לו הרבה כאלה) ושל השלישיה כאחת ההרומניות הקוליות הכי יפות והכי מזוהות בעולם הרוק, כל פעם אני נשבה בקסם של השיר הזה. הביצוע הסינטמינטלי של קרוסבי ונאש עם זה שהם נראים היום הרבה יותר דומים למכשפה מעל רכבת השדים בלונה פארק בת"א מאשר היפים צעירים (הייתי אומר היפים צעירים ויפים, אבל זה צד באישיות שלו שקורסבי מעולם חקר..) אבל שניהם לא איבדו לשניה את רוח התקופה, הם טבועים עמוק בתוך המוסיקה ההיא והרעיונות של התקופה, והשירים מגיעים בדיוק מאותו מקום שהגיעו אז, בניגוד להרבה מופעי נוסטלגיה מהסוג הזה, להם אני דווקא מאמין, הם אולי מגוחכים קצת היום כהיפים זקנים, אבל בפנים, אני משוכנע, אין שם טיפה של ציניות ונוסטלגיה, הם פשוט מאמינים באותם רעיונות שהאמינו אז.

למעלה