לאן נעלמו הג'יגות?

חגי

New member
לאן נעלמו הג'יגות?

בהמשך לפוסט שהצגתי בפורום תמיכה טכנית- לאחר שקיבלתי המלצה להעלות את העניין כאן: צרפתי תמונה שמסבירה את הבעייה - למחשב אמורים להיות 80G אולם רואים שיש רק 70G...ניחא. הבעייה היא שבספריות כונן C יש כ 12G ניצול בלבד אולם המחשב מראה שנותרו רק 8G לשימוש. ובכן - מה קרה לשאר הג'יגות? מה מחזיק אותן? האם זה קשור למערכת גיבוי ווינדוס של המחשב? אגב מדובר במחשב לנובו עם מעבד סלרון

RoyBO

New member
אתה בטוח שכל הנפח של הכונן מוקצה?

יכול להיות שחצי ממנו לא פורמט לNTFS לחץ על מקש ימני על המחשב שלי בחר ב"ניהול"= manage בלשונית בצד בחר storage disk management תסמן את הכונן שלך ותעלה לפה צילום מסך

RoyBO

New member
נראה תקין

יש מחיצת שיחזור ויש מחיצה רגילה כל הנפח מוקצה. תנסה למחוק נק' שיחזור של XP

אימאית

New member
ההסבר לזה מסובך...

ובקיצור - לא, זה לא הלך לאיבוד,אם אתה מעוניין בחישוב אז תקרא פה - "מדידת נפח", אבל בקצרה אמורים להיות לך סביב ה-72 מגה...

חגי

New member
אני יודע מה אמור להיות- הבעייה שאין!

המחשב מראה שיש רק 8 ג'יגה פנוי .

אימאית

New member
אולי זה נשמע בנאלי...

אבל צריך לפעמים לרוקן את סל המחזור... אמממ או לבדוק גודל של כל תיקיה ולראות איפה עיקר הגודל האבוד מתרכז... זכור לי שזה קרה לאח של מישהו מהעבודה... אני אשאל אותו מה היה הפתרון בסוף.

חגי

New member
זה לא זה - הסל רוקן . התעלומה בעינה עומדת

יש 70 גיגה וכשמסכמים את גודל התיקיות רואים שיש שימוש בכ 12 גיגה ועדיין המחשב טוען שנשארו רק 8 גיגה פנויים

יאיר B

New member
אם אני מבין נכון את שני התמונות שצרפת,

יש ביניהן אי תאימות לגבי המקום הפנוי בדיסק. בתמונה הראשנה (תוכנה שאני לא מכיר) היא טוענת שיש 42% שטח פנוי בכונן (אם יש 70GB, זה בערך 30GB+-). התמונה השנייה של חלונות, טוענת שיש 10% שטח פנוי. אני מבולבל

חגי

New member
הבלבול שלך הוא בדיוק הבעייה שאני מדבר עליה

בפועל המחשב קצת איטי וכשרציתי לעשות דיפרגמנטציה - הוא הודיע לי שאין בכך תועלת כיוון שמומלץ שיהיה לפחות 20% פנוי בדיסק . המצב שמוצג הוא שיש רק 8 גיגה או 10% פנוי אולם דרך תוכנה שהורדתי בהמלצת פורום תמיכה טכנית יש תצוגה לכאורה של 42% פנוי שכמובן לא מתאימה לנתונים. זה נראה כאילו בפועל במקום 70 גיגה יש רק כ 20 מתוכם 12 בשימוש ו 8 פנוי ולכן אולי תוכנת האנליזה מציגה 42% פנוי בקיצור - לאן נעלמו שאר הגיגות?

למעלה