לאן נעלם המצפון ?

• פותח הנושא ye44
  • פורסם בתאריך

ye44

New member
לאן נעלם המצפון ?

אישתו של חבר לא הכי קרוב חלתה בסרטן השד לפני כשנתיים לערך וקטעו לה את השדיים
ובנוסף עוד כמה דברים, במהלך מחלתה החבר התנהג בצורה דוחה "חגג" בחוץ וכו' אגב גם לפני מחלתה הוא התנהג כמו שייח
סגנון הדיבור כלפיה היה בוטה והאדון עשה מה שרצה שלא לדבר על זה שהוא בגד בה על ימין ושמאל, אתמול בערב עם החברים נודע לי שהוא עזב את הבית,לטובת גרושה פלוס ת'אמת הייתי
בשבילה שסוף סוף היא נפטרה ממנו הוא לא היה ראוי לה שלא לדבר על הקטע המוסרי והמצפוני, הרי אנחנו נמדדים בשעות צרה.אם הוא היה מספיק גבר מזמן הוא היה צריך לחתוך מזמן למרות ששוחחנו איתו שום דבר לא עזר המשיך בדרכו שלו .ראה פוסט "אני פה מטעמי נוחות ". מה שמאד חרה לי בכל הסיפור, זה דווקא הגרושה שאיתו .שהייתה מודעת למצבה ודאגה לנהל איתו רומן במשך שנה ארוכה למרות שידעה שהוא גבר נשוי שלא לדבר על מצבה הרפואי. הגעתי למסקנה שרוב האנשים שמרגישים בודדים אין להם דין ואין דיין לא מצפון ולא מוסר
נתקלתי בהמון סיפורים כאלה מה שמנחה אותם זה האגואיזם האישי לא חמלה לא מוסר ולא מצפון . "וואלה זרק\ה לי מחמאה לא רואה אף אחד ממטר יש כימיה נצוד אותו\ה " המסקנה העיקרית מכל "הטלנובלה" הזאת זה שתמיד תדעו שיש עוד בן אדם בצד השני ומה ששנוא עלייך אל תעשה לו, סבבה הוא מתאים היא מתאימה תדאגו לפני כן לסיים את הקשרים האישיים לפחות תהיו ישרים עם עצמכם אישית לא מסוגל להתנהג ככה, התנהגות כזאת לא בבית ספרי גם עם זה היה מדובר בסתם סטוץ עם מישהי שיש לה בן זוג. תהיו קצת אנושיים שב"ש

Rtitan

New member
יש לי בסיס טוב להאמין שזו לא הפעם הראשונה...

שאתה נתקל בסיפור כזה ואדם כזה, נכון? אז למה זה הרגיז אותך הפעם יותר מבדרך כלל?

ye44

New member
סיפורים כאלה

תמיד מרגיזים אותי ועוד יותר שחבר מתנהג בצורה כזאת

איך היא אחראית לחרא שהוא האיש הזה?

בעיני מי שאחראי לבגידה הוא רק מי שבוגד. אם היא גרושה - היא לא בוגדת באף אחד. אין לה הסכם עם האישה שלו. לו יש הסכם עם אשתו והוא זה שבגד. זה שמישהי מספיק מטומטמת כדי להיכנס למערכת יחסים עם בן אדם שמראה לה מראש כמה שהוא חלאה - זו בעיה שלה והיא תשלם את מלוא המחיר עליה בבוא היום, אבל החרא היחיד פה הוא אותו איש.

ye44

New member
זה שהוא אחראי

לכל הטלנובלה הזאת אין ספק, העניין הוא שאישה גרושה מנהלת רומן עם גבר נשוי שמודעת לצד השני ולבעיות שלה אין לה שמץ של מוסריות ואגב לפחות 3 ימים בשבוע הוא היה נעלם לה והולך ל
אצלה . זה לא עניין של הסכם ובגידה במישהו מבחינתה, אבל היכן המוסריות החמלה כלפיה ? הייתי לפחות מצפה למשפט כמו " אתה רוצה להיות איתי ? לפני הכל תתגרש "

שטויות!

הייתי מצפה מהחוקית שתגיד "אתה רוצה להיות איתי? אז תיפטר מהמאהבת או תתגרש" לצלע השלישית אין אחריות מוסרית למצב, רק לעצמה. מה עוד שאשה גרושה יודעת כבר שלא שווה לאשה נשואה להחזיק בעל זבל, החיים יותר טובים בלעדיו.

ye44

New member
הכל טוב ויפה

להגיד, לומר, לתת אולטימטום עד שאת מוצאת את עצמך חסרת אונים עם מחלה קשה שחלק מהזמן גם משתקת לך חצי מהפרצוף ויש לך 3 ילדים קטנים
זאת לא סיטואציה רגילה.לצלע השלישית אומנם אין אחריות מוסרית למצב אבל ברור שאין לה גם מצפון. וביננו כמו שלגברים "כשהזין עומד השכל בתחת " כנ"ל לגבי נשים
את יודעת כמה נשים הורסות משפחות שלמות רק ע"י פתיחת רגליים ? לא מעניין אותן הצד השני אין להם את הפאסון לומר קודם תתגרש ואח"כ אתה מוזמן

בתור אשה שנבגדה

אני יכולה להגיד ל שמעולם לא האשמתי את המאהבות שלו, שהאחרונה בהן היא זוגתו כבר א מעט שנים, מאז שהתגרשנו. האשמים בבגידה הם קודם כל הבוגד עצמו, שמתוך מכלול אפשרויות התגובה שניתנו בידו למצב של העדר אושר בנישואים בחר דוקא לבגוד. במקום השני נמצא הנבגד. כן - זה שבגדו בו. זה שידע (במודע או שלא) שהמצב הזוגי לא טוב, ובחר להתעלם, בין אם מהפחד להיות לבד, החשש להשפעת גרושין על הילדים, או כל סיבה אחרת. בגידה היא בין 2 בני זוג. האדם הנוסף עימו בוגדים אינו חלק מהבגידה, ואין לו כל אחריות לבגידה.

אנ י מבין שהנושא חשוב לך

ולכן אתייחס ברצינות - חושב שהלאה וכאן וזהב צודקות. נכון שהמצב שאתה מתאר הוא קשה ולא פשוט, אבל האיש אחראי לבד על מעשיו. מעבר לכך, אם האשה שאיתה הוא בוגד חוברת לאחד כמוהו כאשר היא יודעת מה מצבה של האשה הנבגדת הרי שיש לך (לתער כולנו) את התשובה מדוע היא אינה עושה דבר בקשר לכך. תשובה נוספת היא שאם בשלב הזה היא מאמינה ש"לה זה לא יקרה" (כלומר אותה האיש לא ינטוש בעת צרה) הרי שיש פה עיוורון מסויים ולכן בטוח שסבלה של האשה הנבגדת במצבה לא נראה לאף אחד מהשניים שבוגדים.

מסכימה איתך ב100 אחוזים

גם הגרושה שהיתה עם הגרוש שלי בעודנו נשואים - מעולם לא היו לי טענות כלפיה.היא גרושה, לא חייבת לאף אחד דין וחשבון על מערכות היחסים שהיא מנהלת -ניסתה והצליח לה. מי שבגד בערכים ובשלמות המשפחה זה הגרוש שהחליט לקום ולעבור אליה.

b e c k y

New member
קשה להבין.

# למה אנשים בוחרים להמשיך לחיות עם בני זוג שבוגדים בהם? # למה אנשים בוחרים להתחבר לבני זוג שהתנהגו בצורה מכפירה לבני הזוג הקודמים שהיו להם? # למה אנשים חסרי כל יכולת לקיים זוגיות, חוזרים ומנסים לעשות זאת, ומאמללים עוד ועוד אנשים? יש הרבה דברים שאני לא מבינה. אני יודעת, שבשלב ההכרות, אני לרוב מנסה לקבל תמונה על חיי הזוגיות הקודמים של הגבר שמולי. אם אני שומעת שם זלזול, התחמקות ממחוייבויות, השמצות, נטישה או חס וחלילה בגידה, אני לא אתן לקשר להתפתח. אנשים לא משתנים. אם הקשרים קודמים היית בן זוג אכפתי, אוהב ומשקיען, אתה תהיה כזה גם בקשר הבא. ואם הייתי אנוכי, התחמקת ממחוייבויות, היית כעוס וגס רוח, ככה גם תהיה בקשר הבא. השבוע יצא לי להכיר גבר שסיפר לי שכשהיה נשוי התקשה למצוא את מקומו בזוגיות היה בורח הרבה למחשב, אשתו היתה זו שגידלה את הילדים, וגם היום הוא מתאר אותה כשתלטנית. על פניו לא נשמע קיצוני, רק שלצערו, אני מכירה את אשתו. והיא אמא מסורה ואשה נעימה מאד. לקח לי שלושה ימים, בהם התנהג כלפי כמו מחזר מושלם, כדי להוציא ממנו את האישיות האמיתית. והיא, התגלתה במלוא כיעורה. כשהבין שחשף את הצד המכוער שלו ונלכד בשקרים של עצמו, ברח. צר לי להגיד שאני נתקלת בהרבה יותר גברים אנוכיים וחסרי רגישות, מאשר בגברים כנים, פשוטים ונעימים. אולי כי כך הוא העולם ואולי כי הנחמדים והנעימים נשארים נשואים. אני מקווה שאשתו של או חבר תבנה לעצמה חיים טובים בלעדיו ותעטוף את עצמה באנשים חיוביים. ואתה גרושה שלקחה אותו, אני מאמינה שיום יבוא והיא תמצא את עצמה באותו מצב של גרושתו. אני רק מקווה שזה לא יבוא לה בהפתעה.

ye44

New member
היא חיה

איתו כי הוא סירס אותה פשוטו כמשמעו ותאמיני לי היינו נוכחים בסיטואציות הזויות איתו פשוט היינו מובכים בשבילה עד שנמנענו ללכת אליו כי לשמוע משפטים כמו : " גיהצת לי " " תכיני קפה " " בואי לפה " " תכיני אוכל " "למה הבית לא נקי " פשוט כולנו התפוצצנו ממנו והערנו לו וכלום. אנשים בוחרים להתחבר לבני זוג שיש להם היסוטוריה כזאת נובע משתי סיבות או שהיא פרימיטיבית וזקוקה לשייח
או שהיא לא מסוגלת להיות לבד כמו רוב הנשים אז קופצות על כל חמור שעובר בדרך בין אם הוא פנוי או לא . חרא תמיד נשאר חרא כמו שכתבת אופי אי אפשר להסתיר

"היא לא מסוגלת להיות לבד כמו רוב הנשים אז

קופצות על כל חמור שעובר בדרך בין אם הוא פנוי או לא" אז איך אתה מסביר גברים שמאפשרים נשים "לסרס" אותם, כהגדרתך?

ye44

New member
ביננו

יותר קל לסרס גברים מאשר נשים, לא חסר גברים חסרי עמוד שידרה וחלשי אופי יש בשפע מכיר המון כאלה. תדפדפי לאחור ותראי כמה פוסטים הזויים גברים פותחים, את ישר קולטת שהאקסיות שלהם דיברו איתם במבטים אגב גברים יותר בנויים ששולטים בהם לעומת נשים וזה משחק לידיים שלכן אתם בשליטה טוטאלית על הזוגיות . ועוד משהו רוב הגברים שנמצאים בסיטואציה ששולטים בהם נהנים מזה רק חבל שהם לא מודעים שהם מבטלים את עצמם
נשים בשביל טבעת לא רואות בעיניים קודם לסמן
להביא ילדים ואח"כ משלמות את המחיר

מילים בסלע !!!

מה שנכון נכון !!! לא הכי מסכים לסטטיסטיקה המגדרית אבל יש להניח שזו הסטטיסטיקה שאספת עד כה. אני מכיר הרבה מדי מקרים שזה הפוך אבל באמת לא משנה מי שבבסיסו אנוכי יישאר כזה אפילו אם יתכסה במיטב המחלצות והאמירות היפות....

b e c k y

New member
אתה מתכוון שיש גם נשים כאלו?

בטוח. אני אפילו מוכנה לשער שבאחוזים דומים, רק שאני לא יוצאת עם נשים, כך שהבסיס ההתנסותי שלי לוקה בחסר.

אני מעריך את עמדך הפתוחה

בנושא הסטטיסטיקה. האמת שאת בין האנשים הבודדים שאני "מכיר" שמוכנים לדון (שלא לדבר על לקחת את זה כאפשרות ממשית) שיש דבר כזה.....

sumerfield

New member
"אישה ילדה"

התמימות זועקת משורותייך בקי. והשאלות כנראה רטוריות, כי אני בטוח שאת יודעת את התשובות עליהן. (בגדול אנשים עושים כל מה שנוח להם עד שהמצב הופך ללא נסבל ומחייב שינוי. יהיה קשה למצוא גם בין הגברים החזקים ביותר שתראי סביבך, אחד שיקום וילך ממשפחתו ברגע בו יוודע לו שאשתו הזדיינה באופן חד פעמי בכנס בברצלונה. הוא ילך כשזה יהיה מתמשך..) חוצמיזה, הרבה ספרים נכתבו על הטבע האנושי, כולל שר הטבעות והאדם הלא נראה, שאמרו שאנחנו מבוייתים, בעלי מצפון ומוסר רק כשאנחנו בתוך מסגרות של חברה. תני לנו את האפשרות לפשוע בלי להתפס (גלימת רואה ואנו נראה, טבעת וכו'), ונתנהג כמו אחרון הזאבים. מה בדיוק מפתיע אותך? אה, ושאלה קטנה: אם ישאלו את בעלך לשעבר איך התנהגת במהלך הגרושין. מה לדעתך הוא יגיד?

b e c k y

New member
(שר הטבעות)

ברור שאלו היו שאלות רטוריות. וגם את התשובה אני יודעת. היא נכונה ואפילו מעודנת. אני חושבת שרוב האנשים יעדיפו לסבול לא מעט עד שיבינו שהם חייבים לשבור מסגרות קיימות. ולגבי התנהגותי בזמן הגירושין? אני משערת שההגדרה הכי כנה ומדוייקת תהיה "מבוהלת". נורא פחדתי ממה יהיה ואיך יהיה. התחתנתי בגיל מאד צעיר ולא הכרתי את עצמי בלעדיו. למזלנו, היתה לנו מגשרת מבריקה שידעה לבנות את הפרידה וההסכם בדרך ששמרה על כבוד שנינו גם באותו הזמן וגם בהמשך. אבל עזוב שטויות... מצאתי לי פה בפורום אח ורע לאהבת המדע בדיוני וזה מה שחשוב. והכי מכולם... שר הטבעות. (אני יודעת את כל הטרילוגיה בעל-פה.)

למעלה