לאן ממשיכים עכשיו?

הילהל

New member
לאן ממשיכים עכשיו?

גילי - אמרת שאני יכולה לכתוב כאן על הצעדים הראשונים שלי בעולם הרוחני - אז ברשותך: לפני 5 שנים בערך השתתפתי בטיפול קבוצתי במרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית. במסגרת ההיא הציעו לי להנות מטיפול אלטרנטיבי שמטפלת הוליסטית מעניקה לבנות במרכז בהתנדבות. באותו זמן הייתי מוכנה לנסות הכל, אז למרות שזה נראה לי מצחיק ו"מכשפתי" - הלכתי על זה. זה היה טיפול אינטנסיבי בזמן קצר, עקב מועד נישואי שהיה קרוב מאוד (ולה היה חשוב שאני אגיע לחופה שלי "נקיה"). ואלו היו 3 החודשים המשונים, המדהימים, החשובים ביותר בחיי עד אז. הרבה דברים שקיבלתי לא הבנתי, ואני מבינה היום. אח"כ באו ,החיים" - פרנסה, הריון, לידה, שוב פרנסה. והתרחקתי. ושכחתי. ודברים שרציתי לעשות נדחו מחמת "פולניות יתר" (מה?! ללמוד שיאצו?! לכי תלמדי תואר שני!). אין לי הסבר למה, לאחרונה עלה בי צורך. צורך לשינוי. להתקדמות. להתנתקות ממה שמציק לי כ"כ בעולם היומיומי שלי. והתחלתי לקרוא. חברה נתנה לי את "היקום ההולוגרפי" שהיה לי קשה לקריאה אבל מרתק. וממנו המשכתי לספרים של בריאן וייס, שהזכירו לי והבהירו לי דברים שעברתי אז. ועכשיו אני לא יודעת מה הלאה. חלום מאוד ברור שהיה לי הבהיר לי שלחזור למטפלת מאז זה לא מתאים (כשהיא מבקרת בחלום, זה אף פעם לא סתם. מניסיון). חיפשתי מה עוד לקרוא - והרגשתי שאני לא רוצה עוד קריאה כרגע. מה שאני מאוד רוצה זה לדעת למדוט. אני אדם תזזיתי עם מיליון מחשבות מתרוצצות בכל רגע נתון. אני מרגישה צורך להשקיט קצת את הרעש הזה שבפנים, ולחשוב ולהרגיש בשקט ובבירור. אבל אני לא יודעת איך! כשהיא ניסתה ללמד אותי אז, זה פשוט לא הלך. הפסקתי אותה מהר ואמרתי שאני משתגעת. איך אני ניגשת לזה עכשיו, כשאני מרגישה מוכנה? איך לומדים? איך נזהרים? אני אשמח לכל עצה ורעיון ותובנה.

להתחלה רגועה עם מדיטציה הייתי

ממליצה לך דווקא על יוגה או שיטה אחרת שמשלבת איזון של הגוף ובסוף כאשר המיינד כבר בשל להרגע מדיטציה קצרה של הרפיה. לומדים את הטכניקה של ההרפיה והרגיעה והעבודה עם הנשימה, זה לא ארוך מידי להתחלה ואין עוד סכנה להצפות, נוצרת רגיעה ואפשר לבנות בטחון אח"כ להעמיק יותר בכל מיני טכניקות של מדיטציה. נראה לי שהשילוב הזה או אולי טכניקות דינמיות יחסית מבית המדרש של אושו יהיו לך טובות להתחלה ויאפשרו לך לנקות את המשקעים טיפה אחר טיפה בלי לפתוח סכר עמוק מידי כפי שעשוי לקרות למשל בקורס של ויפאסאנה. אם את מחליטה ללכת על יוגה תבררי האם עושים מדיטציה / הרפיה בסוף ואם זה יכול להתאים לך. בהצלחה.

לקשמי

New member
מדיטציה ויוגה

במרכז שבו אני לומדת, יש קורסים של יוגה וקורסים של מדיטציה. (בנפרד, לא ביחד). גם אני ממליצה להתחיל קודם עם יוגה, כי היא בהחלט הכנה טובה למדיטציה. למעשה מדיטציה היא חלק מהיוגה, החלק החשוב והמרכזי בתרגול היוגה. וזה אכן תורם המון ומאוד משפר את איכות החיים. בהצלחה!

הילהל

New member
יש לי איזה אנטי טיפשי ליוגה

ניסיתי פעם, בימי הסטודנטיאליים. המדריך היה כ"כ מתנשא, כ"כ מעצבן, שעזבתי באמצע שיעור הניסיון. ומאז יוגה עושה לי התנגדות איומה. תודה על האזהרב לגבי הויפאסאנה - כי חשבתי על זה כמתנת יומהולדת, ועכשיו נראה לי שאוותר.

לקשמי

New member
מדריך מתנשא

האם תוכלי לומר איפה למדת יוגה? כי התנשאות היא בדיוק ההיפך ממה שהיוגה מלמדת. אחת התכונות שהיוגים מנסים לפתח היא ענווה וביטול האגו. מצד שני יש גם מדריכים כאלה כריזמטיים, שעלולים להתפרש כ"מתנשאים". עניין של השקפה אישית.

הילהל

New member
אוניברסיטת בן-גוריון

איזשהו חוג של אגודת הסטודנטים. היו לו אמירות נוסח "אני חי נכון, אתם לא. אז אתם תנסו להנות מהיוגה שאתם יכולים לעשות, למרות שלא תוכלו להגיע לרמות הרוחניות המדהימות שלי". ולמה לא נגיע לרמות שלו? כי אנחנו לא חיים על מזון מקרוביוטי ועוד כהנה וכהנה. לי זה נתן תחושה של ביזבוז זמן מוחלט.

לקשמי

New member
בהחלט

אמירות כאלה הן באמת לא במקום, בהחלט נשמע כמו אדם מנופח אגו. כנראה שהוא לא באמת למד יוגה...

למדוט

לפי מיטב עניות דעתי מדיטציה צריך לחוות ולא ללמוד. פשוט לעשות וגם אם המחשבות מפריעות לא קרה כלום... עצם היותך מודעת ל"הפרעת" המחשבות פירושו שאת בתהליך מדיטטיבי. עם חלוף הזמן רעשי המחשבות יפחתו עד שהם ימוגו כליל ואז הכרתך תהיה זכה כבדולח. מדיטציה פירושו להיות כאן ועכשיו בכל רגע נתון. התרכזי גם בעת שטיפת הכלים או בזמן הספונז'ה ואל תצפי לכלום... בהצלחה רוני גלעדי נטורופת ויועץ הוליסטי

הילהל

New member
את זה אני מנסה

לאחרונה קיבלתי בעבודה המון עבודות טכניות, משמימות, "שחורות", מין עבודות רס"ר משרדיות. ואני מנסה, במקום להעלב ולהתעצבן, לראות בזה הזדמנות, ופשוט לתת למחשבה ולנפש לרחף בזמן שאני על "אוטומט". מקווה להצליח.

למדוט

אז את מודטת... ע"פי תורת הזן המדיטציה הטובה ביותר היא זו היום יומית. עוד הערה קטנה: אל תקווי להצליח. אם תקווי או תצפי למשהו סיכוי גבוה שתתאכזבי. פשוט המשיכי לעשות זאת ותהני מעצם העשייה. אשמח לתת לך טיפים נוספים ועצות נוספות. חג שמח רוני גלעדי נטורות מוסמך ויועץ הוליסטי

../images/Emo66.gifעל מדיטציה../images/Emo66.gif

מדיטציה אינה מה שאתם חושבים
מאת: אדוארד סי. אבדיל Edward C. Abdill מדיטציה הינה הכמיהה הסמויה של העצמי הפנימי אל האינסוף". במילים אלה מגדירה הלנה בלווצקי את תמצית המדיטציה. מאידך קיימים אינספור תרגולים אחרים הקרויים "מדיטציה" ללא קשר כלשהו להגדרתה של בלווצקי. רבים מהתרגילים טובים ומועילים, אחדים אינם מועילים ואחדים עלולים אף להיות "מזיקים"
התחלה:
השקטת המחשב. לפני שמתחילים להתאמן במדיטציה אנו עשויים לשאול את עצמנו "מה אני מנסה לעשות? מספר תשובות נפוצות לשאלה מפורטות להלן: ~להרגיש יתר שלווה ~להתגבר על אכזבה או על צער עמוק ~להתגבר על כאב, פיזי או נפשי ~לשפר את בריאותי ~לנפץ מסגרות, הרגלים שליליים ~להיעשות יותר רגיש רבים יסכימו שכל המטרות הללו הינן חיוביות ומועילות ויכולות להיות תוצאה של מדיטציה. מאידך כל אחת מהן במהותה היא תשוקה לשיפור עצמי הבה נניח שהמטרה הסופית של מדיטציה היא למזג את העצמי הפנימי עם האינסוף. זה נשמע מופשט למדי אבל האם אכן זה כך? "ליבותינו תמיד חסרי מנוחה עד אשר ימצאו את מנוחתם בך", אומר אוגוסטין הקדוש. במילים אחרות, השלווה המתמדת אשר אליה כולנו עורגים עשויה להימצא רק באינסוף.
אם אנו מצפים שמדיטציה תספק לנו ארגון מיידי של .בעיותינו, אנו עלולים להתאכזב מרה. אך אם נתרגל מדיטציה מדי יום ניווכח בעצמנו שהתחלנו במסע הגדול הביתה לשם התחלת המסע, ראוי להתייחס אל המונחים "עצמי-פנימי" ו"אינסוף". האחרון זקוק להגדרה נוספת מלבד אולי המשמעות התאוסופית שזה הנצח, הבסיס להוויה. "זה" המקור ממנו נובע כל דבר סופי (כולל אנו עצמנו). העצמי הפנימי הוא השורש האינדיבידואלי שלנו באינסוף. זהו העצמי הנולד מחדש, לא העצמי הארעי אותו אנו נוטים לכנות "אני". ה"אני" רוצה להיות מאושר, להתנסות באושר ולהימנע מכאב. זה אינו פסול, דבר זה בלתי נמנע באופן טבעי ובאופן אוניברסלי. בהיותנו כה מותנים לחשוב על עצמנו כ"אני" אנו עלולים לגשת אל מדיטציה כאל אמצעי להשגת תוצאות אישיות ועונג רוחני. אנו מחפשים זאת בתחושה. ה"אני" רוצה תוצאות אישיות ובזה טמון הפרדוקס הגדול של מדיטציה. התחושה חייבת להיות מושפעת מן המדיטציה ואכן תהיה, אך אם אנו מונעים על-ידי התשוקה לחוויה חושית נשיג לכל היותר תוצאה רדודה מאת קול הדממה ובת-חלוף.
אפשר לומר כך: "זה אשר ימצא את הנצחי חייב קודם לאבד את האני". אין זה ניתן להשגה מיידית, אך כל מאמץ בכיוון הנכון נושא תוצאות. ובמילים של ה. פ. בלווצקי למד, כי שום מאמץ אף לא הקל שבקלים - בין שהוא בכיוון הנכון ובין שאינו כך, לא יחמוק מעולם הסיבות. גם עשן חולף משאיר אחריו עקבות במסע הגדול (מחזור הגלגולים בתקופת של הפלנטה שלנו), סיבות שנזרעו בכל שעה ושעה נושאות עימן את יבול תוצאותיהן, שכן צדק קפדני שולט בעולם. בתנופה איתנה של עשייה שאינה שוגה - round - פעילות אחת .לעולם הוא מביא לבני-תמותה חיים של אושר או סבל, ילידי מחשבותיהם ומעשיהם בעבר. אם-כך, איך אנו אמורים לעשות את המאמץ כדי להתמזג עם האינסוף? לא לכולם תתאים אותה הדרך. ולא חשוב באיזו שיטה ננקוט, המטרה זהה. כל שיטה היא תרגול שעשוי לעזור .לנו לעורר את ההכרה האלוהית הפנימית משימה שאינה קלה כלל ועיקר. ייתכן שבתחילה מאמצינו לא יהיו כה מוצלחים, אך לפחות אנו יכולים להרגיע את המחשב במידה ,(mind) לשם כך חיוני שבתחילה נשקיט את המחשב .שאנו מפחיתים את המולת המחשבות .במידה מסוימת כמעט כל אחד שרוצה לנסות יכול להגיע לצעד ראשוני זה.
המשך כבר מגיע
....

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifהמשך:

ההצעות הבאות יכולות לעזור:
שבו בשקט דקה או שתיים ונשמו מספר נשימות עמוקות. היו מודעים לכל מתח פיזי ונסו להרפותו במתינות • תוך כדי התרכזות בהשקטת המחשב, חשבו על עץ, או הר, או כל מקום בטבע אשר בו הינכם חשים מרגוע. נסו לחוש את השלווה הזו עוברת דרככם ממש עכשיו ומקרינה מכם החוצה .כאשר מחשבות אחרות פורצות פנימה (וכך בוודאי יקרה) פשוט שימו לב אליהן, הסיטו שוב את מחשבותיכם אל שלוות הטבע והניחו למחשבות המפריעות לדעוך .אם אתם טירונים במדיטציה, יספיקו בתחילה חמש דקות. אחרת, המחשב עשוי להיות חסר מנוחה. אם תתמידו בתרגול זה מדי יום או מספר פעמים ביום תגלו כעבור מספר שבועות שיש לו השפעה מסוימת עליכם. עם הזמן ולאחר אימונים עשוי להיות קל יותר להרגיע את המחשב .בשעת הצורך. זו רק ההתחלה, אך התחלה חשובה מאוד במסע הארוך הביתה.
ריכוז השקטת המחשב הינה רק דרגה ראשונה במדיטציה. עשויות להיות לכך תוצאות חיוביות בחיי היומיום שלנו אפילו אם לא עשינו מעבר לכך. מאידך, כדי להעמיק במדיטציה המחשב חייב להיות חופשי יחסית מהתרוצצות של מחשבות ועל רגשותינו להפסיק להגיב לרעיונות ולאירועים. זה יהיה טפשי לומר שהמחשב חייב להיות בשקט מוחלט .ושעל הרגשות להיות בשלווה מוחלטת כדי להמשיך. מדיטציה זהו תרגול כוללני (הוליסטי). במשמעות אחת הוא מתמשך בהדרגה, ובאחרת, כל ההיבטים מתורגלים בעת ובעונה אחת הפירוש הוא שאנו מתחילים בהשקטת המחשב, ואחר-כך אנו מתנסים במדיטציה העמוקה כאשר אנו מגיעים למידת השלווה אליה הננו מסוגלים להגיע באותו הרגע. ההיבט העמוק יותר של מדיטציה, הריכוז, ישקיט את המחשב יותר מאשר אנו מסוגלים לעשות בשלב המקדים.
החלק הראשון של המדיטציה שלנו היה מיקוד על שלווה והקרנתה החוצה. עכשיו ננסה להפנות את הכרתנו המודעת כלפי פנים. לשם כך נסו להרגיש שמודעותכם ממוקדת במישור ליבכם. במקום להתרכז בשיגור השלווה החוצה אמרו לעצמכם: "אני הנני השלווה", היו מקור השלווה. יותר מאשר לחוש את השלווה כמשהו שנשלח מכם החוצה, נסו להיות שקטים לחלוטין בתוך-תוככם. מקדו את המחשב על העצמי הפנימי ביותר, האינסופי. אם הצלחתם ולו במעט, תגלו שהמחשב מאוד ערני אך עדיין ללא כל פעולה אין חשים בתחושת "עולם אחר" או עזיבת הגוף במשך המדיטציה. מדיטציה אמיתית היא התמזגות. היא מעוררת את העצמי הפנימי והאדם בכללותו נוטה להיות נמרץ-מעודד ובהרמוניה. בין שאנו מודטים בקבוצה או לבד, המטרה הבסיסית היא זהה לכולם, אך השביל ייחודי לכל פרט.
נקודות כלליות כפי שניסיתי לתת כאן הן ברות-תועלת, אך אין מערכת הכוונה מילולית אחת שתתאים לכל. לרבים קשה מאוד להתחיל מדיטציה לבד. אלה יכולים לעתים למדוט בקבוצה. סביר שזה קל יותר משום שאנו מפעילים אחד את השני ואלה המיומנים יותר במדיטציה ממריצים את המתלמדים על-ידי הקרנת השפעה מהמדיטציה שלהם. תהודת אהדה אינה תופעה פיזיולוגית בלבד זו גם תופעה רגשית, מנטלית ורוחנית. מאחר וקבוצה הינה יותר מאשר סך חלקיה. קבוצת מדיטציה עשויה להיות בעלת עוצמה גדולה. תרגול מדיטציה בקבוצה עשוי להיות אחת ההתחלות הקלות ביותר ללימוד. למדיטציה בקבוצה עדיין יש מקום ותועלת גם זמן רב לאחר שהגיע התלמיד למיומנות הנדרשת. כאשר אנו מודטים בקבוצה אין חשיבות יתירה למילים (אם בכלל ישנן) בהן משתמש מנחה הקבוצה. מאידך, אם משתמשים במילות הדרכה, ראוי שתהיינה מעטות בלבד - רק לתזכורת שלבי המדיטציה.
מדיטציה אינה מה שאנו חושבים, וליתר דיוק, אינה מה שמנחה קבוצה אומר. החשיבות במדיטציה קבוצתית היא המאמץ הגדול שהמשתתפים משקיעים בתחילתה כדי להרגיש מאוחדים כקבוצה. במידה שדבר זה הושג, הקבוצה תעבוד יחד בהרמוניה. מאידך, לעתים אנשים מודטים לבד, למרות שהם יושבים בצוותא. אין בזה פסול, אך זו אינה מדיטציה קבוצתית. דבר אחד הוא ודאי באשר למדיטציה קבוצתית. אלה המתרגלים על בסיס קבוע קשורים לעתים יחד בדרגה מאוד עמוקה. זו הסיבה לאמונתי בחשיבות המדיטציה הקבוצתית לפני פגישת החברים. אין זה חשוב אם אנו מסכימים למילים הנאמרות אם לאו. מה שקובע היא כוונתנו להתאחד ברצון טוב. אנו יכולים להתעלם מן המילים כל עוד אנו מאוחדים ועובדים יחד ברמה הרוחנית העמוקה יותר. מיומנות באמנות המדיטציה, לבד או בקבוצה, תגדל כל עוד אנו נחושים לעשות את המאמץ הפנימי, ותמיד נזכור שהמדיטציה הינה "הכמיהה הבלתי ניתנת לביטוי של העצמי הפנימי אל האינסוף"
עברית: רני פלד באדיבות האתר הישראלי לתיאוסופיה

../images/Emo115.gifעוד על מדיטציה../images/Emo115.gif

מדיטציה היא עבודה קשה.
היא דורשת את הצורה הגבוהה ביותר של משמעת - לא הסכמה, לא חיקוי, לא ציות - אלא משמעת הנובעת ממודעות תמידית, לא רק לדברים שמחוצה לנו, אלה גם לדברים שבתוכנו. כך שמדיטציה איננה פעולה של בידוד אלא פעולה בחיי היומיום הדורשת שיתוף פעולה, רגישות ואינטליגנציה. בלי הנחת היסודות לחיים נכונים, המדיטציה הופכת לבריחה ולכן חסרה כל ערך שהוא. חיים נכונים אינם בהכרח כפיפה למוּסר חברתי, אלא החופש מקנאה, מתאוות בצע ומחיפוש אחר כוח - שמולידים כולם עוינות. החופש מהם אינו מגיע דרך פעולת הרצון אלא על-ידי מודעות להם דרך הכרה עצמית. בלא הכרת פעילות העצמי, המדיטציה נעשית ריגוש של חושים, ולכן משמעותה מועטה ביותר. ציטוט מתוך דבריו של
קרישנה מורטי.

ו.. אחרון../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

מהי מדיטציה:
מדיטציה היא אחת מאמנויות החיים הגדולות ביותר - אולי הגדולה שבהן, ואין באפשרותו של אדם ללמוד אותה מאיש. זהו היופי שבה. אין לה טכניקה ולכן אין בה שום אוטוריטה. כאשר אתה לומד אודות עצמך, מתבונן בעצמך, מתבונן בדרך שבה אתה הולך, כיצד אתה אוכל, מה אתה אומר, הרכילות, השִׂנְאה, הקנאה - אם אתה מודע לכל אשר בעצמך, בלי שום בחירה, זהו חלק ממדיטציה. כך שמדיטציה יכולה להתרחש כאשר אתה יושב באוטובוס או מתהלך בחורשה מלאה אורות וצללים, מאזין לשירת הציפורים או מתבונן בפני אשתך או ילדך.
מדיטציה היא אחד הדברים המיוחדים ביותר. אם אינך יודע מהי, הנך כאדם העיוור בְּעולם של צבעים בהירים, אורות וצללים מבהיקים. אין היא עניין אינטלקטואלי, אך כאשר הלב חודר אל תוך התודעה, היא מקבלת איכות שונה לחלוטין, ואז היא באמת חסרת גבולות, לא רק ביכולתה לחשוב, ביכולתה לנהוג ביעילות, אלא גם בהיותה בעלת חוש לחיות בְּחלל עצום שבו הנך חלק מהכל. מדיטציה הִנָּה תנועת האהבה.
אין זו אהבה של האחד או הרבים. היא כמים שכל אחד יכול לשתותם מכל כד שהוא, בין שהוא עשוי זהב ובין שהוא עשוי חרס, היא בלתי פוסקת. ודבר ייחודי מתרחש, ששום סם או היפנוזה עצמית אינם יכולים לגרום לו: התודעה כמו חודרת לתוך עצמה, מתחילה על פני השטח וחודרת עמוק יותר ויותר, עד שעומק וגובה מאבדים את משמעותם וכל דרך למדידה נעלמת. במצב זה קיימת שלווה מוחלטת, לא כְּזו הנובעת מגמול - אלא שלווה שיש בה סדר, יופי ועָצְמה.
כל זה יכול להיהרס כשם שניתן להרוס פרח, אך למרות פגיעותה אין היא ניתנת להריסה. מדיטציה כזו לא ניתן ללמוד מאדם אחר. אתה חייב להתחיל כשאינך יודע דבר אודותיה ולנוע מתמימות לתמימות. הקרקע שעליה יכולה התודעה המדיטטיבית להתחיל היא הקרקע של חיי היומיום, המאבק, הכאב, השמחה החמקמקה. הצמיחה חייבת להתחיל שם, לגרום לסדר, ומשם לנוע שוב ושוב. אלא שאם אתה נתון בעשיית סדר בלבד, אזי אותו סדר ייצוֹר את מגבלותיו שלו, והתודעה תהיה לאסירתו.
בכל התנועות הללו אתה חייב להתחיל איכשהו מהקצה האחר, מהחוף האחר, ולא להיות מוטרד תמידית מהחוף הזה או כיצד לחצות את הנהר. אתה חייב לקפוץ למים בלי לדעת לשחות. והיופי במדיטציה הוא שלעולם אינך יודע היכן אתה, להיכן אתה הולך, ומהי המטרה.
אין לי מושג מי כתב, נדמה לי שזה של אושו... שומרת דברים כאלה ב"מסמכים שלי" כבר שנים ארוכות.. ומביאה אותם מדי פעם.. אז הסליחה עם הכותב

הילהל

New member
לנוע מתמימות לתמימות...

כ"כ מדבר אלי. אני אשמור לי את השרשור הזה במועדפים. אני אחזור אליו עוד. נתתם לי הרבה חומר לעבוד איתו, לחשוב איתו, להרגיש איתו. תודה.

למעלה