לאן ממשיכים מכאן

יואב512

New member
לאן ממשיכים מכאן

אבי בן 79 חולה אלציימר כ15 שנה .הוא גר בבית עם אימי ויש מטפל שמגיע 6 ימים בשבוע ל8 שעות בוקר או צהריים. עד לפני כחודש הוא תפקד מבחינה מוטורית בצורה סבירה , קם מהמיטה, התהלך בבית ובחוץ, אכל ויצא לשירותים בצורה עצמאית אך כמובן איטית. בחודש האחרון חלה הדרדרות בתפקוד המוטורי שלו עד כדי חוסר יכולת לקום ממצב שכיבה או ישיבה בכוחות עצמו, קושי רב ללכת, וכאילו אחזה בו תשישות מוחלטת. בנוסף מזה כשבועיים הוא כאילו מתעלף בעיקר בזמן הארוחה, תמיד בישיבה ובדר"כ על יד השולחן. ההתעלפות הזו אורכת כמה דקות שלאחריה הוא מתעורר לבד. השאלות שלי לפורום : האם מוכרת למי מכם תופעת ההתעלפות, האם ניתן להמשיך לטפל באבא בבית עם מטפל צמוד 24 שעות ( עד היום אימי יכלה לטפל בו בזמן שהמטפל לא נמצא)? , אלו אפשרויות נוספות אתם יכולים להציע .תודה. יואב

ענתי44

New member
שלום יואב

אמא שלי מסוגלת להרדם באמצע ארוחה, או חצי שעה אחרי שישנה לילה שלם אבל לא מאבדת הכרה. אני ממליצה שתפנה לרופא המטפל שלו עם זה. ההדרדרות של אביך כואבת אבל צפויה. מדבריך לא ברור האם הבית כשיר עבורו. כלומר, האם יש למשל ידיות אחיזה בשירותים במקלחת או ליד המיטה? האם הוסר מהבית שטיח למנוע נפילה? האם עבר לישון במיטה עם ידיות מניעת נפילה כמו מיטת בית חולים? האם הוא מתקלח במקלחת שמותאמת למצבו? יש כסא רחצה? אלו דברים חשובים מאוד למצב החדש של אבא. אם כל הצד הזה טופל אז כמובן שגם במצבו ניתן להשאירו בבית. אבל צריך כמובן עזרה 24 שעות כי אמא שלך לא תוכל לטפל פיזית באביך. יש עזרים לטיפול במצבים כאלו כמו למשל מנוף ביתי שמרים את ההורה מהמיטה לכסא והפוך. אפשרות נוספת זה מעבר לבית אבות. אתם צריכים לשבת ולברר מה הכי נכון לכם. מה אמא רוצה? האם היא רוצה שאבא ישאר בבית? אולי קשה לה מידי אחרי 15 שנות התמודדות עם אלצהיימר? למרות שהמצב מדרדר יש לכם עוד זמן להחליט, להתייעץ עם הרופא המטפל וכל מי שמכיר אותו, ואז להתכונן לשינוי בן אם בבית או בבית אבות. זה לא פשוט וכל החלטה היא קשה. מחזקת אותך ואת אמא שלך, ומחזיקה לכם אצבעות.

zs1957

New member
שלום יואב

אכן חלה התדרדרות במצבו של אביך. לגבי נושא ההתעלפויות יש להוועץ עם נוירולוג במרפאת הזיכרון.אני לא מכירה תופעות כאלה. אולם כל גוף מגיב אחרת לתרופות ולכל חולה יש את המחלות האחרות שלו מלבד אלצהיימר. לדעתי עליך להכניס את העובד ל-24 שעות ביממה. אמא שלך לא תוכל לשאת בנטל לבד יש גם לשמור על המצב הנפשי שלה. ניתן להמשיך לטפל באיך בבית אלא אם החלטתם להוציאו למוסד משיקולים שונים. בשלב הזה לא הייתי עושה זאת והייתי ממשיכה עם המטפל בטיפול באבא בבית. בשורות טובות זהבה

יואב512

New member
המון תודה על התגובות. בקשה להמלצות

יעלי וזהבה המון תודה על התגובות שחזקו את ההרגשה שלי שיש להשאיר את אבא בבית. אבקש המלצות על משרדי כ"א - אמא תעדיף עובדים מאיזור מזרח אירופה . האם שוררת כרגע איזושהיא מצוקה בנושא עובדי סיעוד ? תודה, יואב

למעלה