לאן מכאן?

Galiyy

New member
לאן מכאן?

היי בנות
שוב הגעתי למבוי סתום ולא ככ יודעת לאן?,למי ואיך..
מטופלת בר חווה. בעברי הריון תקין מהזרעה(אחרי מס שנים של טיפולים)
מנסה שנתיים וחצי מתוכם- שנה וחצי שכללו, הזרעות ו-7 טיפולי הפרייה
אנחנו לא ככ מוסברים
אני עם fsh סביב ה10 (בת 35) זרע סביר. עפי נתוני מעבדת האיויאף-בעייתיות קצת בתנועתיות ובכמות ולכן כל הפעמים ביצענו איקסי, גם כי לי לרוב יש ביצית אחת ובמקרים בודדים שתיים וזאת לאחר טיפול הורמונאלי כבד יחסית.
בהזדמנויות הבודדות ששאבו יותר מביצית אחת וניסו לבצע איויאף-הזרע לא הפרה,מאבל תמיד זה היה זרע מול ביצית קטנה כך שאולי התשובה טמונה בבשלות הביצית
בכל מקרה בדרך בדקתי כמעט הכל-
היסטרו-תקין(אבחנתית)
צילום רחם נוסף-תקין
פיפל
לא בדקתי קרישיות אבל לאור ההריון בעברי נדמה כי לא אמורה להיות בעיה
הפרוטוקולים כללו לרוב, מונופור/גונל ולקראת שאיבה קוקטייל בר חווה-דקא,פרגניל, ואביטל ותמיכת קרינון אחרי
היו גם מס פרוטוקולים על בסיס טבעי(כאמור למדנו שאיני מגיבה להורמונים) וכלום
אין לי מוקפאים. אין בעיית רירית
שישה טיפולים הניבו ביצית אחת מופרית
טיפול בודד הניב 2 הפריות-2 ביציות מופרות
כל העוברים דרגה a ללא שברים ותמיד הוגדרו מצוינים
ועדיין-אין כלום.
ניסינו הכל עם הורמונים/בלי הורמונים/בדקנו- וכלום לא עבד.
וכאן אני זקוקה לחוכמתכן וניסיונכן...
מה עוד אפשר לעשות?
תחושה אומרת לי שבגלל שידוע שהזרע לא מהמצטיינים, אזי נבחר בכל איקסי זרע בעל מטען גנטי לא תקין או משהו בסגנון ולכן על אף המעטפת החיצונית היפה, העובר לא נקלט
יש רעיונות?
משהו שכדאי לעשות/לפנות בגזרת הזרע?
עייפתי אחרי ככ הרבה הפריות והזרעות
אודה לכל תגובה והארה.

Galiyy

New member
שישה טיפולים הכוונה כל טיפול ביצית אחת מופרית בלבד

orile32

New member
רעיונות

מצטערת לשמוע על הדרך המתארכת.
רעיונות שעולים לי בראש -
1. אצל מי עשית היסטרוסקופיה אבחנתית? חשוב לעשות אצל רופא תותח. כבר שמעתי על כמה מקרים של טעויות ופספוס ממצאים חשובים.
2. כן הייתי בודקת קרישיות על אף ההריון התקין בעברך. יש לעתים בעיות קרישיות שנרכשות עם הזמן.
3. מיון זרע. מכירה את זה? ואם את מטופלת של בר חווה ואסותא ראשל״צ אז עוד יותר טוב כי יש מעבדת מיון ממש מול אסותא. אנחנו עשינו לראשונה מיון בסבב האחרון וזה עשה את השינוי.
4. בדקת את בלוטת התריס?
5. סבב עם סטרואידים, קלקסן אמפירי (במקביל לבדיקות קרישיות).
זה מה שעולה לי בראש כרגע...

חיבוק גדול ובהצלחה!

בלונד23

New member
לגבי סעיף 3

מה הכוונה זה מה שעשה את השינוי, האם את בהיריון עם המיון בראשון?
אני שואלת כי היו פה דעות מגוונות לגבי מעבדה זו, וחיפשתי לדעת אם מישהי נכנסה להיריון עם המעבדה הזו שממיינת.

orile32

New member
מיון זרע בראשל״צ

תראי, בפרוטוקול האחרון עברנו לברקוביץ׳ והחלפנו הכל - פרוטוקול, מעבדה, תמיכה וכן - עשינו מיון בהמלצתו החמה של ברקוביץ׳. קשה לשים את האצבע מה תרם להצלחה, אבל ברקוביץ׳ משוכנע לגמרי שהמיון עשה את ההבדל. פעם ראשונה שהגענו ל-2 בלסטוציסטים וברוך השם אחד מהם נקלט.
אין לי השוואה למעבדה של ברטוב כי זו פעם ראשונה שעשינו מיון, אבל את האמת היינו מאוד מרוצים מהמעבדה בראשל״צ.

נועה312

New member
מוסיפה

לפחות שתיים מהנשים שהשתתפו בשרשור אז על המעבדה בראשון נכנסו להריון מהמיון בה. גם קראתי על לא מעט שנכנסו להריון עם מיון בה בפורום אזוספרמיה. אצלנו הם היו המעבדה הראשונה שמצאה זרעים תקינים לבעלי, אמנם לא מספיק בשביל כל הביציות שלי ורק דרגה 2, אבל זה יותר טוב מהכלום שהיה לנו לפני כן.. וגם אנחנו לא ניסינו עדיין את ברטוב.

Galiyy

New member
Orile32-האם תוכלי לפרט על השינוי בפרוטוקול,תמיכה ושאלה נוספת

מאחר ואני לא ככ מבינה בתחום מיון הזרע- האם רק המעבדה בראשון מבצעת זאת?
מיון זרע הכוונה למיון ברטוב או שיש אפשרות לבקש מהמעבדה באסותא למיין זרע בתמורה לתשלום נוסף?
יתכן והשאלות שלי קצת מטומטמות:) אבל רוצה ללמוד על הנושא:)

בלונד23

New member
מיון

הכוונה למיון שהמציא ברטוב, כן.
אני ילדתי כתוצאה ממיון ברטוב.
אחר כך נפתחה המעבדה של ברקוביץ בראשון ושם פשוט היו כל מיני בעיות לכמה בנות (למשל קליטה ואחריה הפלה), ולכן שאלתי אם נקלטו וילדו מהמיון במעבדה הזו.
מדובר באותו תהליך מיון כמו של ברטוב.
&nbsp

orile32

New member
לגבי הפרוטוקול שלי

הרופא הקודם שלי כמעט ולא שינה את הפרוטוקולים. יכולתי כבר לכתוב מרשמים לעצמי.
דקאפפטיל מהיום השני/שלישי, ביום 5 מצטרף פיורגון למשך שבוע פלוס מינוס, אוביטרל, שאיבה, החזרה, תמיכה - אנדומטרין * 3, אסטרופם * 2, קצת גסטון וקצת אוביטרל. בכל הטיפולים חשבתי שהעוברים היו יפים, רק כשברקוביץ׳ עבר על הדוחות התברר שלא כ״כ...
מה ברקוביץ׳ שינה? תחילת טיפול עם גלולות - מאפסות את המערכת ויוצרות זקיקים אחידים יחסית. אחרי הגלולות הפסקה, מגיע דימום קצר, ואז - גונל למשך 9 ימים, בלי שום דיכוי. אגב, כששאלתי אותו למה גונל, הרי בכל הסבבים לפני היה פיורגון, הוא התעקש על הגונל. מעניין למה.
ביום העשירי (משהו כזה, אולי אני טועה יום לכאן יום לכאן) צטרוטייד ומנופור מולטידוז (רק כי נגמר לי הגונל והיה לי בבית מנופור, אז ברקוביץ׳ החליף לי). אוביטרל לפני השאיבה וזהו. תמיכה - חצי אוביטרל ביום ההחזרה ואנדומטרין פעמיים ביום.
חשוב לציין - בגלל הסירוב שלי להחזיר יותר מעובר אחד ברקוביץ׳ התעקש שנחזיר בלסטוציסט. זרמתי...
הסבב הזה היה הכי ״קליל״ מבחינת זריקות, כי הזרקתי צטרוטייד רק יום אחד והגונל הוא חביב יחסית, אם אפשר לקרוא למשהו בתהליך הזה חביב.
עוד משהו - אחרי שהוא עבר על דוחות המעבדה הקודמים שלי, ברקוביץ׳ אמר לי שהיו שואבים אותי מאוחר, כשהביציות כבר הפכו ל״חביתה״ כדבריו. לכן הוא רצה שנעשה שאיבה בדיוק בזמן שהן מתחילות להבשיל (איך הוא יודע לתזמן דבר כזה אין לי מושג...).
ויצא טוב... שוב - אין לי מושג מה ספציפית עבד בסבב הזה, ברקוביץ מתעקש שזה המיון (אולי רק כי הוא רופא צנוע ומסרב לקחת קרדיטים לעצמו).
אני אומרת - שווה לנסות מיון. לא יועיל לא יזיק (קצת לכיס).
המון בהצלחה וחיבוק גדול

Galiyy

New member
את ההיסטרו עשינו אצל בר חווה לקחתי

סטרואידים-פרדניזון לפני כל שאיבה(כי הפרוגסטרון שלי נוטה לעלות לפני ביוץ)
ולא עזר...למרות שטיפול ההזרעה שבו הריתי, דקסמטזון עשה את ההבדל
לא עשינו מיון זרע..אני שוקלת. זה עולה המון ולא ברורה לי בעיית הזרע. כלומר תמיד באסותא ראשון אומרים לנו שיש כמות סבירה.. חמישה מיליון לאחר השבחה.. אבל תנועתיות לא ככ טובה ד.
אולי באמת מיון יעזור לי..
עניין נוסף-כלכלי. לא יודעת עוד כמה אשרוד בפרטי.. ובאסותא ראשון יש רק רופאים פרטים..

שקלתי גם את אסותא רמת החייל את צוות הרופאים עמ להפחית בעליות לאור הדרך המתארכת-יש המלצות?
מלבד מיון - יש עוד משו שאפשר לעשות?
לא עשינו הנצה.. אבל כן השתמשנו פעם אחת באיבריו סקופ-לא לימד כלום אגב.

בלונד23

New member
כמות לא קשורה

המיון מיועד לאלה שיש להם בעיה במורפולוגיה של הזרע, כלומר המבנה.
אסותא רמת החייל אני אישית לא אהבתי בכלל, לא התחברתי, רופאים מרובעים ביותר (מתנגדים למיון וכו').
הנצה קשורה לבעיה בביציות (מעטפת עבה) ולא לבעיה בזרע.

Galiyy

New member
תודה. המורפולוגיה אצלינו היא 4 אחוז

נדמה שאכן צריך לנסות מיון.
פשוט עד כה-לא ממש פעלנו בגזרת הזרע על דרך של מיון וכו..

נועה312

New member
ממשיכה

לא הייתי מסתפקת במיון זרע אלא הייתי הולכת גם על שאר הסעיפים ברשימה של orile32. למשל, בדיקת קרישיות, רק היום היתה כתבה בynet שמציינת גיל מעל 35 כאחד הגורמים לקרישיות שעולה עם הגיל, וסטרואידים. לא כל כך משנה אם לקחת סטרואידים לפני השאיבה, משנה אם לקחת סטרואידים אחרי השאיבה בשלב שבו העובר אמור להשתרש ואם לא כדאי לבקש לנסות את זה.

טוליתי

New member
כמה כיוונים

1. קרישיות - העובדה שילדת ממש לא אומרת שאין לך בעיות קרישה. הקרישיות עולה עם ההריונות ועם הגיל! אני בעד לבצע את הסט המלא של הבדיקות, ולשקול קלקסן באופן אמפירי.
2. גישה - רוב הנשים נקלטות בתוך 5-6 טיפולים. את עדיין בתוך הסטטיסטיקה המעצבנת הזאת, ולא בטוח שישנה בעיה, ייתכן מאוד שבטיפול הבא כבר תקבלי את שאת מייחלת. זה נורא קשה לדרוש מאישה בטיפולים סבלנות, אבל כדאי להבין שגם כשהכול בסדר לפעמים אין קליטה.
3. לאזור אומץ ולנסות ללא איקסי - זה אמנם סיכון, אבל אותיי צריך להחליט שאם בשאיבה הבאה יהיו שתי ביציות, אז אחת מהן תופרה באופן רגיל....הרי הבחירה של הטבע טובה מכול, כנראה.
מקווה שעזרתי,
ומאחלת שבקרוב יהיו לך בשורות טובות.

Galiyy

New member
תודה בנות. עזרתן כולכן המון. אתחיל לבחון וליישם בשורות טובות

לכולן!

למעלה