לאן לפנות ע"מ לברר כמה החזר מס מגיע

לאן לפנות ע"מ לברר כמה החזר מס מגיע

היי לכולם, אני עובדת כעוזרת לגננת ומשתכרת כ-3,500 ש"ח לחודש. בשלושת החודשים האחרונים לא קיבלתי משכורת אך לפני כשבוע קיבלתי משכורת עבור חודשיים. העניין הוא שמתוך כ-7,000 ש"ח לקחו ממני כ-1,500 ש"ח מס הכנסה? ואני בדרך כלל לא משלמת סכום גבוה כל כך. אם אני מקבלת כ-3,500 ש"ח אז או שלא לוקחים ממני מס הכנסה או שלוקחים אבל ממש מעט. אנ רוצה לקבל החזר, איפה אני עושה זאת? לאן אני אמורה ללכת ומה להביא איתי? (אני רוצה לקבל החזר לא רק בגין מה שקרה לאחרונה אלא כי כבר ממזמן רציתי לעשות זאת) תודה

mstern

New member
תשובה

קודם כל, יופי של שם... אני מנחש שעכשיו תוצפי במסרים שיגידו, קחי אותנו וכו'. לפני התשובה אני מזכיר לכולם את הגבלות הפרסום. לעניין שאלתך, לדעתי עדיף שתפני לאיש מקצוע (כאלו יש פה הרבה...)והוא /היא יעזור לך לקבל החזר בגין שנים קודמות. לעניין השנה, לא ברור לי למה המעסיק בחר בדרך זו אבל יש שתי אפשרויות: 1. לחכות לסוף השנה ולהגיש דוח החזר מס. 2. לבקש מהמעסיק לתקן במשכורת הבאה. שבת שלום,

איך לבחור למי לפנות

קודם כל, את לא! פונה למה שמפרסם את עצמו. מי ששם לך פלייר בתיבת הדואר מעיד על עצמו שיש לו מדפיס טוב, אבל את עוד לא יודעת כלום על הרמה המקצועית שלו. תתחילי בזה שתשאלי אנשים חברים/ משפחה אם הם מכירים מישהו, אם יש להם נסיון טוב עם מישהו שהם יכולים להמליץ עליו. אחרי שיש לך כמה שמות, תטלפני אליהם- תשאלי מחירים, תשווי הצעות. תבדקי אם את משלמת אחוזים או סכום "פיקס" או שניהם. תבררי גם מה קורה אם בבדיקה שלהם מתברר שלא מגיע לך החזר מס. אחרי כל זה, כולל הרושם שלך משיחת הטלפון והמחירים, את יכולה להחליט לאן לפנות. עוד שתי הערות: א- יש אפשרות שלא מגיע לך כלום. שבחשבון השנתי התוכנה תתקן את עצמה ותוריד לך מס כחוק. ב- אם את כבר הולכת, תביאי את כל החומר שש שנים אחורה. אם לבדוק, אז כדאי כמה שרק אפשר.

למעלה