לאן לחודש לבד?

Blueyes2

New member
לאן לחודש לבד?

שלום !! שמחתי לדעת שיש פורום שמוקדש לתרמילאים כמוני !! אז העניין הוא שאני די נרקבת בחופשה הזו בבית והלימודים מתחילים עוד חודש וחצי ( אני סטודנטית שנה ב' ) אז החלטתי לטוס לחודש בתקציב של בערך 1500 דולר . היתי בדר' אמריקה , אירלנד וקצת אירופה . חשבתי על מזרח אירופה , השאלה אם זה מסוכן לטוס לשם לבד ?? בתור אישה ? תודה מראש !

sela v

New member
יש הרבה מקומות שאפשר

אני טיילתי בשביל אותו סכום בדיוק ואותה תקופה, בהודו ונפאל. אפשר גם להיות רק במדינה אחת מהשתיים (כרטיס טיסה 600+ דולר). לגבי מזרח אירופה אני לא חושב שצריכה להיות בעיה לאישה לטייל לבד, אפשר גם לטייל בזמן כזה בטורקיה או לשלב את טורקיה עםן מזרח אירופה (כרטיס טיסה לטורקיה עולה פחות מ-300 דולר). ועוד מקום שאפשר לטייל בו תקופה כזו הוא אזור מזרח אפריקה, ונדמה לי אף שאוגנדה נמצאת מחוץ למפת האזורים הלא מומלצים (כרטיס טיסה 600 דולר).

sela v

New member
ושכחתי

ברוכה הבאה לפורום

cloclo

New member
גרוזיה.

אם כבר מזרח אירופה שעל גבול טורקיה, אז גרוזיה. ארץ יפהפיה, נופים מדהימים, ערים מודרניות לחלוטין לצד כפרים שיד הזמן לא נגעה בהם, מחייה לא יקרה (אבל אפשר גם יקרה מאוד, אם רוצים - יש איפה), אנשים חביבים, יין מצויין, תרבות עתיקה, מוסיקה מצויינת (מקהלות גברים א-קפלה - אני יודעת שזה נשמע לא לעניין אבל זה מדהים ביופיו) הרים למי שאוהב הרים, עמקים למי שאוהב עמקים, מים למי שאוהב מים, שני איזורי אקלים שונים... בקיצור, הדבר היחיד שאי אפשר למצוא שם זה "גאפ".

lady_anne

New member
קרואטיה, סלובניה ואפילו רומניה

בדיוק נתקלתי אתמול בכתבה על רומניה ומסתבר שלמדינה הזו יש להציע נופים נפלאים ושכיות חמדה יוצאות דופן (המנזרים המצויירים בבוקובינה). בכל המדינות שציינתי לעיל עדיין זול יחסית, ובסכום שציינת אפשר לערוך טיול בלי להתכווץ יותר מדי בכסף. טיול נעים,

sela v

New member
בוקובינה

אני בקרוב נוסע כנראה לכמה ימים לרומניה מהונגריה, השאלה איפה מוצאים מידע על אוטובוסים ורכבות מהונגריה לרומניה, אבל לא מעיר בירה אחת לשנייה. אני רק יודע שמבודפשט לבוקרשט זה 14-17 שעות ברכבת, אבל אני מעוניין להתחיל בבוקובינה, לא רק בגלל הכנסיות, אלא גם בגלל שאבי גדל באזור. אוף! חשפתי את מוצאי

Blueyes2

New member
תודה על ההמלצות :0)

השאלה היא האם יש תיירים שאני יכולה לטייל איתם במזרח אירופה בספטמבר ? ועוד אחת - לנסוע לשם מבלי להשכיר רכב זה חכם ? רוב הטיילים שהיו שם השכירו רכב, איך התחבורה שם ? אני מניחה שטרמפים אני לא אקח לבד... כדאי לנסוע לנפאל לחודש ? בקיצור , תודה תודה תודה

Blueyes2

New member
עוד משהו...

צריך ויזה לנפאל ? וחיסונים? יש לי צהבות שעשיתי לפני שנתיים לדר' אמריקה. תודה !

maz

New member
חודש בנפאל זה מצוין

וספטמבר זו עונה טובה מאד לביקור שם. אם יש לך חיסונים מלפני שנה לדרום אמריקה, אני חושבת שכולם תקפים גם לנפאל, אבל כדאי לברר במרפאת מטיילים. אני לא יודעת אם אני עדיין מעודכנת, אבל לפחות לפני 5 שנים לא צריך היה ויזה ושילמנו אגרת כניסה לשלושה חודשים בשדה התעופה בקטמנדו. לגבי מזרח אירופה אני לא יכולה לעזור הרבה.

Blueyes2

New member
נראה לי שאני אלך על סלובניה

קרואטיה והונגריה ... יש למישהו מושג כמה זה אמור לעלות לי ? יש לי חודש , זה יותר מדי? בדקתי קצת לגבי האיזורים , ולפי ההמלצות ראיתי שהרבה משכירים רכב , זה אפשרי להתנייד באוטובוסים בתק' זו ? אשמח לכל המלצה שהי !! תודה !

Yo-man

New member
סליחה שאני מחזיר אותך אחורה

אבל חודש בנפאל זה מצויין, וזה בתקופה מעולה מבחינתך. לא חייבים לעשות טרק של 3 שבועות, אפשר להסתובב שבוע בעמק קטמנדו, לעשות רפטינג של 3-4 ימים על נהר הטריסולי, לשבת בפוקרה יומיים שלושה ואז לראות איזה טרק (אם בכלל) מתאים. ואם שום טרק לא מושך אותך אז סתם לסוע לאיזה כפר למרגלות ההימליה, להעביר שם עוד שבוע ולהתחיל לתכנן את החזרה. מאוד יפה שם, מאוד זול והתרבות שלהם כובשת (במובן הרוחני והטוב, לא הלוחמני).

sela v

New member
תחבורה ציבורית

נראה לי שבספטמבר עדיין כל האכסניות פתוחות, ומה שכן בזמן שחלק מהאכסניות נסגרות, כלומר יש פחות תיירים אז מחירי הצימרים יורדים. לגבי תחבורה ציבורית, מאיזו סיבה את חוששת שהיא תפסיק? אנשים נוסעים בתחבורה ציבורית כל החורף.

Blueyes2

New member
חשבתי שאולי התחבורה

לא מגיעה לכל המקומות ... לגבי נפאל - הייתי מתה לטוס לשם אבל הכרטיס מה זה יקר !! תודה לכם ! :0)

koby329

New member
אמנם לא הייתי שם, אבל

2 ידידות שהיו שם העידו שזה מקום מדהים וגם התמונות הוכיחו שלפחות מבחינת נופים זוהי מדינה מהממת.

למעלה