לאן להפנות את הילד?

mimi67

New member
לאן להפנות את הילד?

אני גננת בתחילת דרכי (2) העובדת בגן חובה. אמנם השנה רק החלה, אך כבר הבחנתי בילדים עם קשיים הזקוקים לעזרה מקצועית. אני מוצאת עצמי מתלבטת לאיזה תחום להפנות אותם. האם מרפאה בעיסוק מטפלת רק בקשיים מוטוריים? לאן עליי להפנות ילד עם קשיים רב תחומיים כגון: אוצר מילים דל, קושי ברצף, קושי בבנית דגם, קושי בגזירה, אחיזת עיפרון, העתקת צורות, קושי במנייה, ספירה, זיהוי ספרות, קושי בבעיות מילולית עם המחשה, אי שקט במפגשים, פעילות יתר בחצר, וכו'? אשמח אם מישהו יוכל להגדיר בקצרה מי מטפל ובמה? כך יקל עליי לדעת לאן להפנות. ידוע לי שקשת אנשי המקצוע רחבה אך בקשתי היא את אנשי המקצוע השכיחים בעיקר קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק והתפתחות הילד (שכיח במסגרת הגן).

1ron

New member
הפנייה

אפשרות הפנייה ראשונה היא למכון להתפתחות הילד השייכת לאחת מקופות החולים. החיסרון של זה הוא בזמן ההמתנה שעשוי להיות ארוך (חבל לבזבז זמן בגן חובה על המתנה סתם) אפשרות שניה היא לשלוח לאחד מאנשי המקצוע כמו מרפאה בעסוק שהיא תתחיל את האבחון ואז תחליט מה ההמשך. באופן כללי-מרפאות בעיסוק עוסקות בתחום התיפקודי והחשיבתי. למשל: מוטוריקה גסה ועדינה ,הכנה לקריאה וכתיבה, חשבון ותפישה מרחבית ארגון,סדר ורצף. כמו כן גם בתחום הקשב והריכוז . הקלינאיות עוסקות בתחום השפתי בקונוטציה הרחבה שלו: היגוי, אוצר מילים הפשטה והכללה, הבנת הוראות,שיחה ומעורבות חברתית הקשורה בהבנה שפתית. כמובן שרבים מאוד הם התחומים החופפים בין שני המקצועות, ולכן כדאי להתחיל באחד ומשם להמשיך.

רון שלום וברוכים הבאים.

תודה על תשובתך. כפי שתראה נאלצתי להסיר את הודעת הדרושים, אין לפרסם מודעות דרושים על דף הפורום. מודעות מסוג זה יש להכניס ללוחות.

מימי שלום וברוכה הבאה

בהצלחה לך בתחילת דרכך כגננת, וכל הכבוד על העין הריגשה באיתור "צרות" ... תיארת מגוון קשיי תפקוד ... ושאלת לאן להפנות ? אז ככה : אל המרפאה בעיסוק יופנו ילדים המציגים "אי השתתפות" כוללת בפעילויות תואמות גיל הנעשות בגן וכאן הכוונה לילד הנמנע מפעילות, מתקשה להתארגן בסדר היום בגן, מתקשה במעברים מפעילות לפעילות, מציג טווחי עבודה קצרים (עובדה שעלולה להמצא כטווחי קשב קצרים), חסר הרגלי עבודה. כמובן שבאופן ספציפי יותר נמצא את הילדים הנמנעים מ"יצירה", המציגים סרבול מוטורי במרחב, המגלים קשיים חברתיים חריגים (התרחקות או התקרבות יתר - במגע), נמצא את הילדים המתקשים לבנות דגם, ולהעתיק דגמים. וכמובן את המושג ה"שגור" בעיות מוטוריקה עדינה - לא גוזר , לא מצייר ולא אוחז נכון את העפרון. אנו נקבל את ההפניה באשר היא ונחפש את המקור לתמונה המתקבלת, לעיתים תספיק הדרכה קצרה, ולעיתים ידרש טיפול. שימי לב שלא כללתי בתוך קשיי התפקוד את קשיי השפה, הארגון המילולי, אוצר המילים, כן גם ספירה - שאלה תחומי השפה ולכן מופנים לקלינאית תקשורת. כשמדובר בסרבול מוטורי גס יותר - תנועה מסורבלת במרחב, נפילות רבות, חוסר קואורדינציה מופגן, ישיבה לא נכונה או אפילו תנועתיות בישיבה (לא היפר אקטיביות), אז לעיתים יהיה כדאי להפנות גם לפיזיותריסטית התפתחותית. מקווה שהמידע הראשוני עוזר קצת ...

mimi67

New member
תודה!

ברוכים הנמצאים, תודה על קבלת הפנים החמה וההתייחסות המיידית! אלפי תודות על ההסבר. הוא עוזר לי מאוד להבין את מי מהילדים להפנות ולאן.

הייתי ממליצה להפנות לרופא הילדים

כיוון שבמקרה של ילד עם קשיים במספר תחומים רצוי להיות מטופל במרכז בו תחת קורת גג אחת עובד צוות רב מקצועי כמילייה ה"תוקף" את הבעייה על כל היבטיה. את ההפנייה יש לקבל מרופא הילדים. מעבר לכך כסטודנטית לייעוץ חינוכי לגיל הרך, על פי מיטב ידיעתי מעל כל גננת בגן עירוני יש מפקחת, יועצת חינוכית ואף שירות פסיכולוגי,האחראים על הדרכת הגננת, הכלתה והתמיכה בה במקרים האמורים בפרט ובכל הקשור לה, לגן ולילדים בכלל. השירות הפסיכולוגי, הנמצא בקשר עם הגן (לכל גן פסיכולוג הצמוד אליו מטעם השירות באותו אזור, והיועצת החינוכית מעניקים: 1. יעוץ, הדרכה והכוונה לצוות העובד במסגרת החינוכית 2. איתור והערכה של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ומתן מענה להם ולמשפחותיהם. 3. סיוע למסגרות החינוכיות בבנייה ויישום 4. הכוונת הורים לגורמים טיפוליים שונים בקהילה ומחוצה לה (ריפוי בעיסוק, הוראה מתקנת וכד') אני מקווה שהאינפורמציה עוזרת ותורמת. יעל.

2006

New member
תגובה לגננת החדשה

תגובתי היא כאם שבאה מעמדה של אם לילדה עם קשיי למידה (היום בכיתה ג'). נכון אמנם שאת הצעד הראשון במקרה שלנו אנחנו עשינו, ושאלנו את כל הגורמים. צעד ראשון היה, כפי שכתבו לך לפנות לרופא המשפח (לתחנה להתפתחות הילד בקופת החולים). כדוגמא, אני ביקשתי בזמנו לערוך לה אבחון לגיל 4, כשבידיי הייתה רשימת שאלות שאמרתי שאשאל בסוף האיבחון. לא הייתי צריכה לשאול, מכיוון שהרופאה איבחנה מייד את הבעיות. היא הפנתה אותנו לריפוי בעיסוק בקופה, והדריכה אותנו להמשך הדרך. במקרה שלנו, הגננת הפנתה אותנו (ושוב אני עשיתי שאת עוד לפני שהגננת פנתה אלינו) למרכז הטיפולי ששיך לעירייה. יתכן שבאזורכם הוא נקרא אחרת. ולבסוף, נהדר לראות שנכנסת למקצוע עם המון מוטיבציה ורצון לקדם ילדים, שאם לא יאותרו, בדרך כלל ע"י הגננת הם "יפלו בין הכסאות." בהצלחה 2006

mimi67

New member
תודה, תודה ושוב תודה

לכולם על ההמלצות, ההכוונות וההפניות לגורמים המתאימים. כל אחד שענה לשאלותיי תורם לי להבין את התמונה בכללותה. מחמם את הלב לדעת שיש אנשים שאכפת להם ושמוכנים לעזור בכל עת כל אחד מניסיונו.

גלית999

New member
האם טיפול במרכז כזה הוא בסבסוד

חלקי/ מלא / בכלל לא של קופות החולים השונות ?

מה שעולה זו ההפנייה להתפתחות הילד

מעבר לכך, הטיפול לא אמור לעלות. לעיתים,מפאת התורים וההמתנה המרובה מעדיפים לפנות לטיפול פרטי.

למעלה