לאן להמשיך???

lirc75

New member
לאן להמשיך???

לילה טוב לכולם. אני ממש מתלבטת: אני מסיימת עוד כסמסטר תואר ראשון במתמטיקה שימושית (זה אומר שלמדתי קצת לתכנת ב++C ), ואני מתלבטת לאן להמשיך? לראית חשבון או שמא לתואר שני בהנדסת חשמל? באיזה מהתחומים אני אוכל להשען על התואר שעשיתי במתמטיקה??? חוץ מקורסים במתמטיקה. מה יותר שווה - הנדסה או רו"ח???? אולי משהו יכול לעזור לי מה להחליט? תודה.

משוואה בשני נעלמים

מה יותר שווה - הנדסה או רו"ח???? עם חשיבה של מתמטיקאית תוכלי להבין שלא ניתן לענות על שאלתך בלי שתגדירי את המדדים להשוואה "בשווי".

יפעתל

New member
אם העניין הוא כסף

הנדסת חשמל. אין ספק. לדעתי זה המקצוע בו מרוויחים הכי הרבה בשוק, המשכורות כל הזמן עולות וכבר כשאתה מתחיל לעבוד אפשר לקבל משכורת נאה (17,000 ברוטו זה די נאה לדעתי). העבודה עצמה שונה בתכלית השוני - לא כדאי שתבררי קודם מה יותר מענין אותך?

iknow

New member
שמועות אומרות שיש עודף משווע

של מהנדסי חשמל בשוק כרגע (שמועות זה הפורום השכן "מובטלי היי טק"). עד באמת קשה להשיג עבודה בתחום בימינו? לפי המגמה הנוכחית, בעוד 5 שנים צפויה עליה בביקוש מהנדסי חשמל או ירידה?

אלקטרוניקה

מצבם של מהנדסי האלקטרוניקה הוא בין הטובים יחסית לשאר המקצועות , נכון להיום.

הנדסת אלקטרוניקה היא לא אקויולנטית

בהכרח להנדסת חשמל. היא[אלקטרוניקה] יותר תחום התמחות בהנדסת חשמל.

H20

New member
ההבחנה הזאת עדיין תקפה בימינו?

למשל, בת"א התואר נקרא "הנדסת חשמל ואלקטרוניקה" ובטכניון "הנדסת חשמל" (ומעל הכניסה לפקולטה מוסבר למתקשים שהכוונה היא לאלקטרוניקה, מחשבים תקשורת). אני לא חושבת שיש הבדל מהותי בין התארים, אבל אני לא סמכות בתחום.

למעלה