לאן הן מטפסות?

talia olav

New member
לאן הן מטפסות?

שלום חברים, תמיד אתכם - גם אם שקטה בדרך כלל... אך שאיפות הנסיקה של הכלניות גרמו לי לשבור שתיקה! חלקן וותיקות בגינה, וחלקן "עיבוי" מהשנה (אלי - שוב
!) - אך עד השנה הן שמרו על פרופיל נמוך יותר. אז מדוע הן מגביהות השנה?

talia olav

New member
וסתם בשביל הכיף - התורמוסים אהובי

הקדימו השנה לפרוח... אגב, הגינה במישור החוף, כ-200 מ' מחוף הים (השכונה נבנתה לפני כ-40 שנה, עוד לפני חוק החופים). החזית המערבית חשופה לרוחות ים ולחולות הים, ואילו החזית המזרחית, בחלקה מוגנת ומאפשרת מעט יותר חופש גנני.

מייקלה1

New member
כנראה שהשנה משהו מצל עליהם,

לכן הכלניות האריכו צוואר, כדי להגיע לאור ואותו הדבר לגבי הפרזיות.

talia olav

New member
וקנה מידה -

הכלנית הגבוהה האדומה היא בגובה 70 ס"מ. שיח הלבנדר ברקע הוא בגובה של כ-120 - 130 ס"מ.

shlumbergera

New member
יכול להיות שהצפיפות של העלים גורמת

לגבעולים להתארך ע"מ לוודא שהפרח יקלוט כמה שיותר שמש. זה קורה אצלי במקומות בהם שתלתי שיחים ופתאום צצים להם עונתיים של חורף, שלא ידעתי עליהם, והם מאד מאד ארוכים.

shlumbergera

New member
ושכחתי לשאול:מה גובהן של הפרזיות?

הן נראות ענקיות. ובכלל, הגינה מקסימה, תודה ששיתפת אותנו.

הלינקה

New member
מטפסות לגובע, גם במרוץ לשמש,

וגם שמתחרות על המעופפים המאביקים
וכנראה תפסו חלקה דשנה במיוחד

talia olav

New member
תודה חברות חדשות וותיקות -

הפרזיות הן בגובה 50 ס"מ - האם זה נחשב גבוה? זוהי עונתן הראשונה אצלי. ולקינוח חמוץ מתוק - האם זהו ליים? את העץ קיבלתי עם הבית. תוך הפרי ירוק גם כשהוא בשל, ופחות חמוץ מלימון.

shlumbergera

New member
אוי זה מתוקי../images/Emo99.gifגובה 50 לפרזיות

נשמע לי משהו שיוצא ממשתלות או מחנויות פרחים. אין לי ניסיון איתן. בשנה שעברה צמחו אצלי לכ 20-30 ס"מ. אח"כ למדתי שמכרו לי פקעות קטנטנות. השנה העלים כבר הגיעו ל30 ומעלה. אז אולי אצלך זה הגודל הרגיל.

talia olav

New member
הפקעות הן מיודפת, במסגרת

המבצע המפואר של אלי חדש. ותודה גם למנהלות הנחמדות שעודדו את "הסמויים" להצטרף למבצע !

למעלה