לאן הם נעלמו?

לאן הם נעלמו?

היי היי לכולם בד"כ אני לא מתערב בדיונים בפורום (אבל מקפיד לקרוא בו כמעט כל יום), אבל לאחר 13 שנים של צפיה ובעקבות הגל הגדול של משפחת לוגן ששוטף את המסך פתאום, ניסיתי להזכר לאן הם נעלמו מלכתחילה. מתי בדיוק עזבה דונה לראשונה, אי שם בשנות השמונים המאוחרות (או התשעים המוקדמות) [תוחזר קארי מיצ'ם לאלתר!]? לאן היא הלכה? ולמה סטורם נעלם? וקייתי? ואיפה קארן ספנסר, קונור דייויס, לורן פנמור וג'יימס ווריק? למה לקחו לי את דילן ואיפה מייקל לאי? האם כולם פשוט התנדפו? האם מישהו מהם קיבל לפחות סיבה להעלמותו, או שכרגיל - השחקן עשה את שלו והשחקן יכול ללכת. תודה ושלום לך? אם אתם זוכרים משהו מהנסיבות שגרמו להתנדפות שלהם.... רב תודות ושנה טובה לכולם!

Yaki J

New member
אז ככה....

דונה פשוט נעלמה. קארי מיטצ'ם היתה אז אחרי שתי לידות ונשואה לקאספר ואן דין, שהיה אז אלכוהוליסט ומכה אותה. כשהסתיים ה"סייקל" שלה (כל 13 שבועות בחוזה של שחקן סבוניות נקרא סייקל. להפקה יש את הזכות לפטר אותו בתקופה הזאת. אם הם מפטרים לפני/אחרי הם מחוייבים לשלם לו אותם) ההפקה שחררה אותה ושלחה אותה הביתה לשקם את חייה. שרילין וולטר (שחקנית ענקית, למי שאי פעם צפה בסנטה ברברה - היא שחקה את אליינה השטנית) נשכרה כמחליפה זמנית על מנת להמשיך את סיפור ה"רומן" של הדמות עם ת'ורן (רצו לעשות משולש מייסי-ת'ורן-דונה) אבל כשלהפקה התברר שכנראה מיצ'ם לא ממש במצב של לחזור הם פשוט העלימו את הדמות בלי שום הסבר. קייטי וסטורם קייטי היתה ראשונת המתנדפות. אחרי העזיבה של רוקו (שפשוט הועלם בלי שום הסבר) לא ממש היתה סיבה להשאיר את הדמות שלה והיא נעלמה, כשהיא חוזרת רק בחתונות וחגים. במקרה של סטורם גם הוא התנדף בלי הסבר, אבל חזר בגילומו של שחקן אחר אחרי שנתיים. אחרי רומן עם טיילור ופלישיה גם הוא התנדף אבל הפעם ברוק הסבירה את זה בכך שהוא קיבל עבודה בשיקגו. קונור/קארן קארן חשבה בטעות שהיא בהריון וקונור הציע לה נישואין, אחרי שהתבררה הטעות והיא הבניה שהוא עשה את זה מלחץ ולא מאהבה אליה היא החליטה לעזוב לניו יורק, לנהל עם ביל ספנסר את ימפריית המגזינים שלו. קונור הופיע מדי פעם כעורך דין בפונקציות שונות אבל כבר לא כשחקן ראשי. לורן/ג'יימסן אחרי החתונה של אריק וסטפני ללורן כבר לא היה מה לעשות באל.איי והיא חזרה לג'נואה סיטי. אחרי ששילה ירתה בסטפני וברחה עם מרי, ג'יימס החליט לעזוב את אל. איי ולחפש את שילה על מנת לקחת את הבת שלו ולגדל אותה רחוק מההשפעה שלה. כשאריקה/מרי חזרה ושילה שוב ברחה, היא נשלחה לגור איתו בלונדון. דילן ומייקלן לכל החבורה הצעירה של אותה תקופה לא ניתן הסבר בקשר להעלמות (גז'מין הועלמה, מייקל הועלמה, דילן הועלם) מלבד סליי שנשרף למוות. מאוחר יותר הזכירו שדילן החליט לטוס ללונדון להיות עם ג'סיקה כשהוא יסיים את לימודי עיצוב האופנה.

הממממ

רב תודות על ההסבר המנומק. הייתי אומר כל הכבוד על הזכרון, אבל ממה שנראה לי - אין הרבה מה לזכור. רובם פשוט הועלמו בלי הסבר. קצת עלוב מבחינה תסריטאית... האם השטות הזו של להתעלם לגמרי מקיומה של דמות קורה בשאר הסבוניות או רק ביפים?

Yaki J

New member
זה קורה גם בסבוניות אחרות, אבל פחות

בדר"כ יש לזה 2 סיבות - האחת והכי ברורה זה כשבהפקה לא מסתדרים עם שחקן, ואם הוא מספיק זניח מחליטים לא לחדש את הסייקל שלו ומוצאים סיבה להעזיב אותו באופן הדרגתי על ידי כך שלאט לאט מעלימים את הדמות שלו עד שהיא כבר לא מעניינת אף אחד. ההסבר השני והיותר נפוץ הוא כשמסתיים חוזה או סייקל של שחקן. על מנת להשתמש בשחקן לסצינות "פרידה" צריך לחדש לו שוב את הסייקל ואז לשלם לו עבור עוד 13 שבועות שבהם הוא לא יעזוב (אלא אם כן הוא מסכים "להתארח" לצורך צילום הסצינות האלו). ב"יפים" יותר מכל סבוניה אחרת יש שכתוב מאד זריז של עלילות. סצינות בדר"כ מצולמות 3 וחצי שבועות לפני שידורן ולכן אם יש החלטה להפטר מסיפור מסויים ייתכן ואותו השחקן לא יהיה זמין מבחינת הלו"ז שלו. ימי צילום גם נדחים ומשונים. ככה היה במקרה של ברברה קרמפטון, ששוחררה מהחוזה ולא היתה לה בעיה להתארח על מנת לסיים את הסיפור שלה אבל מכיוון שלא הצליחו למצוא זמן מתאים מגי השאירה אחריה מכתב לג'יימס וככה הסבירו את ההיעלמות. עוד אספקט של היפים הוא שיותר מכל סבוניה אחרת היפים מעוגנת בחיי יום יום. אי אפשר להשוות את כמות הרציחות/חטיפות/פיצוצים שיש בה לסדרות אחרות (כמו ימיי חיינו או ג'נרל הוספיטל) ובועד שבסדרות אחרות יעדיפו להרוג דמות כששחקן עוזב בשביל הדרמטיות, ביפים פשוט יאדו אותו. אי ההסבר גם מאשר החזרת שחקן לעלילה כשצריך (ע"ע קריסטן, קלארק ושות').

אהההה. אוקיי, אם כבר הסברים

אז מה נסגר עם קלארק באמת? כל כמה חודשים מוציאים ומחזירים אותו לפתיחה, למרות שהוא לא ממש מקבל זמן מסך. יש הסבר לזה? ותודה רבה על ההסברים המלומדים.

Yaki J

New member
הוא על חוזה recurring

שזה למעשה אין חוזה מחייב - או מבחינה טכנית, משלמים לו רק לפי הופעה בפרק ולא סכום קבוע כמו שמשלמים למי שמוגדר regular. הרבה פעמים ביפים שחקנים עוברים לחוזה recurring, בהתאם לעלילה. ככה היה עם דונה שהיתה חברת קאסט, הפכה לrecurring וכעת עם העלילה הלוהטת שתפרו לה חזרה להיות חברת קאסט קבועה. דן מקויקר וגם טרייסי מלקיאור (קריסטן) הם בסטאטוס כזה והם מופיעים לפי הצורך, למרות שמקויקר משלים הכנסה כנציג הסדרה בעולם - הוא מופיע בכנסים, תוכניות אירוח, טקסי פרסים וכו' ברחבי העולם. החסרון בלהיות recurring זה שלא מקבלים מסשכורת קבועה אלא שכר על פי הופעה בלבד. היתרון הוא שאתה לא מחוייב חוזית לסדרה (לא חייב לשריין ימי עבודה, לא חייב להתייצב לצילומים וכו') ויכול לעשות ככל העולה על רוחך, כולל לשחק בסבוניות אחרות וגם לגשת לאודישנים לסדרות פריים טיים, מחזות וסרטים. לרוב אחד הסעיפים שעליהם שחקנים בסבוניות מתדיינים הכי הרבה הוא סעיף הOUTS, כלומר כמה פעמים בשנה יש להם חופשה מעבר לחופשת חג המולד המסורתית וכמה פעמים ניתן לשחרר אותם על מנת שייבחנו לסבוניות פריים טיים. בגלל זה מי שאינו מחוייב חוזית לסדרה גמיש יותר להתחייבויות אחרות. לפעמים כששחקנים רוצים לפרוץ לפריים טיים והחוזה שלהם נגמר, אבל לא מתחשק להם לחיות בלי משכורת עד לעבודה הבאה, הם מגיעים לסידור עם הסדרה שבו הם יהיו על חוזה recurring עד לפריצה המיוחלת ומכיוון שבסדרה כל כך רוצים אותם הם מסכימים. לקראת סוף העלילה שלהם ביפים גם שון קנאן (דיקן) וגם אדריאן פרנץ (אמבר) היו recurring עד שעזבו (הוא כי לא הצליח להגיע להסכמה עם הסדרה לגבי השכר שלו, היא כי היא רצתה לפתח קריירת שירה).

raz the 1

New member
אוי כמה היא חסרה!!

אין ספק שהיא הדמות שעשתה את הניינטיז בסדרה.. אני בספק אם מישהו לא מסכים איתי..

Noamush

New member
חשבתי שהרומן של דונה ות'ורן נגמר לפני שהיא

עזבה. זכרתי שת'ורן ומייסי התחתנו ודונה עוד היתה, אבל זה היה מזמן ואולי אני טועה. ושרילין וולטר שיחקה את דונה בתור מחליפה? היא לא החליפה את טיילור?

Yaki J

New member
היא אכן החליפה גם את טיילור, אבל היתה הרבה

יותר מהממת בתור דונה (היה לה שיער אדמוני). ה"רומן" של דונה ות'ורן נגמר בצורה הכי דפוקה שיכולה להיות - באחד הפרקים דונה פשוט אמרה לו ביי נתראה אח"כ (או משהו כזה אל תתפסו אותי בדיוק במילה, אבל לא היה מדובר בסיטואציה של פרידה), נכנסה למעבדה לבקר את ברוק ובפרק אחרי... נאדה. כלום, לא הזכירו אותה, ולא נודעו עקבותיה עד לאחת החתונות של ברוק כשאז מיטצ'ם חזרה להתארח. אולי היא התחבאה בעליית הגג יחד עם ליטל אריק.

Yaki J

New member
אגב, בוויקפדיה טוענים שהיא עזבה לסאן פרנסיסקו

אז יכול להיות שזו איזו שורה שברוק אמרה באחת הפעמים, וטוענים שהמחליפה שלה היתה "שחקנית אנונימית", אם כי אני זוכר בבירור שזו היתה וולטר. היו כמה אתרים שטענו שזו שרה בקסטון, אבל בקסטון שהיתה אנונימית שיחקה אז את אחת החברות הטובות של מיטצ'ם. בכל אופן לא היתה כוונה להעיף את דונה וממש רצו שמיטצ'ם תחזור אבל כל הרעש סביב הנישאוים שלה לואן דין (הוא נשפט לשנתיים על תנאי אחרי שהכה אותה בזמן שהיתה בהריון) גרמו לה להסתגר והדמות נעלמה. מאז אגב לא שמעו ממנה מילה עד לפני 5 שנים בנסיבות לא נעימות כשואן דין נעצר שוב כי הכה את אשתו השניה קת'רין אוקסנברג והתברר שבזמן שהוא היה בצילומי סרטים ובטיפול (גמילה מסקס) הוא היה עושה סקס טלפוני כמעט כל לילה עם מיטצ'ם, שטענה שהסכימה לכך בגלל שאיים עליה שיקח לה את החזקה על הילדים. אז אם למישהו יש איזה מידע חדש עליה או על אית'ן ווין (על קייטי הישנה אני יודע שהיא עזבה את המקצוע והיא מורה עכשיו) אני אשמח לשמוע...

Noamush

New member
תודה על המידע המרתק, וכל הכבוד על הידע!

אני באמת זוכר שתהיתי בזמנו למה דונה נעלמה בלי שום הסבר. מאוד אהבתי את הדמות שלה והצטערתי שהיא עזבה, קארי מיטצ'ם היתה גם דונה מאוד שונה מג'ניפר גרייס, הדונה הנוכחית. היא היתה תמימה כזאת וטובה, והחדשה רעה ונקמנית. דרך אגב בת כמה היא היום אם יש לה כבר שתי בנות גדולות? היא נראיתה לי די צעירה שהיא שיחקה בסדרה.

Yaki J

New member
חגגה 42 ביוני האחרון

ואגב המראה של מיטצ'ם מטעה. אמנם לדונה היה לוק מאד תמים (ותמיד תהיתי איך אנחנו אמורים להאמין שהיא "דוגמנית") אבל הדמות עצמה לא היתה כזאת תמימה - היא הצטלמה בעירום לעיתון של ביל ספנסר (תחת השם "סוואנה"), הצליחה לאתר את אבא שלה כמעט לבדה, נכנסה בסטפני והסתננה לארגון של ביל ספנסר עד שהשפילה אותו.

Noamush

New member
זה אומר שהיא היתה בת 22 בתחילת הסדרה

היא נראיתה הרבה פחות, חשבתי שהיא היתה בת 18 בערך, ואם אני לא טועה היא שיחקה ילדה בת 16. זכרתי שהיא הצטלמה בעירום, אבל היא נקמה בביל ספנסר בגלל שהבטיחו לה שהתמונות לא יפורסמו בארה"ב והוא החליט כן לפרסם, ונדמה לי שרוקו צילם אותו בעירום ואז פרסמו את זה בעיתון, אבל אני לא בטוח. אולי היא לא היתה כזאת תמימה, אבל היא בטח לא היתה רעה כמו הדונה הנוכחית.

../images/Emo66.gif ל-YAKI J

כל הכבוד על המידע. סתם מתוך סקרנות... מהיכן אתה יודע את כל המידע על השחקנים ועל הסכמי השכר שלהם (אלא אם כן מדובר בסוד מדינה...חחחח

למעלה