לאן הולכים מפה...

ענת7775

New member
לאן הולכים מפה...

זוכרים כשהייתם ב"כנס חיילים משוחררים" אז הראו לכם סירטון על בחור שרק השתחרר וממש היה אובד עצות ואז בסוף הכל הסתדר לו? אז הבחור הזה היום מייצג אותי (עוד בתקופה שהוא היה מבולבל). השתחררתי מצה"ל ביום חמישי האחרון אחרי שנה וחצי של שירות (התנדבתי לצה"ל בעקבות פטור רפואי שקיבלתי בגלל זה עשיתי "רק" שנה וחצי) . אין לי מושג מה עושים עכשיו, לאן אני פונה?? בבקשה שמישהו יסביר לי מה קורה עכשיו כי אני דיי בשוק מהשיחרור ומכל האזרחות הזאת שפתאום נפלה עליי. תודה מראש.

JonJon9

New member
אז ככה:

אני חושב שהדבר הראשון שמומלץ לעשות הוא פשוט לא לעשות כלום. אחרי שנה וחצי של מסגרת כמו צבא, זה יהיה שינוי מרענן ובמצב הזה אפילו מתבקש. אין לך לאן למהר- את רק בתחילת החיים האזרחיים. תנצלי את הזמן הזה לעשות דברים שלא יצא לעשות בשירות (כמו למשל להתעורר מתי שבא לך), תצברי כוחות, תבלי ותוך כדי תשימי לב למה שמעניין אותך בטווח של 3-4 שנים הקרובות: במה את רוצה לעבוד? לאן את רוצה לטוס? רוצה ללמוד? מתי? מה? וכו'. אני לא מדבר על תכנון תוכניות, אלא רק להקשיב לרצונות שלך, שידברו אלייך מעצמם. כשהראש צלול, יותר קל להתייחס לנושאים האלה. אני מאוד מאוד ממליץ להיעזר בעצתם של מבוגרים ממך, שהיו במצב שלך ושאת עצתם קל לך לקבל- הם יכולים לעזור לך מאוד להימנע מטעויות (שחלקן עלולות להיות טעויות גדולות), שאת לא תוכלי להבחין בהן ולהיכנס אליהן בקלות. אחרי שעשית את ניקוי הראש ההכרחי, תגבשי את הרצונות שלך לרשימות מסודרות- תעלי על הדף את כל הנושאים שמעניינים אותך ואת האופציות שמעניינות אותך בכל נושא. זה ייתן לך "מפת דרכים" שאיתה תוכלי להתחיל לצאת לדרך האזרחות. דבר נוסף שמומלץ ללמוד הוא כל הנושא הביורוקרטי- אני יודע שלא כ"כ כיף להתעסק בזה (ואולי אפילו מפחיד), אבל אם נכנסים לזה, רואים שהשד לא נורא כ"כ- הכי טוב יהיה להיכנס עם מישהו מנוסה יותר לסניף של ביטוח לאומי, ולשאול את הפקיד/ה על זכויותיך וחובתיך כחיילת משוחררת. הם מודעים לזה שחיילים משוחררים לא בדיוק מתמצאים ברזי הביורוקרטיה הישראלית. ככל שמתמודדים עם זה מהר יותר, ככה פוחדים מזה פחות ומונעים סיבוכים לא נעימים שעלולים להיות, כמו קנסות בפיגורי תשלומים. לסיכום- תקחי את הזמן, שימי לב לעצות טובות, תקשיבי לאינטואיציות שלך והכי חשוב- תמיד תהיי את עצמך! שיהיה בהצלחה!

למעלה