לאן אתם בורחים????

yaniv be

New member
לאן אתם בורחים????

הסתכלתי בעמודים הקודמים של הפורום וראיתי שאנשים כתבו על עצמם. בין השאר כולם כתבו על טיולים שהם עשו וטיולים שהם חולמים לעשות. השאלה שלי היא: למה אתם בורחים לחו"ל כשיש לכם ארץ כזו מדהימה כאן מתחת לרגליים??? יש כל כך הרבה להכיר כאן. כאן, ובארץ ישראל השלמה - סליחה (חח) - בירדן, בסיני, שסיני היא בעצם המשך ישיר של הנגב, רק השם שונה. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד, זה שלפי דעתי, כדאי קודם כל שתהיה כמיהה לטיולים בארץ, תנסו להכיר ביופי שיש לכם כאן ובאמת, לפי דעתי יש דברים מדהימים! חבל שאנחנו לא מכירים את כולם.... שיהיו טיולים מהנים לכולם ושבת שלום!

itai80

New member
אחי!

הארץ שלנו מדהימה, טיילתי פה שנים אבל כשטסים לחו"ל למשל הודו, אתה נמצא בכוכב אחר, תרבות שונה, ריחות, קולות, מראות ואפילו מחלות שונות. חרשתי את הארץ 6 שנים בחוגי סיירות וניווטים בצבא ויש לנו ארץ מהממת אין ספק, אבל אני טסתי לחו"ל כי רציתי משהו אחר וזה היה כל כך אחר, שלקח לי כמה ימים רק להתאפס על עצמי. פשוט מקום שחיים ומתנהגים בו אחרת. אני ממליץ לך בחום לבדוק את הנושא. שבת שלום גם לך.

yaniv be

New member
אתה בהחלט צודק

א ב ל... בתור בחור שעשה שנת שירות, הבנתי שכל מה שאתה עושה לפני סוף הלימודים (שחרשת את הארץ בחוגי סיירות) לא נחשב. גם אני הייתי בחוגי סיור אבל רק כשאתה גדל אתה סוף סול מבין איפה היית, מה עשית... אם לא טיילת בארץ בחיים הבוגרים שלך, כאילו לא טיילת בכלל

jeshu

New member
רוב חברי הפורום כבר מכירים את א"י ומחפשים דברים קצת שונים שאין כאן. אתה כן צודק בביקורת שלך כלפי רוב הישראלים שרק רוצים לברוח מכאן - ולמה זה ? זו שאלה שאפשר לדון בה ימים שלמים,אבל אם תצפה במהדורת החדשות של מחר בערב תקבל בודאי חלק מהתשובה.אם תציץ בתיבת הדואר שלך ותמצא מעטפה לבנה עם כיתוב ירוק והאותיות ד.צ. עליה תקבל עוד חלק מהתשובה. וחוץ מזה כשיוצאים מכאן מקבלים פרופורציה בנוגע לארץ שלנו.ואתה צודק.יש לנו ארץ מדהימה.

shaishoo

New member
מי בורח ../images/Emo35.gif

כיף לטייל בארץ היא אכן מגוונת ונפלאה, לא חסר נופים ותרבויות וכמובן זול לטייל כאן וגם הלוגיסטיקה פחות מסובכת שמכירים את השפה, מקומות והכי חשוב קווי אגד אבל... וכמו שאומרים בארץ נהדרת מגיע אבל ענק... בחו"ל החוקים משתניחם, ההרגשה אחרת , יש משהו בלנסוע למקום אחר שנותן לך הרגשת חופש..אתה בורח מהמחוייבות אין יותר מילואים עוד שבוע, עבודה להגיש עוד כמה ימים או סתם מפגש שהתחייבת ללכת.. זה מעין פתח יציאה לניקוי ראש. בלא לא נשכח שמי שאוהב לטייל לא נוסע לאיזה חוף ים להוריד כמה ראשים או גוינט ולשרוף את הזמן בזולה, כשנוסעים לארץ אחרת נחשפים למנטליות שונה לתרבויות שלא יוצא להתחכך בהם הרבה עם בכלל בארץ ולראות נופים שרואים בטלוויזיה, או שלא נראה לעולם..כמה שהחרמון יפה אין מה להשוות אותו לאלפים, וכמה שהנגב מדהים מדבריות לנסויס עם הדיונות הקטנות בהם זה משהו שונה... אז אתה מבין שילוב נכון בין שניהם הוא המנצח.. ומכוון שבארץ אנחנו מטיילים רוב הזמן נחמד לפעמים להתנתק מהמציאות שלנו ולהתמכר לחופש. אל תשכח שרוב האנשים שפה אלו אנשים שבדרך לטיול אחרי הצבא והם חייבים לאפס את המערכת לחלק מספיק שבוע בלונדון חלק רוצים חופש יותר גדול יותר אבסולוטי.. לגבי השאר יש כאלה שרק חזרו ורוצים לעזור לאחרים ומתרפקים על החוויות האדירות שחוו וחלק מאיתנו פשוט מכורים לטיולים, להרגשת הטבע ..

SPnage

New member
מה זאת אומרת שקודם תהיה כמיהה לארץ?

מה הקשר? היית בחיים שלך במקום שהוא כל כך שונה מהמדינה הקטנטונת שלנו שאי אפשר אפילו להשוות אותו למה שיש לנו? בורח? למה מי שנוסע לשבוע בטן-גב לסיני זה בסדר כי זה פה "קרוב", אבל לראות ולחוות תרבויות שונות הרחק מכאן זה אסור? לידיעתך, טיול זה לא רק לראות נופים ונחלים והרים ודשא. זה גם תרבויות שונות, דרך חיים שונה, דת שונה וצורת מחשבה שונה מאוד שלא תתיקל בה בשום מקום בארץ או במזרח התיכון. יש מדינות שלנחות בהם זה כמו לנחות על כוכב אחר, כיוון שדברים שאתה לוקח כמובן מאליו ומעולם לא הקדשת לא שנייה מחשבה, שונה ומוזר ממה שאתה רגיל בבית. תסלח לי אם אני קצת בוטה, אבל השאלה שלך מראה על בורות מוחלטת. מי שלא היה בחיים שלו במדינה אחרת לא מבין מה יש לחפש במקום אחר כי זה כל מה שהוא מכיר. אני ממליץ לך בחום לעשות סיבוב קטן בחו"ל, ונראה אם כשתחזור תשאל את אותה השאלה. אני לא ממעיט בערכה של המדינה שלנו, אבל לנסות להשוות בין שני הדברים זה כמו להשוות בין הגפילטע-פיש של סבתא שלי (פולנייה) לבין הבצל הממולא של הסבתא השנייה שלי (עירקית). שניהם מאוד טעימים ואת שניהם אני אוהב לאכול - אבל פשוט אי אפשר להשוות בניהם ואני לעולם לא יתיימר לעשות זאת.

yaniv be

New member
אני מצטער

לא התכוונתי להשמע בוטה כ"כ. בכל מקרה, תודה על שהצגת לי את העניין. אני שמח שעשית זאת.

natyh

New member
אתה לא תתימר

כמו שישו אומר אני אעשה ולא אני יעשה .... המשך השיעור בדקדוק ממורשת ישו ... ואיך כתבת אני לא יתימר ????? למה ???? נתי

חי בר

New member
אתה צודק לא כדאי לטייל בחו"ל ../images/Emo88.gif

אני טיילתי המון בארץ, חרשתי לאורך ולרוחב. לא היה כמעט סופשבוע, חג או חופש שלא נוצל לטיולים. אחרי שחזרתי מכמה טיולים ארוכים למדי בעולם הפסקתי כמעט לחלוטין לטייל בארץ
פתאום הפסקתי להתלהב ממקומות כמו הנקיק השחור שהיה כה אהוב עלי. מה לעשות, אחרי שרואים מקומות שנראים כמו נחל זויתן אבל עם מפלים פי 50 יותר גבוהים, יותר מים, צוקים פי 10-20 יותר גבוהים, צמחייה "קצת" יותר עבותה, פי 100 יותר מים וכמה סדרי גודל של בעלי חיים... נו, הגעתי בחזרה לנחל הזויתן האהוב עליי וכל כך התאכזבתי שכמעט חזרתי באמצע... אותו דבר קרה לי עם כמעט כל טיול שעשיתי בארץ לאחר מכן. כמעט כל מקום שפעם היה מלהיב אותי נראה לי פתאום פתטי, צוקים שפעם העתיקו את נשימתי נראים לי רדודים, מעיינות שפעם הרשימו אותי פתואם נראים דלוחים וממש קשה לי להאמין איך פעם התלהבתי מהדברים האלה. חשבתי שאם אתן לזמן קצת לעבור אז אולי שוב המקומות ייראו לי יפים (הרי במדבר כל קוץ-פרח) מאז אני מטייל בערך 3-4 טיולים בשנה במקרה הטוב, מגביל את עצמי בעיקר לטיולים ליליים במדבר יהודה ומזרח הר רמון. מסקנה? הארץ אולי יפה, אבל יש בעולם מקומות בסדרי גודל יותר יפים, יותר מרשימים, עם יותר מים (או יותר מדבריים), הרבה יותר חיות, תרבויות שונות ובעצם הכל- אפילו ארכיטקטורה, הסטוריה ומוזיאונים. ואת זה לא כדאי לפספס
כדאי לברוח בכל זאת

danlo

New member
באמת למה...

הרי בארץ שלנו יש הכל... לא? קבל תמונה...

למעלה