לאמרוקאי

לאמרוקאי

מערימים קשיים במכס או שזה מקובל לעבור עם כלי אחד ללא בעיה? אני יוצא עם כלי משומש וחוזר איתו ללא בעיה, השאלה היא מה לגבי כלי חדש ב-2000-3000 $ חוזליטו

אמרוקאי

New member
למען האמת, לא נכסתי מעולם לישראל

עם גיטרה. את ההיפך כן עשיתי: קניתי פעם גיטרה בישראל בכ-$250 וחזרתי איתה לארה"ב, ללא שום בעיות. אנשי המכס כאן בארה"ב הם הרבה פחות anal...

אמרוקאי

New member
בקישור שצירפתי לתשובתי מעל

הסתכל על הגדרה 2b...
אנשי המכס כאן לא מציקים לאנשים על שטויות. הם יפתחו תיק או מזוודה רק כשהם מחפשים "משהו רציני". גיטרה אישית במחיצתו של נוסע (יהא ערכה אשר יהיה) לא נכנסת להגדרה של "משהו רציני". למיטב הבנתי, הם מחפשים בעיקר הברחות מסחריות (או קרימינליות). אירועי ה-11 בספטמבר אמנם השפיעו במידת מה על זכויות הפרט כאן, אך עדיין לא עד כדי היטפלות לחפציו האישיים של כל נוסע. יש כאן התייחסות שונה מאשר בישראל לענין הזה. כשהגרתי לכאן בזמנו, שלחתי את תכולת הבית במכולה - ולא נדרשתי לשלם אפילו גרוש אחד מכס - דבר שאינני יכול לומר על הכיוון ההפוך (כן, יש לי נסיון גם בזה)...

../images/Emo123.gif...והופעות בארצנו???

אתמול היתה הופעה של הרכב ממדריד, בג'ה פאן בפלורנטין ת"א. כנראה שיש להם הופעות נוספות.....ולא בריבנדל

ראיתי את ההופעה של החבר'ה ממדריד

בקיבוץ כברי. מדובר בכמה חבר'ה שחברו לרקדנית שושי ישראלי כמדומני. לצערי הרב אני ממש חייב לומר שהיתה זו אחת מההופעות הגרועות ביותר שראיתי עד היום. הרמה המקצועית של כל אחד מהמבצעים היתה בינונית ומטה, ונראה שבינם לבין עצמם, כהרכב הם עלו ממש לא מוכנים ובאיזשהו מקום סמכו על בורותו של קהל שברובו הגדול לא מבין דבר וחצי דבר בפלמנקו או ברמה מקצועית של הופעה וזה עבד. בסוף המופע שושי עשתה מעין הפעלה לקהל ולימדה אותם למחוא כפיים ולקטוף תפוחים במקצב הטנגוס. הגיטריסט ניגן נחמד ולפעמים טוב (יותר טוב בליווי ופחות טוב במעברים ובקטעי סולו). חלק מחוסר המקצועיות היה נושא ההגברה. יתכן וההגברה המקומית של הקיבוץ לא היתה משהו אבל דברים בסיסיים כמו עודף בסים, חוסר בטרבלס ובאופן כללי ווליום נמוך של הגיטרה גרמו לצליל עמום מאוד. כאשר הגיטריסט ניגן סולו לגמרי, הנוכחות שלו נעלמה עד כדי כך שאנשים דיברו בינהם ובקול רם כאילו הוא רק מעביר את הזמן עד שיתר ההרכב יחליף תלבושות. הרקדנים נראו מאוד מסורבלים ובלט הרקדן הראשי שפשוט לא יודע להחזיק את הגוף כמו שצריך. הוא זז והתפתל והסיגנון שלו דמה יותר לריקודי בטן מאשר לפלמנקו. לאחר המופע, התברר כי ההפקה לא פירסמה כמו שצריך את המופע, דבר שמסביר מדוע האולם היה מלא בערך בשליש מתכולתו. פשוט היה מאכזב ביותר וחבל שכך.

Zidan de Toledo

New member
איך קוראים להרכב?

ומי זאת השושי הזאת? נשמע באמת הופעה מבישה שמנצלת חוסר ידע של הקהל המקומי.

אני לא יודע אם יש להם שם.

ההופעה פשוט נראתה כאילו הם באו לעשות "שמייח". כשאני רוצה "שמייח" אני הולך לאיזו בר מיצווה. באותו ערב ציפיתי לראות להקה רצינית ומגובשת וזה לחלוטין לא היה שם. הבנתי שיש להם עוד 4 או 5 הופעות אז אני מקווה שאולי יהיה איזה שינוי, לפחות בהגברה. היתה שם רקדנית אחת שהיא במקור הולנדית וחיה במדריד. היא היחידה שהיתה לה יציבה של רקדנית ועבודת ידיים יפה מאוד כפי שהעידה ידידתי שישבה לידי, שהיא רקדנית בעצמה. אבל מרוב עבודה כלפי מעלה, לא היתה מספיק אדמה. אני לא מכיר אישית את שושי, אני רק יודע שהיא ישראלית שחיה במדריד כבר 12 שנה. אם מישהו יראה אותם בהמשך, אשמח לקרוא חוות דעת והתרשמות.

תודה!

חסכתי 30-40ש"ח, אבל בעיקר עוגמת נפש. ......תנו להם קצת זמן להתאושש מההצלפות
....אולי נראה שיפור. לפחות נשאר לחלום על ההולנדית
........ חוזליטו

עלמה 3

New member
לחשו לי באוזן להגיב, אני לא מבינה

גדולה בפלמנקו....ממש לא. מאחר וחברי היקר כותב כאן ואמש סיפרתי לו שיוצאת למופע פלמנקו, ידעתי שמדובר במופע של רקדנית פלמנקו ששמה שושי... האמת שזה הזכיר לי משהו כמו חבורת צוענים, המופע היה בקיבוץ יד חנה. (אזור השרון). זה נערך בפאב רעוע, ללא תנאים אלמנטרים למופע, ללא מערכת הגברה וללא סאונד ואפילו הריצפה מחליקה. הצעתי להם למרוח לימון על עקבי הנעליים, כמו שחקני הכדורסל. בגדול, לי לא היה רע לא סבלתי, כי שוב ממש לא מבינה בפלמנקו. את הגיטריסט לא שמעו טוב, הוא ממש הלך לאיבוד בינהם. היה לי קשה להבין במה מדובר ציפיתי שכישראלית היא תתן בסוף איזה שהוא הסבר....על הסיפורת...כי אני גם לא מבינה את השפה. הרקדנית ההולדנית, מדהימה...אהבתי מאד ....תנועות מאד אציליות. ושולטת נפלא בתנועות. הבחור, הבנתי שאמו צועניה ואביו אריסטוקרט ספרדי. והשלישית.....נראתה לא מחוברת לכלום. המעברים בין ריקוד לריקוד ונושא, היו לא משהו...מאד חדים ומבולבלים. אהבתי מאד את הקשר עין בינהם בזמן המופע והעידוד שלהם אחד לשני, נראה משהו אופייני לריקוד הפלמנקו. אני יודעת שהמופע הבא שלהם, בחאן בי"ם ביום ד' הקרוב. עד כאן משולחנה של עלמה.

אמרוקאי

New member
../images/Emo51.gif על הביקורת

זה מעניין לראות כיצד גם מקצוען כמו la torre bermeja וגם צופה מהצד שלא מבינה הרבה בפלמנקו נתנו ביקורת דומה בסה"כ. תמיד אמרתי שלא צריך להיות זובין מהטה כדי לדעת אם תזמורת מזייפת...

אתה צודק בהחלט.

הרי לא דובר פה בביקורת על איכות ליטוש הציפורניים של הנגן או באיזו גיטרה הוא מנגן או משהו בסגנון. כל אחד לצערי במקרה הזה מבחין מיד ברמה נמוכה של ההופעה.

../images/Emo7.gifהופעות של ה"מקצוען"?

אמרוקאי היקר!!! אני מודה שיש בי הרושם ש"לה-טורה" הוא ויסנטה הישראלי! איפה ההופעה הבאה שלו?....הוא "מחריש". היום התקרבתי ל"פרימרה" שלי, מרחק של 700-800 ש"ח.............או נסיעה לספרד של אי-וודאות
!wish me luck
God save the Queen of the NL
חוזליטו והחמור(רייב זוהר, מציצים<משפשפים>, ישראל 1972)

אמרוקאי

New member
ויסנטה הוא גם מקצוען וגם וירטואוז

אבל אני חושב שאפשר להיות מקצוען בלי להיות וירטואוז. לפי המעט שקראתי מפרי מקלדתו של "המגדל האדמדם" התרשמתי שהוא מקצוען (או לפחות מבין מאוד בתיאוריה מוסיקלית). אך אין לי שום מושג לגבי מידת וירטואוזיותו. כדי לקבוע אם הוא וירטואוז או לא, אני זקוק להקלטה כלשהי בביצועו. וידיאו קליפ יהיה עוד יותר טוב.
לגבי עצמי, אני מוכן להצהיר כאן קבל עם ועדה, שהמרחק ביני בין וירטואוזיות הוא כרחוק מזרח ממערב (או כרחוק ישראל מארה"ב). אני גם מוכן להצהיר שכל קשר ביני לבין מקצוענות הוא מקרי בהחלט...

שמע חוזליטו,

אומנם יש בך מטענים אדירים של ציניות אך מרוב ציניות אינך מסוגל להתייחס לביקורת בצורה עניינית. כל שעליך לעשות הוא לראות במו עיניך את המופע ונראה אם דעתך תהיה שונה משלי. ואם לא תאהב את המופע? מה זה יעשה אותך? חוסה מרסה הישראלי? אם אין לך משהו ענייני לאמר שמור את הציניות המתפרצת שלך לעצמך. באשר להופעות שלי, אתה מוזמן לראות אותי בחוות התבלינים בבית לחם הגלילית ב 28/7 ב 21.30. אין זה מופע פלמנקו היות ואני מופיע עם שני חלילנים במוסיקה מכל העולם אבל תוכל לשמוע אותי גם בפלמנקו שם. ואם אנסה להתקרב לרמת הציניות שלך, אסיים בכך שאני בטוח שאתה יודע שיש פעילות מוסיקלית גם צפונה לרמת אביב ולא כל מי שלא מופיע בת"א בהכרח מחריש.

זהירות, השולחן של עלמה שבור../images/Emo7.gif

חבורה של צוענים... חבורה של יהודים... חבורה של ערבים..........................מחר כולנו מפגינים בכיכר

אמרוקאי

New member
../images/Emo51.gif על האינפורמציה

לא, לא ידעתי על קיומו של הפסטיבל הזה, שמתקיים למעשה בקצה האחר (הדרום-מערבי) של היבשת... אין סיכוי שאגיע אליו.

למעלה