לאמץ כלב

lolo1213

New member
לאמץ כלב

שלום רב,
שמי שיר ואני בת 16 וחצי ואני מאוד אוהבת כלבים.
כלבים זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי,
ואני גם יודעת שאני רוצה ללמוד וטרינריה.
היה לי כלב אחד , פקינז, שאבא שלי מצא אותו ברחוב , מלוכלך, מוכה, וכבר ראינו שמישהו התעלל בו.
טיפלנו בו והחלטנו לאמץ אותו.
הוא היה איתי מגיל 6 עד שלצערי הרב הוא נפטר מזקנה בגיל 14.
באותו יום ידעתי שאני רוצה לעזור ולטפל בכלבים.
מאז לא היה לי עוד כלב כי עברתי תקופה שאני לא יכולתי להחליף את הכלב שהיה לי בשום כלב אחר.
אבל עברתי את התקופה הזאת ומה שהיה ,היה ואני יודעת שתמיד אוהב אותו
אבל האהבה שלי לכלבים חזקה כלכך שאני מעוניינת לאמץ עוד כלב.
הבעיה היא שאני בת 16 וחצי, לומדת כבר לבגרויות.
אבל אני עדיין מאוד מעוניינת בכלב.
לכן רציתי לשאול איזה סוג כלב יוכל להתאים לי.
אני עושה המון ספורט לכן אין לי בעיות לקחת את הכלב לריצות ממושכות,
אבל לא יהיה לי זמן לאלף אותו.

meedas

New member
השאלה החשובה באמת

היא מה ההורים שלך רוצים...
כרגע את בבגרויות וזה נראה לך כמו משהו שימשך לנצח, אבל כשלוקחים כלב צריך לחשוב קדימה 15 שנה ויותר.
מה יקרה עוד שנתיים כשתתגייסי?
מה יקרה אחרי הצבא, כשתרצי לטוס לטייל בחו"ל?
כשתלכי ללמוד 7 שנים וטרינריה, אולי בחו"ל כי בארץ מאוד קשה להתקבל ללימודים?

במילים אחרות, מי שיטפל בכלב כל חייו זה ההורים שלך. אז קודם כל *הם* צריכים לרצות כלב, ואת הכלב צריך להתאים לצרכים והרצונות *שלהם*.

kseniya77

New member
היי שיר

מצטרפת לכל מה נכתב מעליי.
אני לגמריי מבינה את האהבה שלך לכלבים, יחד עם זאת בשנים הקרובות החיים שלך יעברו המון שינויים: בגרויות, צבא, לימודים, טיולים. אם תאמצי עכשיו כלב, קיים חשש גדול שבעוד שנה שנתיים תמצאי את עצמך מתחננת להורים שלך לטפל בו, או יותר גרוע מכך, לחפש לו בעלים אחרים, כשהוא כבר נקשר אליך ואת אליו. כלב זה אחריות רבה, ולרוב כל הטיפול בו נופל על המבוגרים שבמשפחה. האם את מודעת לכך שכל חודש וחצי בערך צריך לקנות לו שק אוכל בעלות של לפחות 200 ש"ח? שצריך לעשות לו חיסונים כל שנה בעלות של כ 500 שח? שכלבים גם מדי פעם חולים וצריך לקחת אותם לוטרינר וזה יכול להסתכם אפילו ב 1000 שח? יהיה לך קשה לעמוד בהוצאות כאלה בתור תלמידה, חיילת וסטודנטית. כל כלב צריך טיול לפחות פעמיים ביום, 7 ימים בשבוע. לא מעניין אותו אם בא לך לישון בבוקר, מה מזג האוויר בחוץ, או בא לך לצאת בערב או לנסוע עם החברים או לטוס לחו"ל. בכל המצבים האלה תצטרכי למצוא לו סידור.
אני מכל לב מציעה לך להתאפק עם אימוץ כלב בשלב זה. כחלופה את יכולה להתנדב בעמותות או בצער בעלי חיים. שם באמת תרגישי קרבה לכלבים ושאת תורמת המון, תכירי יותר את עצמך ואיך את מתנהלת עם כלבים, ואיזה כלב עשוי להתאים לך בעתיד. ותדחי אימוץ כלב בכ 10 שנים, כשתהיי לקראת סיום לימודי וטרינריה, ואז תוכלי לאמץ אפילו 3 כלבים ואף יותר!
את כל זה אני אומרת מניסיון - אני בת 24 וכבר 3 שנים יש לי כלב שאני הכי אוהבת אותו בעולם ולא אמסור אותו לאף אחד. אבל להגיד שזה רק אושר איסופי - לא! זה לא מעט כאב ראש, זה המון כסף, ואם להחזיר את הזמן אחורה, לא בטוח שהייתי לוקחת כלב כשאני עדיין סטודנטית, כשאין לי הכנסה קבועה ובית משלי.
מקווה שעזרתי.

למעלה