לאמסטרדם

• פותח הנושא elska
  • פורסם בתאריך

elska

New member
לאמסטרדם

שלום,

בעלי, בתי בת ה-5 ואני עוברים לאמסטרדם בסוף יוני לטווח ארוך. ניסינו לרשום אותה לבית הספר הבנלאומי הקהילתי, אך רשימת ההרשמה ארוכה מאוד כך שלא נראה שיש שם סיכויי, ובתי הספר הבנלאומיים האחרים יקרים מידי עבוריינו. מבחינתינו אין בעייה שתלמד בבית ספר הולנדי רגיל, האים יש למישהו המלצות? (היא דוברת אנגלית שוטף)

בנוסף, עוד שבועיים אני נוסעת לביקור מקדים באמסטרדם לחפש דירה, האם יש המלצות על מתווך? אשמח מאוד על כל פיסת מידע!

האמת היא שבין בעיית בית הספרי לבין בעיית מציאת הדיור, יש תחושה של ביצה ותרנגולת...

תודה מראש!

מתווכים ישראלים

https://www.facebook.com/sababanl - מאד מאד נחמד

http://www.gdyhousing.com/ne/Contact

אין הבדל גדול בין בתי הספר ה"רגילים" - מלמדים כאן בשיטות לימוד שונות וצריך להתחבר אליהן ולביה"ס.
לבקר, לראות ש"השכנים נאים בעינייך" - שאת מרגישה טוב עם המקום והנוכחים.
וגם זה יכול להעשות רק אחרי ביקורים.
אם תגידי מחירים של שכ"ד יהיה יותר פשוט.
יש איזורים בהם דירה 70 מ' 2-3 חדרים עולה 1500-2000 לחודש.

elska

New member
reply to Naama

Thanks Naama,

I suppose we are aiming for a place between 1,300 to 1,500

Yael

yaelli10

New member
לגבי בתי ספר

לכמה זמן אתם עוברים לאמסטרדם? אין כל מניעה שבתכם תלך לבית ספר רגיל. בגילה ילדים שולטים על השפה תוך 3 חודשים. לאחר שתמצאו דירה, תוכלו לחפש בית ספר בסביבתכם.

elska

New member
reply to yaelli10

Hi Yael,

Thanks for writing, we are moving for a long period (probably at least 5 years), I am going to be working as an assistant professor at the university (UvA), but my husband still needs to find a job.

Btw-- I am sorry for answering in English, my laptop is giving me trouble with Hebrew.. but please feel free to reply in Hebrew!

Yael

yaelli10

New member
היי יעל

קיים גם בי"ס בריטי, אין לי מושג לגבי המחירים. אני משערת לעצמי שביררת ב- AICS.
חמש שנים זהו זמן ארוך. בתך תהיה בכיתה טרום בי"ס שתכין אותה לקראת כיתה א' (קבוצה 3 כאן). אז בעיית שפה לא תהיה על הפרק.

elska

New member
for yaelli10

Naomi is on the waiting list for AICS, it seems unlikely though (she is number 28 on the list), the other two international ones are too expensive for us, so we have been searching the local schools.
I am feeling confident about her learning the language quickly, so that part is ok.
What is keeping me a little worried is the possibility that once we find an apartment, the good schools in that neighborhood will tell us they are full, and they will redirect us to the bad schools right around the corner...
)it seems every neighborhood has really good ones and really weak ones, and the good ones are pretty full usually and aren't very communicative )

will have to wait an see i guess...

yaelli10

New member
תמיד קיימת האפשרות

להישאר ברשימת ההמתנה ב-AICS כי קיים סיכוי שהוא שיהיה לה מקום בשנת הלימודים הבאה. חלופת התלמידים שם מאוד דינמית. אז לפחות עד כיתה א' היא תוכל ללכת לבי"ס רגיל ואח"כ לאייס.
לגבי דאגתך, תמיד יש הפתעות, מתפנים מקומות וכו'.... אני אתן לך דוגמא. חברתי שהגיע מהארץ לפני כשנה לא נתקלה בבעיה כל שהיא לרשום את ילדיה לכיתת טרום גן וילד בכיתה ד'. אבל, חשוב מאוד שתירשמי בזמן, מיד לאחר שתמצאו דירה.

בהצלחה !!!!!

למעלה