לאל שחיו בעיראק

לאל שחיו בעיראק

מענין אותי לדעת מה הזיכרונות שלכם משם סבי עליו השלום היה מספר בערגה שבעיראק היה 70 סוגי תמרים שזה נראה לי משהו בלתי נתפס ושהיה גשם הם היו מסתכלים על נהר החידקל שלא יעלה על גדותיו

DORIY1

New member
גלישת הנהר

הסבא שלך לא סיפר לך מה עשו בעת גלישת הנהר ? ובכן כאשר נהר חידקל עולה על גדותיו היו מגייסים אנשים כדי לשים שקי חול לאורך גדת הנהר . לשם כך נחוץ כוח אדם רב ביותר לכן היו מסתובבים מטעם השלטונות אנשים שמתפקידם לגייס בכוח כל עובר אורח גם בשכונות היהודיות . יש לציין כי מבצע הגיוס היה "אנושי" וזאת משום שלא גייסו אנשים מבוגרים או אלה שמחזיקים ילד קטן בידיהם שלא לדבר על נשים . לכן היינו לוקחים ילד בייד כדי להתחמק מהעבודה . למבצע הזה קראו לו " סכרה " سخره כלומר התנדבות עד כאן להפעם .

יפה

אני יודעת שהיה פחד גדול מהנהר מכוון שהוא היה שוטף כל הנקרא בדרכו במיוחד בתקופת האביב

lmns

New member
אם אנילא טועה- סדת אל הנדיה פתרה

את הבעייה. מאז שבנו את הסכר הנהר היה בשליטה. לי לא זכור שעלה על גדותיו. ללמוד שחייה בנהר החידקל הייתה חוויית ילדות מיוחדת במינה.

ואני זוכרת את חוף הנהר

אל ג"זירה, שם היו מכינים סמק מזגוף, רוחצים חסה ושותים צ"י מחדר.. זוכרת את יום הכיפור הלבן ובעיקר את ריחות האפיה שלפני כיפור.. ועוד מן תמונות כאלה, כמו אשכולות התמרים שהיו תוליים אצלינו במטבח מכל צבע ומין.

DORIY1

New member
חוף הנהר

אתם זוכרים את הטיילת שנקראה אלשטאני ?الشطانى לאורך החוף מן באב אלשרגי ללבתאוין כל יום שבת בערב אפשר היה לפגוש שם את כל המי ומי . אללה ירחם זמאן

למעלה