לאלף כלבה

dark spy

New member
לאלף כלבה

שמתי את היד שלי ליד אלסקה, כל פעם שהיא ליקקה פינקתי אותה וכל פעם שנשכה אמרתי לא! מסתבר שזה לא עבד, היא גנבה גרב וכשלקחנו אותה היא הורידה לי לאחותי ולאחי לכל אחד ביס יכול להיות שזה היה משחק אבל צריך להבהיר לה שלגרום לכולנו לדמם זה לא משחק... איך עושים את זה בלי מאלף? (אמרו לנו שעדיף לחכות שהיא תגדל לפני שלוקחים אותה למאלף...)

dark spy

New member
ואם זה לא היה משחק

אלא ברצינות כי היא החליטה שלא נראה לה איך מבהירים לה שהיא לא בעלת הבית פה? (כי עם עוד חודש-שלושה כשהיא תגדל ותעשה האסקית בגודל מלא אם היא תתרגז ותנשך מישהו זה עוד עלול להיגמר רע מאוד (הרבה יותר מאלכוהול ופלסטר)

be_roo

New member
חוץ מלומר "לא" כאשר היא נשכה

מה עשית מיד לאחר מכן?

dark spy

New member
אמממממ...

חיטאתי, שמתי פלסטר :) והוצאתי אותה לגינה... היא בכתה קצת ואחרי 10 דקות בערך הכנסנו אותה... אנחנו משתדלים לעשות את זה כל פעם שהיא נושכת

© Tweety ©

New member
תראה

נתחיל מזה שגורים נושכים כדי לחדד את השיניים שלהם-תקנה לה דברים שהיא יכולה ללעוס ולהתעסק בהם-בכל חנות חיות יש. אבל זה גם הגיל להציב גבולות ולא היא לא צעירה מידי זה בדיוק הגיל. אם היא נושכת בזמן משחק אתה צריך להגיד בתקיפות "לא","אסור" לשמור על טון גבוה כי הכלבה מבינה את הטון עצמו שהוא כועס. ולהפסיק לשחק איתה מיד-לא להמשיך אין צורך להוציא לגינה פשוט להפסיק לשחק איתה ולהתעלם ממנה לכמה זמן. על אותו עיקרון-אפשר להשמיע צעקה של כאב ברגע שהיא נושכת אותכם-הכלבה לעולם לא תרצה להכאיב לכם והיא תזהה את הטון הכואב ותקשר אותו עם הנשיכה. אפשר לתפוס את הפה לא בחוזק רב..ולחזור על ה"לא" התקיף. בנוסף לכך לצ'פר שהיא לא נושכת,לתת חיזוק חיובי ללטף ולהגיד "כלבה טובה". בהצלחה!

dark spy

New member
זה עובד לאט לאט

אני מלטף אותה ביד אחת ואת השניה שם לה ליד הפה, כל עוד היא מלקקת או מתעלמת אני מלטף אותה וכשהיא נושכת אני אומר לא והולך... נראה לי שזה עובד לאט לאט... ואתם בטוחים שהיא לא קטנה מדי

למעלה