לאכול עד מוות

לאכול עד מוות

אתמול בלילה, שבת, שודר עוד פרק בסידרה טאבו בערוץ נשיונאל גאוגרפיק.
הנושא הפעם, כפי שהפרק הציג אותו, היה אכילת יתר, בעיות משקל בעולם המודרני של היום, והיחס למשקל ולשומן במקומות שונים בעולם.
בהתחלה שודר אייטם על אמריקאי במשקל 340 ק"ג המרותק למיטתו מעל שנה ולא יכול ללכת או לתפקד בכוחות עצמו. מלווים אותו באשפוז בבית חולים, בחזרה הביתה לאחר האישפוז, ומציגים את חדר השינה שלו כבית כלא, בגלל חוסר יכולתו לצאת ממנו ואפילו לקום מהמיטה. האיש מוצג שם במערומיו באופן די משפיל לדעתי, למרות שבחר להיחשף, ומסבירים שעשה לאחרונה ניתוח לקיצור קיבה ועלה על מסלול של דיאטה שתציל את חייו. במקום להתרכז בתקווה האישית שלו לחיים טובים יותר, לקחו מקרה קיצון ועסקו במסע הפחדה כמה מסוכן ורע להיות שמן. ברור לי ואני מניח שלרוב האנשים, ששום מקרה קיצוני הוא לא בריא, עיין ערך אנורקסיה, אבל יצאתי בתחושה ממש לא טובה. נקודה מעניינת ומרגשת היתה אישתו, הם נשואים באושר 30 שנה, והיא בעלת משקל ממוצע, שהצהירה כמה היא אוהבת אותו למרות שכבר עשר שנים הם לא קיימו יחסי מין.
אח"כ שודר אייטם על נשים במאוריטניה המאכילות את בנותיהם בכפייה כדי שיגדלו להיות שמנות, שם לפי האמונה אישה שמנה היא סמל לבריאות ולפריון וסיכוייה להתחתן עולים ככל שהיא יותר שמנה. רזה שם היא בושה למשפחה לפי דברי המרואיינים

השלישי היה על דוגמנית אמריקאית במשקל 200 ק"ג שיש לה חבר רזה, היא מהממת וסקסית, והוא בחור שמספר שהחברים שלו אמרו לו שהוא יכול להשיג משהו יותר טוב כהגדרתם והוא לא שם עליהם... למרות ההצהרה שלו, עצוב לשמוע איך החברה מסביב מתייגת שמן.
בסוף היה אייטם מגניב ואופטימי על תחרות יופי באורגון ארה"ב לנשים במידה פלוס. שפע של אופטימיות, אושר, קבלה עצמית, חזה ירכיים וכל מה שצריך

בין לבין עסקה התכנית בהפחדה כמה העולם משמין בשני העשורים האחרונים, כמה לא טוב להיות שמן ועל הצורך לסייע לשמנים לעלות על המסלול הנכון והבריא. נו באמת...
למרות שרוב התכנית היתה אופטימית, ולמרבה השימחה אף אחד לא מת שם, עצם הבחירה בשם "לאכול עד מוות" נורא עצבן וקומם אותי. אף אחד שם לא אכל עד מוות, ורוב האנשים היו אופטימים, שמחים ושלמים עם עצמם.
וידוי... אני לא שמן ומעולם לא הייתי. בערך מאז התיכון אני יוצא עם נשים גדולות ומאושר מזה ומהן עד הגג של עזריאלי :)
גם אני נתקלתי לא פעם בתגובות פוגעות של מה אתה עושה איתה , אבל זה כבר עניין לשרשור אחר.
התכנית אתמול ממש ביאסה אותי, כי נראה שמתעקשים להראות רק את הצדדים השליליים שיש בשמנים ובשומן. אני יודע שרבות נכתב על כך כבר בפורום הזה, אבל רציתי לשתף ולשמוע אם מישהו ראה את התכנית גם כן ומה דעתו.
יום שמח ומתוק, נעם
נ.ב.
אחת הנשים ממאוריטניה שרואיינה לתכנית אמרה משפט יפה...
ככל שהאישה גדולה יותר, כך היא תופסת חלל גדול יותר בליבו של בן זוגה

גליוש 450

New member
גם לי קשה

אם העובדה שכולם בטוחים שלהיות שמן זה כל כך נורא.

בחודשים האחרונים ירדתי "בטעות" 12 קילו. אני אומרת בטעות - כי זה באמת לא היה מתוכנן. גילית פתאום שאני אלרגית למוצרי חלב. (אחרי שנים רבות של בעיות עיכול) אז כל מוצרי החלב ירדו לגמרי מהתפריט. אני צמחונית ולא מתה על ביצים, כך שמצאתי את עצמי - טבעונית לגמרי. וגיליתי שאם לא אוכלים חלבון מהחי - בעצם כמעט לא אוכלים שומן. אז בלי לשים לב או לנסות יותר מידי ירדתי במשקל.

מה שמעצבן אותי שכולם סביבי שואלים אותי - מה את לא מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו? לא עושה לך טוב?

לא!! אני בכלל לא מרגישה שינוי!! אני בדיוק כמו קודם, אותם אנרגיות אותם עצבים אותו חיוך - אותו דבר. לא מרגישה שראיתי את האור, לא מרגישה מחודשת. לא מרגישה מעולה, העולם לא ורוד עם ציורים של פילים סגולים. מרגישה בדיוק אותו דבר. אפילו קצת מעוצבנת שאני צריכה לקנות בגדים מחדש - שבארצנו זה מאוד יקר (אבל זה כבר לפורום אפנה מלאה)

התוכניות האלה כל הזמן מזכירות לנו כמה החיים שלנו קשים ולא טובים, וכמה אנחנו צריכים להשתנות - כדי להיות מאושרים ובריאים. וכמה נהיה חולים בעתיד אם לא נרזה במיידי. במיוחד בתרבותינו המערבית.

משום מה אני לא רואה סביבי אנשים רזים מאושרים ומחייכים כל היום. אולי אני לא מסתכלת מספיק טוב.

destiny23

New member
עשית להם בדיקות רפואיות?

אין לי דעה לכאן או לכאן אבל הטיעון שלך פשוט מעניין אותי.
איך את יודעת שזה לא יוצר אצלם בעיות רפואיות?

גליוש 450

New member
לא עשיתי להם בדיקות רפואיות. ביקרתי.

תשאלי אותם, תדברי איתם תראי איך הם חיים.
מחקרים מוכיחים שאורך חיים טבעוני לא יוצר בעיות בריאות אם מקפידים לקחת תוספים שחסרים בחלבון מן הצומח כמו B12.
חוץ מזה שכל עוד אתה מרגיש טוב ממשהו - למה לשנות.

supersonic777

New member
זה שלא מספרים כלום,לא אומר שאין...

גוף האדם,אינו שונה בין דתות,צבע עור וכו...

גליוש 450

New member
לא ממש הבנתי מה המסר שלך

אבל אם זה איזשהי ביקורת על התזונה שלי או על בחירותי - אז צא לי מהקיבה.
תדאג רק לעצמך.

supersonic777

New member
את תמיד רואה את הצד השלילי...?

למה את חושבת שזה נגדך?
לא כל אמירה היא נגדך!

אפשר לחיות טוב ובריא עם אורח חיים צמחוני

וטבעוני.

עובדה ברורה ומוכחת רפואית(בכל העולם ובמאות מחקרים איכותיים).
זה דורש איזון תפריט חזק יותר מקרניבורים, אבל הקביעה החד משמעית שהגוף יתקשה, וכו' לא מבוססת על כלום חוץ מאינטואיציה...

למעלה