לאכול בשעות הערב

לקשמי

New member
לאכול בשעות הערב

בדרך כלל לא ממליצים לאכול בשעות הערב (סמוך לשינה). למה בעצם? אני לפעמים אוכלת בשעות הערב, ובדרך כלל מדובר באיזה שתי פרוסות לחם ושתיה חמה (לא קפה) והדבר לא משפיע עליי ו/או על השינה. (חוץ מאשר במקרים חריגים כשאני אוכלת באמת ארוחה מלאה בשעות האלה, למשל בסעודות שבת או חג).

moran f

New member
מה שהכי חשוב

זה שלא תאכלי בעמידה

moran f

New member
אז רגע

אם אוכלים בישיבה הכל יורד לתחת? זה הזמן להתחיל לאכול בעמידה על הראש!

MidNight Flame

New member
שמעתי דווקא מיתוס שמצא חן בעיני -

שאסור (זה מספר פנטזיה) לדבר על דברים לא נעימים בזמן האוכל כי זה פוגם בעיכול
מוצא חן בעיני דווקא... שונא שמעצבנים אותי כשאני אוכל

moran f

New member
יש רק בעיה אחת עם זה

זה עלול להוביל נורא בקלות למגיפת השמנה הרבה יותר גרועה מכל מה שיש היום.

זו מוסכמה מקובלת בשיטות רבות

האיור ודה, למשל, רואה את סיבת כל המחלות וההשמנות , או ההפך, בעודף חמרי פסולת בגוף. בכל הגוף. ולפי שיטה זו, אכילה בשעות הלילה אינה מתעכלת היטב, ויוצרת פסולת כזו. כנ"ל אכילה בעמידה. כנ"ל אכילה חזירית. ואכילה של מזון תעשייתי, או לא טרי. או ארוחות צפופות מדי. www.tmt.org.il

וזה נחמד, אבל פה בפורום

עוסקים בדברים עם איזשהו ביסוס מדעי, ולא בשיטות תזונה עם ביסוס פילוסופי. (שהן נהדרות למי שמחליט שזה מה שטוב לו, אבל לא כאן).

moran f

New member
ואיך הם הגיעו לזה?

ומה הם עשו כדי להוכיח שהם צודקים? להגיד "אכילה בשעות הלילה מתעכלת לא טוב ויוצרת פסולת שגורמת למחלה" זה נורא נחמד, אבל יש פה המון שלבים שצריך להראות. צריך להראות שאכילה בשעות הלילה מתעכלת פחות טוב מאכילה בשעות היום (או כל אחד מהדברים האחרים שציינת, אני נטפלת לדוגמה הראשונה, אבל הכל אותו דבר). אח"כ צריך להראות שהעיכול הפחות טוב הזה יוצר יותר פסולת. אח"ד צריך להראות שהפסולת הזו גורמת ל*כל* המחלות ולהשמנה. יפה שלפי השיטה הזו מותר לי לאכול כמה שאני רוצה במהלך היום, בישיבה, בצורה מעודנת, כשהמזון טרי ולא תעשייתי ועם רווחים בין הארוחות, ואני לא אשמין. מי שיאכל לאט אבל בלילה, בעמידה ומשהו משקית ישמין יותר ממני אם הוא יאכל פחות. את בהחלט בשרשור המתאים.

לא, יש עוד כמה וכמה איסורים

עקרון ראשון: קצת תחושת רעב לאחר הארוחה , סימן לבריאות. עקון שני:להמתין בין ארוחה לארוחה עד אשר תתעורר תחושת רעב אמיתי. בבטן. רק אז מותר לאכול. ועקרון שלישי: סוגי המזון מותאמים אישית לכל אחד, על פי בדיקת הדופק. והמהדרין לומדים לבדוק דופק לעצמם, ומתאימים לעצמם את הארוחה בהתאם. ויש עוד ועוד... :) אבל, אני התאהבתי בשיטה.

moran f

New member
התאהבת זה נורא נחמד

אבל כמו שאלפקה אמרה וכמו שכתוב בכחול משמאל, הפורום נועד לדיון מדעי. יש לך משהו כזה? ו-LOL על הדופק. אני מקווה שלא לוקח יותר מדי זמן ללמד את המהדרין על זה. רק מעניין מה קורה כשהדופק משתנה (שזה די נפוץ) - צריך לזרוק את כל האוכל?

MidNight Flame

New member
בעיני יש יתרון מובהק לאכילה בשעת...

לילה, במיוחד של חלבון ביצה : 1) הגוף במנוחה אז הדם מנותב לקיבה בלי להיות מופרע ע"י דברים אחרים 2) החלבון ביצה מתפרק לאט יחסית ומספק אחלה "אבני בניין" להתאוששות מהאימון ולבניית שריר.

moran f

New member
אני לא רואה הרבה הבדל

בין לילה למנוחה "רגילה" באספקט הזה. גם כשאתה נח אחרי ארוחת צהרים הדם מנותב בעיקר למערכת העיכול. זה לא שבלילה זרימת הדם לגוף ולמוח מפסיקה והוא יכול לזרום רק למערכת העיכול. איך הגעת לחלבון ביצה ואימונים נשגב מבינתי.

MidNight Flame

New member
זה חלק מהבעיה,

אני לא נח יותר מידי במהלך היום. ואיך הגעתי לחלבון ביצה ואימונים? פשוט מאוד יש לי את הwhey כשאני זקוק לחלבון זמין ויש את חלבון הביצה / קזאין כשאני רוצה פירוק איטי יותר.

MidNight Flame

New member
האא ../images/Emo13.gif דיברתי על זה בהקשר של...

לאכול משהו בלילה
חייב להודות, 5 חלבוני ביצה אתמול חנקו אותי למוות חח

moran f

New member
אה, אוקיי. עכשיו הבנתי.

ואני בהחלט יכולה להבין למה 5 חלבוני ביצה יכולים להיות קצת יותר מדי.

למעלה