לאכול בשטח

supernoa

New member
לאכול בשטח

שלום לכם פורומיסטים יקרים! בקרוב מאוד אצא לטייל בעולם הגדול, ורציתי לבקש את עזרתכם האדיבה בפרוייקט קטן שאני עורכת. בעיקרון אני מנסה לעשות איזה שהוא אוסף של מתכונים פשוטים ומגרים שיתאימו לשטח ולמחנאות. אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי כמה הצעות למתכונים כאלה...

jeshu

New member
הבעייה עם מתכונים הם המצרכים...הם עשויים להשתנות ממקום למקום וזה גם חלק מהכיף - ללכת לשוק המקומי ולעשות קניות ולראות מה ההיצע שם. אני ממליץ מאוד להכין ערכת תבלינים שיהיה (גם את זה כמובן ניתן ורצוי לעשות שם). מתכון לארוחת בוקר: שבולת שועל,מים בננה,קינמון,סוכר ו/או דבש.יוצא מצויין וסותם עד ארוחת צהריים.

maz

New member
יש דברים בסיסים שיש בכל מקום

כמו אורז או פסטות או אטריות. אלה גם הדברים הבסיסים ביותר שהגיוני לקחת לטרקים כי זה יחסית קל, עמיד ומשביע. הגיוון יכול להיות בתבלינים, בירקות ובפירות שאני תמיד אוהבת לנסות. בדרך כלל הדברים האלה שימשו אותי לארוחות ערב, אחרי שנגמר היום ויש יותר זמן לבישולים. בצהרים לפעמים היינו מסתפקים בסנדויצ'ים עם גבנ"צ או נקניק (מהסוג העמיד ללא קירור) ולפעמים כשהיה קר הוספנו גם מרק מאבקה (ניתן לקנות בכל מקום בעולם שהייתי בו). רעיון נוסף שמתאים ליום הראשון של טרק או למקומות לא חמים - להכין מראש ביצים קשות. בבוקר בדר"כ קפה או תה עם לחם וריבה או דבש או ממרח אחר. אם לא סוחבים - קורנפלקס או גרנולה או שיבולת שועל עם חלב/יוגורט (להיזהר מחלב לא מפוסטר!!!) ולמשקיענים באמת (שוב, אם לא סוחבים ואפשר לקנות טרי את הביצים) - חביתה עם ירקות. בכל מדינות דרא"מ שהייתי בהן וודאי במדינות מערביות ניתן לקנות תערובות של תבלינים יבשים בקוביות (תיבוליות). זה פתרון טוב לתיבול קל ופשוט שיוצר קצת גיוון בעיקר של אורז. הרבה פעמים ארוחות ערב כללו גם מרק מוכן. אפשר גם לקחת עגבניה,שום ובצל, בתוספת תבלינים ולהכין מהם רוטב לפסטה. אם לא מדובר על טיול שבו סוחבים על הגב את הציוד, ניתן לקנות רטבים מוכנים לפסטות ולשפר אותם על ידי תוספת בצל מטוגן ואם יש - גם עשבי תיבול.

jeshu

New member
פעם אחת לפני טרק ארוך פשוט בישלתי 4 ליטר ריבת שזיפים.

sela v

New member
יש גם את קוביות המרק

חשוב שהאוכל לא יהיה כבד ובעל נפח לא גדול. הייתי חושב על לקחת ויטמינים בקפסולות אם זה טרק של יותר מיומיים, שלושה, ואז לא צריך לחשוב על אוכל טרי. אפשר בטרק קצר לקחת פירות קשים, אבוקדו יכול להיות טוב, אבל שהוא מתאים למאכל הוא נהיה רך
. עגבניות רכות מדי. מלפפון טוב, בצל זה המצרך שהייתי לוקח גם לטרק ארוך, אלא אם משתמשים באבקות כתחליף. שום יש גם אבקה, למקות ששום גם לא בעיה לסחוב. לא מומלץ לקחת שימורים מוכנים, כי הם כבדים בגלל שכבר בישלו אותם והם כוללים נוזלים. לגבי מתכונים, כיד הדמיון. פשוט מאלתרים. אורז או פסטה בכל מיני רטבים. לא לשכוח מלח וסוכר, אבל לקחת בכמות שתהיה מספיקה למספר ימי ההליכה, ולא לקחת סתם קילו סוכר. חלב יש גם אבקה.

jeshu

New member
לדעת לארוז סוכר,שמן,מלח,תבלינים,דבש - בכלים קלים שלא יפתחו.אני אורז בבקבוקי קולה קטנים. אני לא חושב שקצת מחסור בויטמינים הוא כזה נורא...שמעתי שלפעמים החוסרים האלה יכולים לעזור להפטר מכל מיני טפילי מעיים שייסבלו מהם גם כן.

עוזיג

New member
פטנט

הפטנט הוא לא שלי אבל קופסאות ריקות של פילמים הן מקום נהדר לשים בו תבלינים-כמובן אחרי שטיפה! מעבר לזה אין לי משהו חדש לתרום

למעלה