לאיתן,

לאיתן,

הופתעתי מאוד לקרוא את תגובתך התינוקית וחסרת הפשר. תמוה בעיני כי להבדיל מיוסי99, אשר הפנים את דבריי וטענותיי, והתנצל תוך גילוי בגרות, העדפת אתה להגיב בהשתלחות חסרת-רסן בי. בתגובתך, כתבת: "מותר לנו להתלוצץ לפעמים ואתה לא תיקח מאיתנו את הזכות הזו בשום פנים ואופן". אתה משייך עצמך לקבוצת ה´מנוסים´ (בה חברים, בין היתר, פלטרון ויוסי99, אותם הזכרת בהודעותיך): אלו הם אנשים שאותם יש להעריך ולהוקיר על שום תרומתם הרבה לפורום ולחברים בו, תרומה המתבססת על נסיונם העשיר כעתודאים. שאלתי היא - מה בדיוק נותן לך, איתן007, את הלגיטימציה להשתייך לקבוצה זו? אם זכרוני אינו מטעה בי, אינך אלא ילד בן 18, אשר מעולם לא חווה דבר במסגרת אוניברסיטאית ו\או צה"לית, בדיוק כמו שאר המועמדים לעתודה (ואני ביניהם), המהווים את הרוב בפורום; ידידי הינוקא, אין לך הזכות להעמיד את עצמך מעל כולנו. אני מסכים עימך לגבי מתן אפשרות להתלוצץ ולהכניס מעט צבעוניות ´קומית´ בפורום; הדבר חיובי וחיוני עד מאוד, בייחוד בפורום אינפורמטיבי ו"יבש" מטבעו כדוגמת פורום "עתודה" (נו אופנס). משום כך כתבתי בעבר הודעות ´קלילות´ משהו, המצהירות, לכאורה, על היותי הומוסקסואל ונקרופיל. למעשה, אני הטרוסקסואל (בינתיים), ואני נמצא כעת במערכת יחסים ארוכה עם אדם ממין נקבה. מה שחרה לי בהודעותיך הוא העובדה, לפיה אתה מוצא לנכון לספק הלצות קומיות על חשבונם של משתמשים אחרים בפורום, תוך ביזויים והשפלתם לריק. בניגוד אליך, סבורני כי להודעות ´היתוליות´, כדבריך, הבאות לשים לצחוק וללעג משתמשים אחרים, אין מקום באף פורום. דומני כי בהודעתי המקורית כתבתי משהו בדבר היותך קטנוני וילדותי: ואכן, גם הפעם לא חרגת ממנהגך הנלוז, והעדפת להיצמד לעניינים של מה בכך, כדוגמת הכינוי שלי. האמן לי, כי מעולם לא היה לי כל רצון לפגוע במי ממשתמשי הפורום בעצם בחירת כינוי זה. הכינוי נראה לי נחמד ברגע נתון, ובחרתי בו, בלי לחשוב יותר מדי; אין לי שום זיקה מיוחדת לדת הנוצרית ו\או למייסדה; אדרבה, לו היית מכיר אותי, היית מודע לאפסות הערך שאני מייחס לדת ולאמונה בכלל. לפיכך, אני חושב שבעצם הטחת האשמה עלי, בדבר היותי אדם השולל את זכות הקיום של העם היהודי (וזאת אך ורק תוך הסתמכות על הכינוי שבחרתי, למען השם), הוכחת שאין לך מה לומר. אני יהודי כשר, כמחצית ממשפחתה המורחבת של אמי נטבחה בשואה - מה לעזאזל נותן לך את הזכות לקבוע כי אני מכחיש את הזכות לחיות כאן!? לפני שאתה מתחיל לזרוע שנאה בין חברי הפורום, תוך שימוש בכינויי גנאי משפילים בנוסף להאשמות סרק וחסרות-בסיס, במסווה של הצהרה בעלת ניסוח מנופח, מלאכותי ומיופייף - הייתי מציע לך שתתבגר קמעה, תלמד לקבל ביקורת באופן מתון, ובעיקר - תתבייש. נ.ב: בחרתי שלא לשנות את הכינוי. ישוע הנוצרי הוא מיתוס של אדם טוב, בדיוק כמו אברהם אבינו הקדוש ומשה רבנו הצדיק. אלו הן דמויות אגדתיות הבאות להדגיש את הטוב שבאופי האנושי. אבל בדת, כמעט תמיד - האלילים טובים, המאמינים חארות. ואני לא רוצה לפרט. (למנהל הפורום- אעריך זאת מאוד אם לא תמחק הודעה זו, הואיל ולא הייתה לי האפשרות להגיב לנאמר קודם לכן. תודה מראש).

יוסי99

New member
2 הסתייגויות

אקדים ואומר, שאני לא מתייחס בכלל לדיון בניק וכו, מבחינתי שכל אחד יבחר מה שהוא רוצה, וגם ככה אין לזה יותר מדי משמעות. אני "יוסי99" כי יוסי לא היה פנוי, ו"יוסי99" כן. יחד עם זאת, מבלי להביע ביקורת על כך, "ישו", רצוי שתדע שהכינוי שלך אכן לא מעורר סימפטיה, לאו דווקא בגלל יחסי יהודים נוצרים, אלא מאותה סיבה שאדם הקורא לעצמו "משיח בן דוד" או "שלי האלהים על פני כדה"א" וכיו"ב לעולם ייתפס כתמוה - הרי אם תכריז בכיכר העיר (או כמו שערסים בבת-ים קוראים לזה - "העיגול") כי אתה ישו, בן האלהים, ימליצו לך להתאשפז ומהר. באשר להסתייגויות א) קיבלתי את דבריך באופן מאד חלקי, ולפי הודעתך זו נראה שאתה בעצמך שינית את עמדותיך (למשל בקשר לנושאים אוף-טופיק) ונססוגת לעמדה שאני ואיתן דגלנו בה מלכתחילה ב) אל לך לשפוט אדם לפי ניסיונו באוניברסיטה, צבא וכו. אני בסה"כ מסיים שנה א´, רוב הידע שלי הוא פשוט ידע שליקטתי מאנשים. הדבר דומה לכך שמזלזלים בעתודאים בגלל הגיל, לעתים, שלא בצדק. ג) למרות האמור בסעיף ב´, אני מצטרף לקריאה כלפי כמה אנשים, שכותבים בבטחון על דברים שראוי היה שיציינו שמבחינתם הם במקרה הטוב שמועות ובמקרה הרע wishful thinking, ימנעו מלעשות כן וישתדלו להגיב רק כאשר יש להם לכל הפחות ספקולציה שמבוססת על משהו בעניין. נ.ב. אירוניה -רצית לקטוע את המריבות אוף-טופיק, ותראה מה קרה. המסקנה - עדיף לא להטיף מוסר, גם אם שלחו אותך מלמעלה..

eitan007

New member
טוב

עכשיו אחת בלילה, אני צריך להשכים קום מחר לעבודה, ולכן תגובתי תהיה קצרה מפאת חוסר זמן,כוח, רצון,מוטיבציה, והרגשה כי הנושא מיצה את עצמו ולא מעניין בפורום הזה אף אחד, זולתי וזולתך. אתה מעוות דברי וזה לא מוצא חן בעיני, מאחר ולא נצמדתי לכינויך אלא הזכרתי אותו אגב אורחא, רק בשביל לתת לך להבין כי כשאתה טוען כי תגובותי לא תורמות ומעצבנות, אתה מתעלם מהעובדה הפשוטה כי כינויך ואופי הצגתך כ"בן האלהים" יהירים, מתנשאים ואיך אומרים בצבא, "מושכים אש". דבר שני, הנה אני מצהיר בפומבי ובפרהסיה, כי בהשוואה לתרומתם לפורום של יוסי99, פלטרון, שמש, עודדי, ועוד כמה שמם ברח לי, הנני כלי ריק מתוכן, וגם תולעת עלובה, אם תרצה. לא אמרתי בשום מקום שאני, חס ושלום, שם את עצמי באותה דרגה ומעלה עם השמות שהזכרתי. הניסיון שלי בהשוואה אליהם, וכן העזרה שאני מסוגל לתת, הם אפסיים. כשאמרתי "לא תיקח מאיתנו את הזכות לכך..." התכוונתי במילה "מאיתנו", לכל משתתפי הפורום. אתה אומר כי הנני משפיל ומבזה משתתפים אחרים בפורום, למרות שמלבד ההערה שלי ל"גיבור שכונה" שהייתה יחידה במינה, וגם היא הייתה לאחר ש"יוסי99" העיר בצדק, כי דבריו על הפסיכו´ היו אסורדיים לכל הפחות, לא צחקתי/היקנטתי אף אדם, אם זכרוני אינו מטעני. אם אתה לא רוצה, ואני מבין שאתה לא, אל תשנה את הכינוי, ואני לא אמרתי לך ולו פעם אחת כי אתה "חייב" לעשות זאת. רק דע לך, ידידי, יהירות היא אם כל חטאת. אתה טוען, כי ניסוח הצהרתי היה מיופיף, מנופח ומלאכותי. מה אני יכול להגיד לך על זה ? ככה אני כותב, ואם אתה חושב שזה מזויף, אשריך. תשמע, כבר יצא לי פי 2 יותר ארוך ממה שהתכוונתי אז בוא נפסיק המריבה המטופשת הזו, אין לי שום דבר נגדך, אני לא מכיר אותך, יכול מאוד להיות שאתה בן אדם מאוד נחמד, אז תן לי לחסוך לך את הזמן של כתיבת תגובת נגד, אני לא רוצה עוד להתנצח עמך על זוטות, בהצלחה לך עם בת זוגתך, בהצלחה בקינן, ובוא נפסיק את הויכוח הזה כאן ועכשיו. אחרי הכל, כולנו יהודים. איתן.

eitan007

New member
ועוד משהו קטן

תקרא שוב את ההודעה, ותגלה שכתבת שם כמה דברים חריפים ובחרתי לא להגיב עליהם (ומיוחד לקטע שאני צריך להתבייש). אל תחשוב שמכיוון שאני לא הגבתי עליהם, אני מסכים עם טענותיך, אני פשוט רוצה להראות לך, את העובדה שאין לי כל רצון להמשיך במחלוקת שנוצרה ביננו.
?????

למעלה