לאיציק: טרמוסטט

שי ©

New member
לאיציק: טרמוסטט

ברשותו של דרור, הייתי רוצה להעביר את הדיון לכאן, כדי למנוע ממנו לאבוד לעד בסבך YNET תוך שעתיים. ציינת שטרמוסטט חלופי עולה 30 ש"ח. היכן אני משיג כזה, מאיזו חברה כדאי לקנות, וכיצד אדע את הדגם המדוייק? האם יש עוד דברים "באזור" שכדאי להחליף בהזדמנות זו? כמה זמן בערך אורכת העבודה לאחר איתור מקומו של הטרמוסטט ומה מורכבותה? ועוד שאלה שלא קשורה לנושא: קראתי בפורום בעלי מונדיאו שכדאי לנקות את ה-MAF (כמדומני, חיישן זרימת אוויר) בחומר לקרבורטורים. מה דעתך? בתודה, שי

© DrorZi

New member
הלו, מה זה פה ../images/Emo35.gif

מכיוון שאני לא נכנסתי היום ל YNET, ובכלל אני לא קורא שם חצי מהעמודים אז אם כבר אתה עושה כזה דבר, נא להתחיל את הדיון מההתחלה, או לפחות לתת תקציר על מה מדובר, כולנו רוצים לדעת
דרור זי, מסוקרן

itzik93

New member
ועכשיו הסבר .

קודם כל, יש לעבוד על מנוע קר (אם זה לא ברור מלכתחילה...
) יש לאתר את פתח יציאת המים מהמנוע לכיוון הרדיאטור. אל פתח יציאת המים מהמנוע לרידאטור מחובר צינור גומי שברוב המקרים, הטרמוסטט יושב בין הצינור גומי למנוע עצמו, במעין תושבת ממתכת (בכל רכב יש לזה צורה וחיבור מעט שונים - בהתאם למה שהיצרן תיכנן). אם ראית את התמונות של הטרמוסטט במגאן, אז היית רואה את התושבת ממכת שהיא "בית הטרמוסטט" שאליו מתחבר הצינור גומי לרדיאטור. לאחר איתור בית הטרמוסטט, יש לפתוח אותו (לרוב ע"י ברגים בקוטר של 8-12מ"מ , או, במקרים חריגים, כמו במגאן עם מפתח "הלן-כוכב"). יש מכוניות שבשביל להקל על הפירוק של בית הטרמוסטט יש לפרק את הצינור(ות) שמתחבר(ים) לבית הטרמוסטט - לא פעולה מסובכת בכלל. לאחר הפירוק של בית הטרמוסטט ניתן לראות את הטרמוסטט "יושב" בפנים עם גומיה מסביבו, יש להוציא את הטרמוסטט הישן עם הגומיה ולנקות מסביב (אם נשארו שרידי גומי או ליכלוך). לאחר מכן, יש לקחת את הטרמוסטט החדש (כשגומיה חדשה מולבשת עליו) ולהכניס אותו לבית הטרמוסטט- באותו המצב שהוצאת את השני. לרוב, החלק עם הקפיץ אמור להיות לכיוון הצינור גומי, והחלק השטוח יותר לכיוון המנוע. יש לוודא שהטרמוסטט יושב כמו שצריך במקום, ואז לחבר חזרה את בית הטרמוסטט עם הברגים ולהחזיר את שאר הצינורות (אם פירקת) למקום. יש כאלה שנוטים לשים מעט סיליקון בנוסף לגומיה בשביל לוודא אטימה הרמטית, בכל אופן, אם הינך משתמש בגומיה חדשה, לא צריכה להיות בעיה וברוב המקרים ניתן לפסוח על פעולה מריחת הסיליקון. - לאחר שהכל מורכב חזרה, יש לפתוח את פתחי הניקוז שקיימים במערכת הקירור (מעין "וונטילים" קטנים לשיחרור האויר מהמערכת, קיים ב 99% מהאירופאית), לסובב למצב "חום" את ברז החימום בתוך הרכב ולמלא נוזל קירור תקני (נגד חלודה וקורוזיה) מפתח מילוי המים (רדיאטור/מיכל עיבוי). את פתחי הניקוז של האויר יש לסגור כשמתחילים לצאת משם מים ברציפות (ללא אויר) - בחלק מן המכוניות זה מתבצע כבר בזמן פעולת מילוי המים ובחלק מן המכוניות האחרות צריך לתת למנוע קצת לעבוד ולהתחמם בשביל שתתחיל סירקולציה של מים במערכת והטרמוסטט יפתח. יש להניע את הרכב (כשהמכסה של הרדיאטור/מיכל עיבוי עדיין פתוח) ולעקוב אחר מפלס המים במיכל העיבוי/רדיאטור, אם המפלס יורד, להוסיף את הכמות הנדרשת עד שהמנוע מגיע לטמפ´ עבודה ולא חסרים מים. כשהמנוע הגיע לטמפ´ עבודה ומפלס המים תקין, יש לסגור את פתח מילוי המים ולבדוק שאין נזילות מהחיבור (היכן שיושב הטרמוסטט) והכל תקין. זהו בגדול. איציק

שי ©

New member
תודה איציק, אבל דילגנו על שלב...

מהיכן לרכוש טרמוסטט וגומיה וכיצד אדע איזה דגם לקנות? שי

itzik93

New member
@שוט מאוד

הולכים לחנות חלקי חילוף לרכב ומבקשים טרמוסטט לרכב XXXXX מודל XXXX. אם אתה בכל זאת לא רוצה לטעות, פרק את שלך וסע עם רכב אחר לחנות ותראה להם.... איציק

שי ©

New member
מאיזו חברה כדאי וממה להמנע?

או שאין טובות יותר ופחות? ומה לגבי ניקוי ה-MAF בחומר לקרבורטורים? שי

itzik93

New member
פרטים נוספים:

לגבי חברות שמייצרות טרמוסטטים - אין לי מושג, מעולם לא חקרתי ונברתי עד כדי כך בציציות של החלקים האלו (כמובן שמדובר בחלקים אחרים אז כן). לגבי ניקוי חיישן האויר (Mass Air Flow) - כל עוד אין בעיות סחיבה/תצרוכת דלק/סלד-סרק-מזייף, אל תגע במשהו שעובד כמו שצריך (ואת זה אמר לפי מאות שנים אדם חכם מאוד
). איציק

שי ©

New member
לגבי ה-MAF

את ה-MAF הנוכחי קניתי משומש ואני לא בטוח לחלוטין שהוא תקין ב-100%, אבל את ה-MAF הישן עדיין יש לי והייתי רוצה "לשחק" איתו, ולכן השאלה. לפי מה שראיתי, ה-MAF מורכב מצינור עם חיישן ומעליו קופסא שמכילה אלקטרוניקה (כך זה נראה, לפחות). מה מהם אמורים לנקות בחומר לקרבורטורים? את הכל או שמא רק את הצינור? האם טובלים או מנקים עם סמרטוט? דרך אגב, הצלחתי לאתר את הטרמוסטט, אך לא פרקתי אותו עדיין. שי

itzik93

New member
לגבי ה MAF והטרמוסטט

אתה אמור לנקות את פתח יניקה האויר (הצינור הזה שבתוכו החיישן) לא לטבול את כל החלק ולא להכניס גופים זרים פנימה אלא לרסס מהפתח של החיישן. תרסס בהתחלה כמות נדיבה, תניח לו לדקה-שתיים ותרסס שנית (שימיס את המשקעים בפנים) ואח"כ תנסה לחבר אותו ותראה אם הוא עובד
לגבי הטרמוסטט, אני שמח שמצאת אותו - איך בדיוק הוא נפתח ? (מברג פיליפס/שטוח, "הלן", מפתח 8-12 מ"מ) איציק

שי ©

New member
ה-MAF נראה לי די נקי...

האם בכל זאת כדאי לקנות חומר ולרסס או שהבעיה היא ביחידה האלקטרונית? מצאתי את מיקום הטרמוסטט, אך עדיין לא פרקתי אותו כיוון שחששתי מנזילת מי קירור. ניסיתי למצוא את פתחי הניקוז של מערכת הקירור, ואף שכן מכונאי העיף מבט, אך לשווא. האם יתכן שאין פתח כזה? שי

itzik93

New member
יכול להיות מצב שאין פתח ניקוז...

כמו בעוד הרבה מכוניות. לגבי ה MAF - אם הוא נראה לך נקי, אז ככל הנראה היחידה האלקטרונית היא זו שהתקלקלה או נחלשה. לגבי פירוק הטרמוסטט - צפה לזה שישפכו מים כשתפתח את העסק שם, אל תפחד ואל תבהל כי זה לא הורס שום דבר
רק תדאג שלאחר ההחלפה תמלא מים כמו שצריך ותתן למנוע להגיע לטמפ´ עבודה (למשך כמה דקות) ותבדוק אם המפלס יורד (אם כן, אז תוסיף מים ככל שידרש). איציק

שי ©

New member
קניתי היום טרמוסטט ../images/Emo13.gif

מצאתי מקורי של פורד (יענו MotoCraft) ב-70 ש"ח, ובמקום אטם/גומייה קניתי RTV (מייצר אטמים מיידי, או משהו כזה) ב-14 ש"ח. כנראה ארכיב את העסק עד יום שישי ואדווח תוצאות. שי

למעלה