לאילו שתי דמויות

ע ל ו מ ה

New member
לאילו שתי דמויות

שונות לחלוטין זו מזו, יש במומינים בדיוק את אותו שם?

ע ל ו מ ה

New member
לא יודעים?

לא באמת מכירים את המומינים?

Witchcrafts

New member
רק שתי דמויות?

יש את השמנטפים, אבל אני מניחה שלא להם התכוונת. אגב, שמנטפים זה רק שם כללי לזן שלהם? ז"א, כמו "בני אדם", "חרקים", או משהו בסגנון, לא? כלומר - לשמנטפים עצמם יש שמות פרטיים או שגם בינם לבין עצמם אין להם ייחודיות?

ע ל ו מ ה

New member
שמנטפים, למיטב הבנתי

הוא הזן שלהם, אכן כמו "בני אדם" וגם כמו "מומינים" וכמו "המיולים" ויצורים אחרים בעמק החיות המוזרות. השאלה שלי אינה לגבי זנים, אלא לגבי שם פרטי של שני יצורים שונים. אני די בטוחה שניתן להם אותו שם פרטי בטעות, כלומר, שמישהו זכר את השם אבל לא זכר בדיוק לאיזו דמות היה שייך. רמז: שתי הדמויות הופיעו בזכרונות הילדות של מומינאבא, אז רק דמות אחת נקראה בשם הזה. בהמשך, כל אחת מהן לחוד הופיעו בהרפתקאות המומינים, ולכל אחת קראו בשם הזה.

אין להם שמות פרטיים, לשמנטפים.

השמנטפים אטומים לכל, הם לא ממש מדברים ביניהם [הם מעבירים שוקים חשמליים בתוך קליפות עץ מגולגלות, אבל זה רק לסימון שהם היו שם] ובעצם כל מה שמעניין אותם זה סופות ברקים..

Witchcrafts

New member
למה אטומים?

אני מאמינה שהם כן מתקשרים אחד עם השני, בצורה כזו או אחרת.

אני אחפש לך בהזדמנות את הציטוט...

...המדוייק מהספר. אני כמעט בטוח שזה פחות או יותר מה שרשום שם.

ע ל ו מ ה

New member
בקיצור... אני אגלה לכם...

השם הוא "אדגר". שתי הדמויות שנקראו בשם הזה:
הדמות שנקראה בשם הזה לאורך יותר זמן: המ... לא זוכרת איך קוראים לסוג שלו... ה"דרקון" שחי בים ליד המקום בו אריקסון בנה את הספינה שלו, ואריקסון קרא לו לשחות בנהר כדי להעלות את המפלס ולהשיק את הספינה.
הדמות השניה הופיעה באותם סיפורים, אבל אז לא היה לה שם - רוח הרפאים שהופיעה בביתו של מומינאבא (כשעוד נקרא מומין) על האי אליו הגיע עם אריקסון. הרוח שלא הפחיד את מומינאבא והוזמן לחזור להפחיד את החבר'ה, ולבסוף נשאר לגור איתם (נדמה לי). בפרק על אחוזת צ'אנדוס, מחליט מומינאבא להזמין את הרוח הזה לחבור לרוח של הגבירה איליין, והוא קורא לו אדגר!! (אני בטוחה שזו פשלה של המחברים/מתרגמים).

Witchcrafts

New member
הו, וואו, לא ידעתי.

ותודה על התשובה המפורטת. החידה טוגלנה. ^^~

למעלה