לאט אבל בטוח !!!!!!

• פותח הנושא iliG
  • פורסם בתאריך

iliG

New member
לאט אבל בטוח !!!!!!

אז לפי התגובות ב"ספחרת מלאי" די ברור שאנחנו הולכים להיות קהילה עם מלא יתרונות , יש פה הרבה חבר'ה "ותיקים" והרבה חבר'ה "חדשים" מעולם המוסיקה. יש פה מוסיקאים עם להקות שכבר הריחו במה וכאלה שעדיין לא אבל גם יש לנו חובבי מוסיקה שיכולים לספק צד שלישי כמשקיפים חיצוניים (וזה חשוב לא פחות). הייתי מעוניין לפתוח דיון שהתחיל באמברוזיה אבל לא היתה לו הענות רבה שם (אולי כי אמברוזיה בתהליכי גסיסה). הנושא : חוסר הסבלנות של להקות בכלל ובארץ בפרט יש איזה בחור מאיזו להקה באמברוזיה שהתחיל להוציא את המרמור שלו על זה שהלהקה (היחסית חדשה) שלו לא מצליחה להגיע לקהל גדול. הוא התחיל להאשים את המדינה , המדיניות של תחנות הרדיו והשדרים שברגע שהם שומעים רוק ישראלי באנגלית אז הם שוללים מראש את ההשמעה. עכשיו , מרמור לפי דעתי זה בסדר וזה דלק טוב למוטיבציה אבל לפעמים אני מרגיש שזה גובל בחוצפה (ישראלית) לבוא בגישה של אם משהו לא מצליח אז ישר לעשות פרצוף של מסכן להפנות אצבע מאשימה וכאילו להגיד "מישהו מכשיל אותי בכוונה" . יש לנושא הזה הרבה מאוד צדדים ומסקרן אותי לדעת מה להקות חדשות וישנות חושבות על העניין ואיפה הן רואות את עצמן , בצד המאשים או בצד שהמרמור רק מעלה אצלו את המוטיבציה ? ומה חושבים חובבי מוסיקה שלא מנגנים ? הבעיה היא במדינה ? ברדיו ? או אולי בלהקות ? בזמנכם החופשי , אש !!!!

היורשת

New member
מאמי

אתה שואל שאלות קשות :) אבללללל אני חושבת שהבנאדם עצמו אשם, אם הוא לא מספיק עקשן וניג'ס כמו שצריך ועשה את כל המאמצים שישמיעו אותו בכל מקום שרק אפשר אפילו עם החשיפה הכי מינימליסטית אז סורי בייבי... המדינה לא חושבת שאשמה מה הם יכולים להחליט מה יושמע ומה לא? <למרות שלפי התיאוריות הניאו מרקסיסטיות כן אבל נעזוב את זה> והרדיו אולי "אשם" אבל זאת זכותו לבחור מה להשמיע ומה לא ועם קצת מאמץ....

שקר החן

New member
למה להאשים?

תעשה קודם בדק בית ותנסו לחשוב כמו כל אחד מאותם הגורמים שהוזכרו, האם יש לי שירים כל כך טובים על מנת שישמיעו אותם ברדיו? להזכירכם להקת היהודים מאוד מצליחה אפילו שהמדיה מתעלמת ממנה די באובססיביות, והרדיו מתעלם גם ממוזיקה מזרחית באופן די תמוהה. אני טוען שאחת הבעיות המרכזיות במוזיקה הישראלית הוא הקהל, האוכלוסיה במדינה שלנו מאוד מצומצמת, רוב תעשיית המוזיקה בארץ כיום מופנית לדור הצעיר יותר, והדור הצעיר יותר לא פתוח לכל הסגנונות הרבים שיש במוסיקה העכשוית כך שהסיכויים שמישהן יחליט על דעת עצמו ומבלי לשמוע המלצות של אחרים להגיע להופעות של הג'ונסונים אן של גאיידנס או של היורשת הוא מאוד קלוש, מה שאומר שצריך הרבה פרסום והרבה דחיפה ואת הפרסום ואת הדחיפה לא יקבלו ברדיו (חוץ מג'קי שרגא בתכנית הרדיו נקודת הג'ק) ולא בעיתונות (פרט למקומונים) ולרוב הלהקות אין את הכסף ואת המשאבים על מנת לפרסם בצורה מסיבית, ולכן תהליך ה-"גדילה" של הלהקות הללו הוא מאוד איטי. בגלל זה אני חושב שלא צריך להאשים אף אחד, אם אתם חושבים שיש לכם חומר טוב ומוזיקה טובה, זה יגיע! עם הרבה הרבה הרבה סבלנות.

iliG

New member
לא מסכים איתך כל כך

קודם כל בכל סוגיית המוסיקה המזרחית , הרדיו כבר כמה שנים טובות הבין שאם הוא רוצה רייטינג אז הוא חייב לתת להמונים את מה שהם אוהבים וזה כולל (לצערי) גם מוסיקה מזרחית. אם תבדוק פופולריות אז תגלה שמשמיעים יותר מזרחי או ים-תיכוני מאשר רוק ישראלי(בפעם האחרונה שספרתי ראיתי שיש בערך 4 תכניות בטברנה בשבוע). הנקודה השניה שאמרת שהבעיה היא בקהל בכלל ובקהל הצעיר בפרט ושהוא לא פתוח למוסיקה. אני זוכר שכשאני הייתי "קהל צעיר" (קצת אחרי ועידת קטוביצ') ההשכלה המוסיקלית שלי הגיע מהתכנית "קצת אחרת" של רשת גימל ומהפינה של יואב קוטנר בתוכנית "זהו זה" , לפעמים גם מעריב-לנוער הביאו סקופים אבל לא יותר מזה. לקהל של היום יש כל כך הרבה דרכים להגיע למוסיקה חדשה שזה פשוט מדהים. תחנות רדיו , תחנות מוסיקה בטלויזיה , תוכניות טלויזיה ("תוצרת הארץ" זאת היציאה הכי חזקה של ערוץ 1) , והכי חשוב כמובן - האינטרנט !!!! הקונספט של הורדות מוסיקה הוא משהו שאם היית מספר לי עליו כשאני הייתי בן 20 אז הייתי צוחק לך בפרצוף. דווקא בגלל זה אני חושב שאין הרבה סיבה להתלות רק על הרדיו כמדד לפרסום.זה נכון שיש לתחנות ולתוכניות מסוימות הרבה השפעה וכוח ("נקודת הג'ק" -כמו שהזכרת זאת דוגמא מעולה) אבל אם להקה לא הצליחה להגיע אל הרדיו בדרך אחת , אז יש דרך שניה לעשות את זה. הדוגמה הכי טובה , כמו שאמרת , אלה היהודים - הקהל הצביע ברגליים !!! הרדיו לא רצה להשמיע בהתחלה עד שהקהל "הכריח אותו".

PurpleGoat

New member
וואוו.. ועדיין מופיע?! ../images/Emo12.gif

אני יכולה לראות איך מעלים את גילי על הבמה עם שרפרף.. שלא תתעייף חלילה מלהחזיק את הגיטרה..
"אמ.. אנחנו לוקחים הפסקה של 10 דקות, צריך להוציא את גילי לשרותים.. הוא כבר לא יכול להתאפק הרבה זמן.. אתם יודעים.. ואנחנו לא רוצים שיהיו... תאונות..."
(זה הסמיילי הכי זקן שמצאתי)

iliG

New member
מיכל דארלינגתי

יש לך הזדמנות לראות את סבא גילי והג'ונסונס המחודשים (ואני לא הכי זקן בג'ונסונס) על במה בערב ללא כל מכנה מוסיקלי משותף. לעשות מוסיקה זה זול יותר מפסיכולוג :)

PurpleGoat

New member
דארלינג כפרה

שאני אשפשף?! אמ.. אפספס? you can count me in מכנה משותף? נסו "גימלאים על הבמה"
.. אתה בטוח שהם מסוגלים להופיע? זאת אומרת.. יותר זקנים ממך.. שיש.. אגב, פלייר יפה (כרגיל.. =) רעיון קטן

iliG

New member
עיניים,נשמה,סוכר,ערוץ-האופנה שלי

היה קשה אבל מצאנו אחד כזה , ואנחנו נחשוף את זהותו בהופעה (או לפני) too old to rock'n'roll - too young to die

iliG

New member
מה זאת אומרת "זכותו" ?

את רשתות א,ב,ג,גלי-צהל,גלגל"צ,קול-המוסיקה וחלק מ88fm המדינה מחזיקה. זה לא רדיו פרטי שמחליט להשמיע מחר רק דיסקים של הבן של מנהל התחנה. יש מרמור לגיטימי לגבי הנעילה של תחנות הרדיו בפני להקות ישראליות שחורגות מהנורמה. השאלה מה עם עושים עם המרמור הזה ?

PurpleGoat

New member
הממ.. באמת שאלה קשה =)

אוקיי, אני לא באה מתוך להקה, אבל אני מכירה כמה, וזאת דעתי- בתור התחלה, אני חושבת שיש יותר מדי הסתמכות בארץ על הרדיו, הרדיו הפך למין מטרה עליונה שכזאת של להקות חדשות, כולם רוצים שישמיעו אותם ברדיו, אבל האם הרדיו הוא באמת ה-מקור לחשיפה? נניח ששמעתם שיר של להקה לא מוכרת מתישהו באמצע היום, בין הקפה לסלון או בדרך הביתה, ונניח שאהבתם, ואפילו מאוד (בשמיעה ראשונה? כשאתם בכלל עושים משהו אחר לגמרי? יש מישהו שבאמת מקשיב לרדיו ולא רק שומע?), כשתגיעו הביתה, או תסיימו לעשות את מה שזה לא יהיה שעשיתם, אתם באמת תטרחו לחפש פרטים על אותה להקה? מה הסיכוי שתגיעו להופעה של להקה חדשה בגלל השמעה אחת? כמובן שאם "טוחנים" את השיר יש לזה השפעה אחרת לגמרי, זה הרי מה שעושה מסתם אמן אלמוני מישהו ידוע (מי אמר עידן רייכל?) א-בל.. שיר שמגיע לרדיו צריך להיות לרוב קליט ומיינסטרימי (יש מילה כזאת? =), ולהקה שמגיעה לרדיו צריכה גב חזק, שזה לרוב לייבל עם כסף שמוכן לתמוך בהם.. ומה לעשות שרוב הלהקות החדשות לא עונות על הקריטריונים האלה? (וזה לא בהכרח כל כך נורא) בעקרון, אין מה להאשים את הרדיו, הרדיו בשעות הרגילות שלו חי על המיינסטרים, וזה מובן, כי השאיפה היא שכמה שיותר אנשים יקשיבו לתחנה, אז ע"פ ההגיון, צריך להשמיע מוזיקה שכמה שיותר אנשים אוהבים ומכירים, ומה לעשות שרוק ישראלי באנגלית זה קצת בעייתי, בגלל שקודם כל, אף אחד לא יודע מה זה בעצם רוק ישראלי (רוק שנעשה בישראל? זה קצת רחב, לא? רוק בעברית? אז מה זה רוק ישראלי באנגלית? יש להקות שאפילו יעלבו קשות אם רק תרמוז שהן "רוק ישראלי") דווקא בתכניות האלטרנטיב, כמו נקודת הג'ק למשל, יש הרבה יותר פוטנציאל לחשיפה, כי הן בשעות מאוחרות יותר, הקהל שמקשיב להן הוא בדרך כלל ממוקד יותר ופתוח יותר לדברים חדשים.. ובכלל,זה הקהל שמגיע להופעות כדי "לנסות משהו חדש", לפחות ממה ששמתי לב אליו עד עכשיו.. כי הרי רוב האנשים יעדיפו ללכת על בטוח ולראות הופעה של היהודים מאשר להסתכן באכזבה אגב היהודים והופעות, עוד דרך מצויינת "לגדל" קהל היא הופעות, והרבה! מוזיקה קליטה פחות או יותר (ברור שאם אתם להקת נורבגים אפלים שעושה דת' מטאל טכני עם השפעות מפולקה יהיה לכם קשה יותר למצוא קהל, אבל גם זה יגיע בסופו של דבר) + הופעות מוצלחות + פרסום מסיבי (פרסום פרסום פרסום- עשית ולא פרסמת= לא עשית!) + קצת יחסי ציבור (ראה ערך שוקו =) |דגש| = קהל! אגב, אחת הדרכים הכי טובות לפרסם ולהתפרסם היא האינטרנט! פורומים (כמו שלנו למשל! =), אתרים כמו במה חדשה, אמברוזיה ועוד, זה דבר שפותח *מלנתלפים*
אפשרויות ללהקות חדשות- העלאת שירים לביקורת, פרסום הופעות ועודד... כמובן שצריך גם להגיע למקומות הנכונים עם ההופעות (אבל זה כבר עניין של להכיר את ת"א, מה? לא אמרתי ת"א? היא חלק בלתי נפרד מהמשוואה, מהופעות בפאבים אפלוליים בין אשדוד לרצועת עזה לא יצא לכם כלום, צאו אל העיר הגדולה! =) הופעות משותפות זה רעיון לא רע, כל להקה מביאה "קהל ביתי" שנחשף גם ללהקות האחרות, ומכאן זה כבר הופך ל- "כשאתה מקשיב ללהקה של החבר שלך, אתה מקשיב ללהקה של החברה של החבר שלך.." לחמם להקות יותר מוכרות זאת עוד הזדמנות מצויינת, וכו וכו'... (בקיצור, תחשבו טוב טוב לפני שאתם מסרבים להצעה להופיע) כמובן שהדבר הכי חשוב (ואני אסתכן בלהשמע כמו המורה שלכם מהיסודי) הוא חזרות, עבודה קשה, השקעה-והמון! הקהל קולט להקה שלא משקיעה, זה מובן מאליו, וכשהלהקה מזלזלת, הקהל מזלזל פי כמה בד"כ, אין הרבה סיכוי שתראו את האנשים האלה בעוד הופעות אם שכחתם את המילים, האקורדים, ולא טרחתם לתת הופעה מכל הלב, כמו שצריך. השקעתם, פרסמתם, הפצתם בין כל המכרים (כן-לם, אפילו הדוד של ההיא שהייתה אתכם בכיתה ג, זאת עם הקוקו), מצאתם מקומות טובים, נתנתם את הכל בהופעות וחיכיתם בסבלנות אח"כ, סביר להניח שתצליחו, אבל מה זאת הצלחה בעצם? יש להקות שבשבילן הצלחה זה 1500 איש בהופעה, ועוד 2000 מחכים בחוץ.. אבל זה נקרא אצלנו לפנטז.. =) יש שלמלא את הברבי/הייניקן או כל מקום אחר בסדר גודל כזה זאת הצלחה בשבילם- וזאת בהחלט הצלחה יש כאלה שבשבילם למלא את הפטיפון זאת הצלחה ויש כאלה שבשבילם רק להגיע להופעה בפטיפון זאת הצלחה יש להקות שאם מגיעים להופעה שלהם רק שלושה שלא מכירים אותם אישית- זאת הצלחה ויש כאלה שאם הם יקבלו תגובה טובה אחת בבמה- זאת תהיה ההצלחה שלהם צריך בכל מקרה להנמיך ציפיות בהתחלה, ולחסוך את האנרגיה של התלונות למיניהן- להופעות =)

iliG

New member
לזה אני קורא חפירה !!!!!!!!

תנושקנה עינייך יא מיכל !!!!!! ובנימה אופטימית זו הרשי לי לחלוק עלייך:) זה נכון שהשמעה אחת ברדיו היא לא כל כך משמעותית לרוב האוכלוסיה אבל לקהל חובבי המוסיקה היותר איכותי השמעה אחת יכולה לעשות הרבה.אני בטוח שכל אחד מחברי הפורום היה במצב שהוא שמע שיר שהוא אהב ברדיו ושאל אחרי זה מי שר את אותו.יכול להיות שהאפקט הוא לא מיידי ואותו בן-אדם לא ירוץ לקנות את הדיסק או ילך להופעה אבל זאת התחלה טובה. הרדיו הוא המדיה המובילה בתהליך שטיפת המוח דווקא בגלל הסיבה שבדרך כלל עושים משהו תוך כדי האזנה.הרדיו בארץ אחראי באופן כמעט בלעדי על הקביעה מי "להיט" ומוכר לעומת מי אלמוני ובשוליים ולכן המרמור על מדיניות רוב התחנות לא להשמיע מוסיקה ישראלית באנגלית הוא לגיטימי בעיני. ואפרופו עידן רייכל , הוא לא כל כך אלמוני , הוא מנגן/ניגן עם הרבה מאוד אמנים כמו עברי לידר,שלומי שבן,רמי קליינשטיין ועוד כמה .הוא היה חבר (או שעדיין) בלהקת "בוטן מתוק בקרקס" שהופיעה המון ומוציאה עכשיו תקליט חדש בלייבל של הבארבי , ככה שעידן רייכל מוכר ומוערך בתעשיה ולא הגיח לתודעה בן-לילה. אני מסכים איתך לגמרי שהדרך הכי יעילה להחשף לכמות גדולה יותר של אנשים היא להופיע ולהופיע ולהופיע , ובנוסף לנקודה שאמרת שצריך לעשות את זה בתל-אביב אז באותה מידה להקות תל-אביביות צריכות לצאת מהמרכז ולהופיע בכל מקום - ירושלים - דרום - חיפה ואפילו בפאבים בצפון. והשורה התחתונה היא שלך :"עשית ולא פרסמת = לא עשית" !!!!!!!

PurpleGoat

New member
הממ.. you got a point there...

שם, על החולצה, מעל הכיס...
אוקיי, אז במובן מסוים אני מסכימה איתך, הרדיו בהחלט נותן חשיפה מסוימת אבל השאלה היא למי.. אני לא דיברתי על תחנות כמו 88 FM שרוב הזמן נכנסות אצלי לקטגוריה של "נקודת הג'ק"- קהל שונה! אני, בהודעה הקודמת, התייחסתי לתחנות כמו גלגל"צ ודומותיה- האמא והאבא של המיינסטרים, תחנות כאלה, שלא "יסתכנו" בלהשמיע להקות כמו היורשת, גיידנס, ואפילו היהודים, שכבר נכנסו בעצמם למיינסטרים הישראלי (זאת רק אני או שאני משתמשת ב"מיינסטרים" יותר מדי? אלטרנטיבית שכמוני
) בכל מקרה, נשאל את עצמנו- ולמה באמת שלא ישמיעו את אותן להקות? כי הם אנשים רעים? אולי =) אבל בעיקר כי הקהל שמקשיב לאותן תחנות הוא לא בדיוק הקהל שיעריך להקות חדשות, במיוחד ישראליות, ובמיוחד כאלה ששרות באנגלית, לא כשזה קהל שנבנה על לוח משדרים של אמטיוי (או המקבילה הישראלית- גלגל"צ..) אז אולי הבעיה היא בקהל? והנה שוב אנחנו חוזרים ל"הם אשמים" המוצדק יותר או פחות שלנו, ובעקרון הולכים במעגלים... אגב, רוק ישראלי באנגלית (הגדרה מסריחה, live with it =) הוא בעייתי גם בגלל גל הפטריוטיות (ציונות, ציונות גוד דאמיט! =) ששוטף את ישראל בזמן האחרון, שמופנה גם, עד כמה שזה לא מוצדק, כלפי להקות ששרות באנגלית- "למה, עברית זה לא מספיק טוב בשבילם? כאן זה ישראל, לא אירופה, הם רוצים לשיר באנגלית? שישירו בחו"ל!" בלי להתייחס לחופש היצירה שלהם בכל שפה שירצו... (מעניין אותי איך תתקבל בארץ להקת מטאל ביידיש =) אגב, בקשר לעידן רייכל, אני מאמינה לך אם אתה אומר שהוא מוכר מאוד בתעשייה ועבד עם הרבה אמנים והרכבים, אבל אני, בתור דוגמא ללא מתמצא המצוי, לא הכרתי אותו קודם, ועכשיו.. מי לא מכיר אותו? אוקיי, אז מה שאני מנסה להגיד כאן בעצם זה- הרדיו יכול להיות |דגש|תוספת נחמדה, ואפילו נחמדה מאוד לפרסום של להקה, אבל הוא בהחלט לא מחליף את ההופעות, העבודה הקשה והיחצנות ואני לא חושבת שבכלל צריך להתייחס אליו כאל גורם משפיע בהצלחה של להקה, אם אתם שואלים אותי (וכמובן שאף אחד לא שואל אותי, אבל אני נדחפת =) אפילו לבמה חדשה יש יותר השפעה ב"סצינה" החדשה מלרדיו, קחו את יוני בלוך לדוגמא, אני לא מאמינה שהקהל שיש לו הגיע לו ממספר ההשמעות שהיו לו ברדיו, שאפשר לספור אותן על יד אחת. וגם אם מתייחסים להשמעות ברדיו, ההשמעות בתכניות שפונות לקהל היותר מסוים הן שמשנות..

iliG

New member
את לא משתמשת יותר מדי ב"מיינסטרים"

אבל העלת נקודה מעניינת של רוק ישראלי באנגלית שנוגד את אינסטינקט הפטריוטיות. אולי זאת גישה זקנה כזאת של עורכי מוסיקה ששומעים להקה ישראלית ששרה באנגלית והם ישר נתקפים באנטי כי הם לא מבינים למה ה"מתבוללים" האלו לא אומרים את מה שיש להם להגיד בעברית. בתחילת שנות התשעים הוציאה ריטה דיסק שנועד למטרות בינלאומיות באנגלית.לא משנה שבחו"ל הוא לא הצליח אבל גם בארץ מסיבה לא ברורה כמעט ולא השמיעו אותו......... מצד שני , המדינה המיינסטרימית שלנו שולחת כל שנה שיר באנגלית לארויזיון........

למעלה