לאחת האמהות

לאחת האמהות

רק עכשיו הזדמן לי לכתוב לך תגובה. כתבת על רגשות מעורבים ועל הבדלים בין הילדים. לי יש שני ילדים, אבל אצלי זה קצת יותר קל, אצלי יש בת ובן, כך שבכל פעם שהוא לא אוהב משהו שהיא מאוד אוהבת, אני אומרת לעצמי - טוב נו, הוא בן... השאלה הזאת - האם אני אוהבת אותה יותר או אותו יותר? עולה גם אצלי. למעשה אני אוהבת אותם הכי בעולם, כל אחד כפי שהוא. אין כאן עניין של שוויון, כי הם בעצמם כל כך שונים. וזה ממש נחמד למצוא את הדברים שהוא אוהב, והיא מעולם לא התרגשה מזה... ויש עוד דבר ששמתי לב אליו (אני לא בטוחה שזה קשור): אני וכל החברות שלי עם שני ילדים, מתייחסות לצעיר/ה פחות מכפי גילו/ה. מישהי כתבה לי (למעשה זאת הייתה נעה גל בפורום חינוך לגיל הרך השכן) שבילד הראשון אומרים ´הוא כבר בן שנה וחצי´ ובילד השני ´הוא רק בן שנה וחצי´. אני שמתי לב שכשאני מתייחסת לשבתאי כבחור מבין אין מאושר ממנו (עם כל זאת שהוא באמת רק בן שנה אוטוטו), זה כזה פשוט... אז הם שונים והאהבה שלנו שונה, אבל בדיוק כמו שגיליתי ולמדתי להכיר את קשת, כך אני מגלה ולומדת להכיר את שבתאי. ויש לה עליו ´פור´ של שנה... אז זה לא חכמה שאני מכירה אותה קצת יותר טוב... והזמנים האלה שאני מגלה עליהם דברים חדשים, הם זמנים קסומים! מה שאני מנסה להגיד - הרגשות שלך מוכרים לי אישית היטב, אני חושבת שזאת דילמה שמגיעה ברגע שיש שני ילדים, בהתחלה לא ברור איך מתחלקים הדברים. אבל העניין הוא שזה הטבע, וזה בסדר. אם תשתחררי מהמועקה שבדילמה, תראי שבעצם יש לך שני ילדים (אצלך זה שתי בנות, נכון?) מקסימים, שהם שלך, והם אוהבים אותך - כל אחד מהם ב-100%, ואת אוהבת אותם - כל אחד מהם ב-100%. זה לא מסתדר מתמטית? שלא יסתדר. (זה כן מסתדר, אגב.) תרגישי טוב!

תודה על התשובה - וגם עידכון

מעט קשה אחרי הדיון הארוך והקשה שהיה כאן על יחסי אמא ונראה לי שלא הובנתי טוב הבעיה היתה שאני חשה שהיא דוחה אותי מסיבה כל שהיא למרות שאני די יודעת את הסיבה פשוט עברנו בשנים האחרונות משברים די קשים ובלי שום קשר עליה פניתי כייומיים לפני ההודעה הנ"ל אל מטפל שעשה לי איזון אנרגטי וראו איזה פלא באותו לילה הגברת הצעירה מופיעה לי ב - 3 בבוקר דוחפת אותי ונכנסם לי לשמיכה זה לא קרה כל השנתיים האלה כל חיבוק אמיתי שלי היא היתה דוחפת לי את היד ועל הקטעים האלה כתבתי. נכון להיום אני מרגישה שיש איזה שינויי אולי גם בגלל שהעלתי את הדברים על הכתב

למעלה