לאחת בדרך

לאחת בדרך

קודם כל תודה לך על תשומת הלב. שנית, כדאי שתשימי לב לאופן שבו את מעוניינת לקדם הבנתם של חברים בפורום כי את ההבנות שלי קצת קשה לקדם באופן שניסית. ניתן לנסות בצורה עדינה יותר , שמתעניינת באמת ולא באה לשפוט או/ו להתנשא. תמיד כדאי להתחיל במשהו עלייך כגון: אני.... ולא ישר לבוא ולומר לאחר אתה ככה או ככה . תודה

דונה M

New member
שלום לבה,

אני מאמינה שבכל אינטראקציה בחיים חבוי איזשהו שיעור. אינטראקציה מול אדם קרוב, בן זוג, ילד , חברה - שיעור. אינטראקציה מול המוכר במכולת,אדם שחולף ברחוב - שיעור גם. כל שיעור הוא פתח ליישום אחת ההסכמות או לכל עשייה שתואמת את אמונותייך. ברגע שאת מקבלת את המאורעות השונים כשיעור מתחיל התיקון שלך וככל שאת עושה יותר שיעורים גדלה ומשתנה ההבנה שלך לגבי העולם ולגבי עצמך וגם משתנה מיטב יכולתך. זו אמונתי לגבי האייך.... אני רוצה להציע לך לראות בתגובתה של אחת בדרך שיעור עבורך. אולי הנחת הנחות לגביה ושפטת אותה כשופטת ומתנשאת? אולי לקחת את מילותיה באופן אישי? אני מנסה בכל דו שיח לבדוק אם אני מבינה את מה שנאמר ומשקפת זאת בפני האומר כדי להעמיק ולהיטיב את הבנתי. אם איני מבינה אני שואלת. אם דברים פוגעים בי אני אומרת. מנסה לדייק במילותי. בעיניי גם זו דרך ליישם... לסיום, איני בטוחה שמחשבתי הועברה אלייך כפי שהיא משום שכל משך הכתיבה חשבתי על הערתך כיצד יש לנסות ולקדם את הבנתך.... אך זה כבר השיעור שלי
מקווה שהוספתי משהו עבורך ואשמח להוסיף ולהבהיר. ברוכה הבאה לפורום דונה M

משהו משהו

תודה על דברייך. מאד התחברתי לקו המחשבה והיא מאד דומה להתייחסותי לאינטראקציות השונות ולכך שכל אינטראקציה היא שיעור. גם ביחס לדבריה של האחת בדרך בדקתי וניסיתי לבדוק מה זימן לי המפגש איתה. כנראה שלקחתי באופן אישי הנחתי הנחות וכו' והבנתי שהיא כנראה בדרך שלה ואני היוותי עבורה איזשהו שיעור. משחררת את מה שלא מתאים לי. שוב תודה ואחלא שבת שתהיה

הזדמנות לא לקחת באופן אישי

באופן עקרוני, אני משתדלת להשתמש במילה "אני" כמה שפחות, וגם לדבר על עצמי כמה שפחות. נראה לי שההערה היתה מאד עניינית, לא אישית ולא מתנשאת. אם נפגעת, קבלי נא התנצלות פורמלית. ולא אמרתי את ככה או את ככה. שאלתי שאלה. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

קודם כל אמרת אני

פעמיים ועצמי פעם אחת במשפט שאת אומרת שאת לא אומרת אני?? ועוד באופן עקרוני?! משחקי מילים זה דבר נחמד כמישהו רוצה לשחק איתך. ואם מישהו טועה? ואם מישהו דיסלקט? אם היית קוראת את ההודעה ומנסה לראות את האדם שמאחורי השאלה, הייתי פחות מסתכלת על איך את (בשבילך אני) יכולה לצאת מתוחכמת מכל הסיפור. זה שזו הזדמנות לליבה לבדוק אם היא נעלבה - מעולה בשבילה. אבל לא נראה לי נכון להעמיד אנשים במצבים כאלה, בשביל הכייף שלך, במיוחד בכניסה הראשונה שלהם לפורום. את מבקשת תשומת לב? ניתן לך את לא צריכה להגיד תודה. יש מי שמבקש תשומת לב במכות ויש מי שמבקש באהבה. לא כל תשומת לב שאת רגילה לה מתקבלת בברכה אצל אחרים. יום אחד נצטרך ללמוד לחיות בלי הצורך לתשומת הלב של אחרים. נשים לב לעצמנו. נשים לב לסביבה שלנו. לאנשים מסביבנו. יהיה עולם עם הרבה יותר

רק טוב

כל שאוכל לומר לך כרגע זה תודה על השיעור. ההערות שנתפסות על ידי כקשות ביותר מנערות את הלמידה שלי קדימה. מקבלת את התנצלותך. נעבור הלאה כי לא מוצאת טעם בעיסוק בדברים שהיו. כל טוב

למעלה