לאחר תאונת עבודה

מצב
הנושא נעול.

Fantamas7

New member
לאחר תאונת עבודה

לאחר תאונת עבודה
שלום רב
אני עובדת בשלושה מקומות עבודה שונים.
כיום אני נמצאת בתאונת עבודה וכבר יותר מחודשיים במחלה.
אני מתכוונת לחזור ל 2 עבודות, אבל לעבודה השלישית אני לא יכולה לחזור בשל התאונה/ מגבלה.
השאלה שלי האם אני חייבת לעבור דרך רופא תעסוקתי שירשום שאני לא יכולה לחזור לעבודה, או שאני יכולה להתפטר עקב המגבלה על דעת עצמי ולקבל את כל המגיע לי?
פשוט התור הקרוב לרופא התעסוקתי הוא די רחוק וייצא ככה שאני חוזרת לעבודה ולעבודה השלישית אני לא יכולה לחזור
איך אני אמורה לפעול בסוגייה?
תודה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
לא חייבת ברופא תעסוקתי

לאחר תאונת עבודה
שלום רב
אני עובדת בשלושה מקומות עבודה שונים.
כיום אני נמצאת בתאונת עבודה וכבר יותר מחודשיים במחלה.
אני מתכוונת לחזור ל 2 עבודות, אבל לעבודה השלישית אני לא יכולה לחזור בשל התאונה/ מגבלה.
השאלה שלי האם אני חייבת לעבור דרך רופא תעסוקתי שירשום שאני לא יכולה לחזור לעבודה, או שאני יכולה להתפטר עקב המגבלה על דעת עצמי ולקבל את כל המגיע לי?
פשוט התור הקרוב לרופא התעסוקתי הוא די רחוק וייצא ככה שאני חוזרת לעבודה ולעבודה השלישית אני לא יכולה לחזור
איך אני אמורה לפעול בסוגייה?
תודה.
לא חייבת ברופא תעסוקתי
התפטרות בדין מפוטר מכח סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים על בסיס מצב בריאותי לקוי אפשרית מכח חוות דעת של כל רופא מוסמך ורלוונטי, לאו דווקא רופא תעסוקתי. לכן כל רופא שלך - לאו דווקא רופא תעסוקתי- יכול לאשר נסיבות התפטרות כאמור.
שנית, ממילא ניתן להמציא חוות דעת רפואית לעניין סעיף זה גם באיחור, אחרי ההתפטרות בפועל, כך שתוכלי לעשות זאת גם בעתיד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה