לאחר השתלה

• פותח הנושא nam
  • פורסם בתאריך

nam

New member
לאחר השתלה

שלום לכולן. לאחר שקראתי הרבה זמן את הפורום מבלי להשתתף באופן אקטיבי, החלטתי לשאול שאלה שמציקה לי. עברתי אתמול השתלת עוברים (2). לאחר כשעה הייתי חייבת ללכת לשירותים. מאוד רציתי לחכות את 3 השעות המומלצות לשכיבה לאחר השתלה, אך המצב היה "קריטי". לאחר שאחות IVF אמרה שזה בסדר- הלכתי לשירותים. מאז אני במתח שאולי הרסתי בכך את הכל ופגעתי בהשתלה.האם החששות שלי מוגזמות? אשמח לתשובה...

אושרת@@

New member
מפתאום הרסת,,,אני מניחה שההשתלה

שרשמת הכוונה היא להחזרה לא? כי אני לא מכירה את המושג השתלה,, בכל אופן זה ממש לא הורס ואין קשר יש מקומות שבכלל לא שוכבים אחרי ההחזרה וישר הולכים הביתה, לקניות או לעשות מה שבא לך,, כמובן שאני שוכבת אחרי אבל זה בגלל שאני רוצה ולא בגלל שדורשים כך,, שיהיה לך בהצלחה

החששות מובנים. אבל אל דאגה-

מקובל לחכות שעה בלבד. אני לא שמעתי על 3 שעות של שכיבה. (וגם האחות אמרה שבסדר, אז אין סיבה לדאגה). חשוב יותר שלא תהיי במתח. בהצלחה!

nam

New member
תודה לכן על התגובה המהירה!

הנחתי שאני מגזימה, אך זו ההפריה הראשונה שלי ואני ממש רוצה שזה ילך. לחשוב שיש לי שבועיים לחכות...איך אני אעבור את זה? בכל אופן, הקלתן עלי בקצת את ההמתנה. שוב תודה.

yaelhul

New member
חמודה שלי, באמת שאין סיבה לדאגה

אחרי החזרת העוברים שלי ישבתי חצי שעה על כורסא במחלקה עם הרגליים למעלה (וגם את זה נתנו לנו לעשות רק כי ביקשנו), אח"כ נהגתי על כל המהמורות בכביש בדרך לפגישה בבית קפה עם חברה, ורק אח"כ הביתה.... וכן, זה הצליח. ההשתרשות במילא מתבצעת רק יומיים שלושה אחרי ההחזרה אז בבקשה אל תדאיגי את עצמך. מאחלת לך המון בהצלחה. יעל

nam

New member
תודה יעל

מה שכתבת באמת הרגיע אותי מכיון שהיו המון קפיצות של הרכב בדרך הביתה, וחשבתי לעצמי שאם העוברים שרדו את הליכתילשרותים, אז זה יהיה הקש ששבר... אני חושבת שהחששות שלי נובעות גם מהכאבים שיש לי בבטן התחתונה מאז השאיבה (שהיתה ביום ראשון)ושעדיין ממשיכים ושהיו חזקים בזמן הקפיצות באוטו וגם לכל דבר פתאומי(כמו שיעול). זה נורמלי?

אני לא יעל. אפשר לענות לך?

הכאבים הם מהשחלות, בגלל השאיבה (מהדקירות). בד"כ זה עובר אחרי יום יומיים, אבל יכול להיות שגם כעת בזמן שיעול למשל זה קורה. זה נורמלי, הסירי דאגות מליבך.

yaelhul

New member
הכאבים נורמליים לגמרי, ואצלי הם

המשיכו להציק ללא הפסקה עם כל קימה וישיבה ואפצ´י. זה גם מכיוון שדקרו את השחלות וגם מכיוון שהן ממילא היו נפוחות ורגישות מההורמונים. הרופאים אומרים שיכול לקחת גם חודש חדשיים עד שהן חוזרות לגדלן המקורי ומפסיקות להציק. יעל

נעמה2

New member
לא לדאוג

nam יקרה, יש יחידות פוריות שמציעים למי שעוברת החזרה לרדת מייד, לצאת ברגל מחדר ההחזרה - וללכת / לרוץ לאן שבא לה. אני מכירה חברה שלאחר שתי החזרות בהן שכבה שעתיים עם רגליים למעלה ועוד שעתיים "סתם" במיטה, בהחזרה השלישית ירדה מייד והלכה לעיסוקיה - והתוצאה כבר בת שנה וחצי - ומתוקה נורא !!! אז המתח כנראה ימשיך בשבועיים האלו, והוא באמת מורט עצבים, אבל שום דבר ממה שעשית לא יכול להרוס !!! שיהיו שבועיים רגועים מה שיותר, והמון הצלחה!!!! נעמה.

עמית@

New member
באיכילוב למשל- אומרים לקום מייד

וללכת לעבודה, אז אני מתיישת בקפיטריה למטה ומתפללת שהם לא יפלו לי
כבר הסבירו לי כל הרופאים שאין סיכוי שיקרה להם משהו- אבל ההיסטריה.. אל דאגה, והמון בהצלחה

אפרת**

New member
NAM

אני ממש לא מכירה הוראות שדורשות לשכב לאחר ההחזרה במשך 3 שעות. מקסימום להשאר על הכסא שם 5-10 דקות. זה מה שמבקשים בבלינסון. הרסת הכל? לא חושבת. מה פתאום? ממה שאני יודעת - כשמחזירים עוברים אומרים שיש להם נטיה להצמד לדופן ואין לכח הגרביטציה כל כך משמעות. שיהיה המון בהצלחה
אפרת

נם בהצלחה

גם באסותא לא שוכבים יותר משעה וגם זה ליתר בטחון. בהחזרה האחרונה שלי פרופ´ משיח ביקש שאנוח יומיים לא בשכיבה . מומלץ להזרים את מחזור הדם, ללכת ולעבוד כרגיל. בהצלחה גדולה

nam

New member
כנראה שההמלצות שונות...

ברמב"ם נותנים דף הנחיות למטופלת לאחר החזרה (הם קוראים לזה השתלה)ובו עליה להיות ב"שכיבה מוחלטת" 2-3 שעות כשלאחר מכן מומלצת "מנוחה מוחלטת למשך יממה ומנוחה בבית ליומיים נוספים". רק לאחר 3 ימים הם ממליצים לחזור לעבודה וגם אז להמנע מפעילות פיזית חריגה.מזה נבעו חששותי.למרות שעד כה נהנתי מהחופש ה"כפוי" , כעת אני חושבת שאולי נחתי מדי... (לא יעזרו ההרגעות- תמיד אמצא משהו לדאוג ממנו). אגב, היה לי נדמה שחשתי היום כאבים שמאוד דומים לכאבי מחזור (כאבי השחלות הם יותר בצדדים והכאב הזה היה למטה ובמרכז). במידה והעוברים לא נקלטו, יתכן שכבר יהיו סימנים לכך???

נטע3

New member
NAM

אין מה לדאוג. כששכבתי שעות לאחר ההפריה לא היתה השתרשוץ, ודוקא כשקמתי מיד מהכסא ונסעתי הביתה (40 דקות) היתה השרשה, כך שאת יכולה לישון טוב בלילה, ושיהיה בהצלחה.

למעלה