לאחר הרבה זמן ..

נמש24

New member
לאחר הרבה זמן ..

עבר זמן רב מאז העזתי ונכנסתי וכתבתי פעם ראשונה..התרגשתי מהתגובות אבל קצת פחדתי לכתוב..להתמודד..והנחתי את הכתיבה בצד בידיעה שהרצון והצורך יצוצו אשוב.. אז שבתי ואומר את האמת קשה לי. בשבוע שעבר הלכתי עם אימי יקירתי חולת הדימנציה לרופאת אף אוזן גרון בקופת חולים,הרופאה הבאמת מקסימה רק הסתכלה בגרונה של אימי וראתה את הסרטן. כבר ידעתי לפני..הרגשתי.. אמא שלי מתגוררת בבית אבות בחודשים האחרונים היא הפסיקה לאכול וירדה באופן דרסטי במשקל הרופאים בבית האבות נתנו לה כדורים פסיכאטריים לעידוד התאבון.זה לא עזר הם דחו אופציה של סרטן למרות שהעלתי את המחשבה.. אמא כבר כמעט שבועיים בבית חולים הסרטן איתה לפחות שנה ועדיין אינני יודעת מה הולך להיות. ניתוח? כימותרפיה? ואיך איך היא בכלל תשרוד את זה.. ושאלות פילוסופיות על כבוד האדם וחיים ומוות ואיך לעזאזל כל כך הרבה זמן הם לא שמו לב. ורק רק שהיא לא תסבול באמת בבקשה שהיא לא תסבול. בתוך כל זה הדימנציה והבלבול והיא יודעת מבינה לפרקים.. היא רוצה לישון היא רוצה הביתה גם אני. אני מקבלת תמיכה ואהבה נפלאה ממשפחתי וחבריי אני מודה לכולכם על ההקשבה. והמשך ערב נעים

טילי66

New member
נמש היקרה

החיים לא פשוטים ובדאי לא קלים.כולנו מושכים אחרינו מטען כבד אני יודעת שזה לא מעודד. את חייבת להיות חזקה למען כולם.תפילה בליבי שאמא לא תסבול.חיבוק ענק תמי

ענתי44

New member
מתפללת ביחד איתך../images/Emo249.gif

לפעמים, נעלמות המילים, ואין מה לומר. רק לשלוח לך חיבוק ענקי. ליבי איתך ועם אמא שלך.

zs1957

New member
../images/Emo140.gifנמש היקרה../images/Emo24.gif

אני מבינה שאת אפוטרופסית גוף. אם כן, את זו שלקוחת את ההחלטה לגבי ניתוח כימותרפיה ושיקום . לא פשוט. באיזה דרגה הסרטן? האם יש גרורת? בת כמה אמך?האם יש לה את היכולת לעמוד ולהלחם במחלה? כל אלה פרמטרים חשובים כדי להגיע להחלטה בנושא הטיפול. יש להתייעץ עם המשפחה אחים אחיות בן זוג. זה עוד פרמטר בהכרעה.גם להוועץ עם האונקולוג והגריאטר. ברור לי שתעשו את הכי טוב לאמא , הכי פחות סבל. אם האמא בדרגה מתקדמת מאד של האלצהיימר צריך לבדוק היטב אם בכלל כדאי לנתח ומהן ההשלכות של ההרדמה בתום הניתוח וקבלת הטיפול הכימותרפי עם תופעות הלוואי שלו. האם היא תשרוד את זה? שמחה לשמוע כי את מקבלת תמיכה מהמשפחה והחברים זה מאד חשוב. בשורות טובות, זהבה

נמש24

New member
תודה

תודה תודה לכם זה באמת חשוב קצת לדבר טיפה לשחרר את הלחץ שיש בפנים.. מחר יום ארוך..הם כניראה החליטו לא לנתח..לא יודעת מה זה אומר.. מחרמקווה אדע יותר התמונה אולי ולו בקצת תתבהר.. שבוע טוב לכולנו.

ענתי44

New member
אל תהססי לשאול

מה בדיוק המצב של אמא? למה החליטו לא לנתח? מה האלטרנטיבות לניתוח? וכל שאלה שמטרידה אותך. זו זכותכם המלאה לדעת ולהיות מעורבים בהחלטה או אפילו להביא חוות דעת שנייה אם תרצו.

למעלה