לאחרונה

לאחרונה

שלום אני מאיה פעם הייתי חילוניה לכול דבר אבל אני מוצאת עניין באופן יוצא דופן בחסידות ברסלב יש לי חברים ברסלבים בגלל שעד עכשיו יצא לי לטייל הרבה פגשתי גם הרבה אבל קשה לי לצאת מהעולם החילוני לא בגלל שאני לא רוצה בגלל שזה ממש קשה ההורים שלי כול החברים שלי הבית ספר שלי (אני עולה ל י"ב) אני יוצאת דופן מאחרים בכול דבר לא שזה ממש מפריע לי תמיד הייתי יוצאת דופן אבל אני לא יכולה לעשות את זה לבד אני מתחילה בקטן נטילת ידיים ברכת המזון פה ושם אבל כול השאר אני רגילה מידי לצאת עם חברות ביום שיש לפאב אין לי בעיה לותר על הדברים האלה למען השם אבל כשאני חייה בעולם החילוני זה ניראה לי פתום סתמי יותר אני צריכה עזרה תמיכנה נפשית כי קשה לקבל עזרה מהבית לא שהם מתנגדים , אבל גם לא לוקחים אותי ברצינות זה גם כמעת בלתי אפשרי לשמור אצלנו שבת אמא שלי לא ביית היא עובדת בסיעוד מטפלת באנשים מוגבלים אבא שלי רואה טלויזיה ואני בת יחידה בבית ואין לי מה לעשות עם עצמי . ואין לי ממש בית דתי של איזה חברה ללכת אליו ! ואני גם לא רואה אותי משתלוות בבית כנסת זר בכול מיקרה חוץ מזה ששיתפתי אתכם רציתי לדעת עם יש איזה קהילה באזור שלי אני גרה בנתניה . או מדרשיה עים שיעורים וכדומה תודה רבה המון אהבה ושלום שלכם, מאיה

אלישיר

New member
../images/Emo24.gifשלום מאיה, ברוכה הבאה.

בעזי"ת ראשית, יש כאן בתפוז פורום חוזרים בתשובה, קהילה נפלאה שתשמח שתהיי חלק ממנה. אבל בנתיים כבר אכתוב לך כאן. זה מרשים שנערה בגיל שלך, בסיום התיכון, הגיעה לברסלב. העולם בחוץ לא פשוט, כולו פרסומת אחת גדולה, שרק רוצה להכניס אותך לצורה מאוד מוגדרת של חיים, ולהרחיק מהתודעה את כל מה שלא מסתדר ולא אופנתי. כולם שם מלאים בהבל ושטות עד לצוואר. ללכת מול הזרם, לחשוב לבד ובעצמאות, לחפש אחרי מה שאפשר בקושי רק להריח אותו לפעמים, להעמיק, הם דברים שגם שועלים ותיקים ולמודי נסיון מתקשים בהם. והנה, את כאן. את לא יכולה לצאת מהעולם החילוני במכה אחת. את לא יכולה לצאת משום מקום במכה אחת, וגם לא להיכנס. העולם הזה בנוי בצורה הדרגתית. מעבר לכך, א-לקים יתברך בכלל לא מצפה שתתחילי לעמוד על הראש פתאם. "לא נתנה תורה למלאכי שרת". נכון שהר הא-לקים הוא הגבוה שבהרים, אבל להכניס את א-לקים לעולם שלך היום, זו כבר הפסגה. להכניס את א-לקים לעולם שלך, זה למשל להתפלל אליו מייד כשאת קמה. לקום, לנטול ידיים, ולעמוד לפני עשר דקות ולהתפלל על היום שלפנייך. בערב, לפני שתרדמי, תני עוד כמה דקות, ותאמרי לו תודה על הכל, על כל הדברים היפים שהוא שלח לך ביום שחלף. להכניס אותו לעולם שלך, זה לחפש אחריו. להסתכל תמיד איפה הוא בחיים שלך, וכשמסתכלים ככה, ממש אפשר לראות שהחיים עובדים בצורה ברורה ומסודרת, שיש יד עדינה שמכוונת את מציאות חייך, שיש אותו שם מאחורה. להרגיש שכשאת משיגה משהו, זה ממנו, ולומר לו תודה. להרגיש שאם קשה, אז הוא הכתובת הכי טובה, ולבקש ממנו מייד שיעזור ושיתן. ללמוד אחריו. לקרוא את הספרים שיש בארון הספרים היהודי, לקרוא בספרים של ברסלב, בליקוטי מוהר"ן, בליקוטי עצות, בהשתפכות נפש ובמשיבת נפש, בסיפורי מעשיות ולומר את התיקון הכללי מידי פעם. להדליק נרות של שבת, ולשבת כמה דקות עם הנרות ולהרגיש את הקסם שיורד לעולם בשקיעת החמה של ערב שבת המלכה. אם תעשי את הדברים האלה, וכיוצא בהם, כבר עכשיו העולם שלך יתמלא בתוכן ועושר רוחני, בשמחה ובהרגשה טובה. אם תלכי בדרך הזו, כבר עכשיו בחייך א-לקים ישכון. יש עוד הרבה מה לכתוב, אבל לשניה הזו זה מספיק. מחכה לראות אותך בפורום חוזרים בתשובה, ובטח יהיו שם עוד הרבה שיתנו לך עצות והכוונות מעשיות מה תוכלי למצוא באיזור נתניה.

חוזרים בתשובה ??

לא ידועת אולי זו סטיגמה אבל ראיתי כמה משפחות שחזרו בתשובה ואנשים וזה לא תמיד הייה ניראה לי יפה .. אני לא אוהבת לקרוא לזה "לחזור בתשובה" אלא להתחזק ! אני מתחזקת בדת ובאלוהים זה מתקשר לי לפאנטיות ולאנשים שלוקחים דת כדרך חיים מוחלטת שאין עליה עוררין ואני לא מתחברת לקיצוניות הזאת .. אני מתחזקת ביהדות שלי , והזרם של ברסלב מאוד חיזק אותי ועניין אותי .. אולי תאיר את עניי בקשר לחוזרים בתשובה

asaf2000

New member
תגובה

מה שלא נראה לך יפה זה אנשים שהחליטו לחזור בתשובה בלי הדרכה צמודה מרב ובלי להתיעץ על דרכם.

אין בעיה לחזור בתשובה

בלי רב, אמנם הדרכה- כן צריך מבעלי תשובה וכמובן דרך ה' תורתו וספרי הצדיקים.

למעלה