לאחרונה

shellyland

New member
מנעמי עד נעמי לא קמה כנעמי

היא חברה באקדמיה ללשון העברית? באמת? את בטוחה שלא מדובר באקדמיה החלופית?

אם זכרוני אינו מהתל בי,

דומני שנעמי (בת כינרת, לא הבסטונאית
) הציעה מילה חביבה כתחליף עברי למילה הומו: תומין. אינני זוכר מה עלה בגורלה של ההצעה, האם נתקבלה בסכר פנים יפות בקרב חברי האקדמיה חמורי הסבר, או שמא צללה ותשקע בתהום הנשייה.

לגבי נשיות, אינני יודע

אבל עידון רב בטח לא היה בהודעה שלך. אם אקלף את הודעתך ממעטה חוסר הבהירות העוטף אותה, יש להניח שהתכוונת לומר, הביטוי תהום הנשייה איננו לעניין בכלל, והוא אינו מתאים להקשר שבו הוא מופיע. מה לעשות, אבל הוא בדיוק מתאים, ולו היית פותחת מילון במקום לפתוח במין העלבונת מתחכמת היית נוכחת בכך בעצמך.

shellyland

New member
העלבונת? ../images/Emo12.gif

לא היתה כל כוונה להעליב ולא ברור לי מדוע ראית את זה כך.

shellyland

New member
../images/Emo51.gif אני תהיתי באמת

אם היא התכוונה ל"אותו מין" או שרצתה לרמוז שיש משהו מן התום בהומוסקסואליות. כך או כך, אני שמחה שהמילה לא התקבלה כי היא גרועה בעיני.

תרומתה של נ.שמר

היא לדעתי בעיקר בשירים עצמם, שחלקם הפכו ללהיטים גדולים, ואחרים "סתם" נכסים חשובים בתרבות השירה העברית מאז קום המדינה (אם אינני טועה היא כתבה כבר אז). האם היא חידשה מילים? לא עולה לי בראש אף דוגמה. על כל פנים היא בוודאי לא מגיעה לקרסוליהם של אלתרמן, שלונסקי ואחרים בני תקופתם. נדמה לי שהיא פשוט פחות העזה, ואולי גם היתה פחות זקוקה לזה. זה נושא למחקר. מה שהיא כן תרמה בתחום הלשון העברית הוא בעיניי בעיקר שימוש בביטויים מקראיים, שנשכחו בקרן זוית. מקבץ קצר מן הראש: השולחן נָעוּר וָרֵיק (האורח) בדרכי מדבר בארץ לא זרועה (אל בורות המים) לפניו עמוד ענן ועשן מאחוריו יהלוך (רכב אש) כבני רשף יגביהו עוף (על כנפי הכסף) נס הים וייסוב אחור (כנ"ל) ודגלו עליי אהבה (כנ"ל) לא כל הדוגמאות כאן ממש שכוחות, אבל הרעיון ברור, נכון? ולתוהים: היא אכן חברה באקדמיה ללשון העברית. נדמה לי שהוגדרה כ"חברת כבוד", אז אולי בכל זאת יש לה חידושים.

Idan91

New member
אני רק יודעת

שהיא התעקשה ש"דיניזגוף סנטר" יקרא "לב דיזינגוף", וזהו.

nutmeg

New member
לדעתי

לא הייתה לשמר תרומה גדולה לשפה העברית... בכל מקרה היו גדולים ממנה. ובקשר לשירים עצמם - על טעם וריח, לא מתווכחים.

הדיון מעניין וברצוני להוסיף זווית

לחברי הפורום שבוע טוב וחורף טוב קראתי בעניין רב את ההודעות על תרומתה של נעמי שמר לתרבות העברית. אני סבור שיופיה של נעמי שמר נעוץ דווקא בפשטותה. היא איננה "משוררת" לדעתי, והלחנים שלה אינם גאוניים, אבל דווקא העממיות והפשטות שבלחניה ובתמליליה, עושים אותה בעיני מיוחדת. כמו כן, נעמי שמר היא "ישראלית" מאוד, הטקסטים שלה נגועים באהבה עצומה למולדת ולמקורות וזה כלעצמו יפה וחשוב (בלי שום קשר לפוליטיקה), אבל בכל פעם שאני שומע שי של נעמי שמר אני תמיד מרגיש את הרגשת "החן והיופי שבפשטות" ודומני שזה מי שמייחד אותה. שבוע טוב. נעם

המוזרה

New member
אין ויכוח

על תרומתה של שמר למוסיקה הישראלית. אני בהחלט מחבבת חלק משיריה ומסכימה שיש לא מעט כאלו שריח טוב של ארץ ישראל נודף מהם, אבל מה שהכותב אמר הוא שהיא תרמה רבות לשפה העברית והמציאה צירופי לשון - הייתי שמחה לקבל דוגמה.

קוליפון

New member
כתיבתה של נעמי שמר

מסמלת את השינוי שחל בפזמון הישראלי לקראת סוף שנות החמישים: מכתיבה הירואית ואידיאליסטית בעיקר בלשון רבים אל כתיבה ישירה ופשוטה יותר בגוף ראשון יחיד - אבל אני, אבל אני, לבד לבד צועד, הללו הללויה הללו,ושר אני ושר אני שירי זמר נודד, הללו הללויה הללו". ולכן תרומתה גדולה ביותר !!!

האם נעמי שמר אחראית על השינוי הזה

או שהיא רק אחת מספיחיו? כלומר - האם היא נמנית על היוצרים שחוללו את השינוי או שרק "ישרה קו" מרגע שהתחולל? אילו יוצרים נוספים נמצאים בקבוצה הזאת?

ORENOREN11

New member
מסכים עם כל מילה

ואני רוצה להוסיף ולהחמיא לנעמי שלדעתי הפשטות שבשיריה היא בעצם גאונות. כשמישהו מצליח לחדור ללב הקונצנזוס ולהיות במרכז הבמה כל כך הרבה שנים אז זה סוג של גאונות. היא מדברת לקהלים כאלה רחבים, זכתה בפרס ישראל, ד"ר כבוד 5 פעמים....( לשושנה דמארי שמכונה מלכת הזמר העברי היא כתבה את הלהיט הגדול ביותר "אור" שבלעדיו שושנה לא הייתה שושנה....) נעמי היא באמת אחת ויחידה!

מוגג

New member
טוב יש גבול!

אני שמח שאתה אוהב ומעריץ את נעמי שמר. אין הדבר מצריך לשפץ ולשכתב את ההיסטוריה . בהתחלה טענת שנעמי שמר העשירה את השפה בלי להביא לכך תימוכין. עכשיו היא גם זו שבלעדיה שושנה דמארי לא הייתה שושנה.. נו, באמת. אפילו שמר בעצמה לא תחשוב דבר כזה. עוד לפני שנעמי היתה שמר שושנה דמארי היתה כוכבת ענקית. כל זה לא מפחית מגדולתה של שמר. בעבר אהבתי חלק משיריה, אך כיום היא לא מצליחה לרגש אותי.

ORENOREN11

New member
חבל מאוד

שאתה לא מבין את התרומה הענקית שלה לזמר העברי, היא הרי כתבה לכל כך הרבה יוצרים, שירים שהפכו ללהיטים. היא המציאה את לו יהי שזה צמד מילים פשוט אך נפלא בפשטותו. "ריח המלוח על המים,הגשר,הסירה"- היא מצליחה להעביר את בשיריה תחושה אמיתית ועמוקה... זה לא סוג של גאונות? ויש עוד דוגמאות כמובן...

מוגג

New member
השלום לו ללבן בן בתואל?

וַיֹּאמֶר לָבָן הֵן לוּ יְהִי כִדְבָרֶךָ. (בראשית ל/34) והציטוט המדוייק הוא "חורשת האקליפטוס, הגשר, הסירה וריח המלוח על המים". נעמי שמר היא יוצרת פוריה שכתבה הרבה שירי זמר יפים והרבה להיטים. היא מצליחה לשקף בכתיבתה את רסיסי חיים ושפה חיה. בכל זאת אני פחות אוהב אותה בזמן האחרון. ונודניקיות לא תשנה את דעתי, בעיקר אם היא מגובה במעט עובדות והרבה טעויות.

ואיך זה שונה, למשל

מחיים חפר, אהוד מנור, רחל שפירא (שהיא באמת גאונה) ותמלילנים רבים וטובים אחרים שכתבו "לכל כך הרבה יוצרים שירים שהפכו ללהיטים"? במה היא יותר טובה מהם? במה היא תרמה יותר מהם? וגם נורא מסקרן אותי לדעת - איזו "תחושה אמיתית ועמוקה" עוברת בך למקרא "חורשת האקליפטוס"? תחושה של מה? עומק של מה?

למעלה