לאחרונה עזרתי לחבר לבנות מכונת

45degrees

New member
לאחרונה עזרתי לחבר לבנות מכונת

סופרמוטו. מלפנים התקנו דיסק גדול, ומתאם לקליפר 2 בוכנות המקורי. הדיסק הוא תוצרת BRAKING. משום מה - הרפידות לא יושבות על כל רוחב הדיסק, אלא רק על כ 60% מרוחב הדיסק. זה הזכיר לי שאי שם לפני שנים, המהנדסת (!?!) הראשית בעמדה של ברמבו בתערוכת פריז אמרה לי, וחזרה ואמרה, והדגישה וחזרה והדגישה, שהקליפר שרכשתי מתאים רק לדיסק 320 מ"מ, ולא לשים אותו בשום פנים ואופן על דיסק קטן. באותה הזדמנות היא גם נתנה כמה טיפים לגבי מתאמים לקליפר, וגם את העובדה הקטנה הבאה שדיסק 320 צריך קליפר שמותאם לדיסק 320. כלומר - דיסק בקוטר קטן כופה רפידות שצורתן מעוגלת יותר מאשר דיסק בקוטר גדול. ייתכן שזו הסיבה, אבל יוצא שהקליפר והרפידות של KTM בעלי דיסק קדמי 260 מ"מ אינו מאפשר לרפידות ללחוץ כראוי על דיסק 320 מ"מ. אני פונה לכל מי שמשתמש בקליפר המקורי של האופנוע בתוספת מתאם - האם גם אצלכם הרפידות לא לוחצות על כל רוחב הדיסק? אם הם כן לוחצות על כל רוחב הדיסק - מה היה קוטר הדיסק המקורי של האופנוע לפני המעבר לדיסק 320?

r929

New member
נבדוק בבוקר ../images/Emo1.gif

אני משתמש בקליפר המקורי (ברמבו) עם מתאם ודיסק 320 (קיט של KTM) לגבי אחוזי כיסוי לא בטוח ב100%, נבדוק מחר בבוקר.

avlol

New member
היי 45 תסתכל אצלי כשתוכל

לגבי שאלתך - הקודם היה 260 , היום 320 של braking והרפידות יושבות 100% ליאור עודה עבודה עד הסוף. אין ספק שהחלפת קליפר ומשאבה מתאימה ישפרו יותר אך יש הבדל משמעותי בהחלפת הדיסק בלבד דרך אגב - אני מוכר אודה על שיתוף פעולה בהעברת המידע

למעלה