לאחי יש נטיה הפוכה?

bornbino

New member
לאחי יש נטיה הפוכה?

לצערי הרב,גיליתי שאחי הקטן (סוף תיכון) משוטט הרבה באתרים אסורים של פריצות בין גברים, אחי לא בטוח שאני יודע למרות שהראתי לו סימנים ושאלתי אותו אם הוא צריך עזרה בבעיות שיש לו אחי נחשב דתי מאד ורוצה ללמוד בישיבה גבוהה. אני לא יודע מה לעשות, בנתיים אני משכנע את אבי לנתק את האינטרנט. אולי כדאי לספר להורים, אולי לדבר איתו. מה עלי לעשות?

לא פשוט

בגילאים האלה יש ייצר הרע גדול מאוד ולכן קשה מאוד להסביר לבחורים בגילאים אלו את האיסור. אני יכול להמליץ לך לשבת איתו ולהסביר לו את המשמעות של פגימה בעיניים ובברית קודש. תלוי ברמת האמונה שלו בה' ולפי אמונתו בוודאי שאולי יהיה לו פתחון לב. הדבר הזה לא פשוט ולכן אני ממליץ לך שני דברים: 1. להתפלל קודם כל לבורא שיעזור לך להוכיח אותו כי בדורינו אנחנו לא יודעים להוכיח כמו שצריך ולפעמים אנחנו פוגעים יותר מאשר בונים. לכן יש צורך שדע בבקיאות רבה את משמעות פגם הברית והעיניים ולאחר מכן בעדינות רבה תוכיח אותו שזה נזק שהוא קשה מאוד לנשמה. שע"י פגם הברית יוצר לעצמו הרבה מאוד משחיטים שרוצים לאכול את גופו ונשמתו ולא מרפים ממנו גם לאחר המוות. אותם מזיקים דואגים להתקרב לאותו אדם כי הם חושבים שזה אביהם שיצר אותם ורוצים להזיק לו. (ככה רשום בקבלה) בנוסף, סב"ד אתמול קראתי בספר "מקווה ישראל" שכשאדם טובל במקווה לאחר מקרה של זרע לבטלה המשחיטים עוזבים אותו כתוצאה מגדולת המקווה (יש למקווה עיניינים רבים וגבוהים מאוד) אבל לאחר זמן קצר הם חוזרים אליו ומנסים להזיק לו. (רצוי כמובן להסביר את דיברי הזוהר בעדינות ולא בצורה גסה כמו שהעלתי כרגע ..
) בנוסף, העיניים הינם הכלי הגשמי של הגוף (שלא כמו האוזניים שהם הכלי הרוחני) - וכל פגיעה בעיניים גורמים לנזק גדול מאוד לנשמה והתיקון לא פשוט גם כן. 2. דבר שני, אם אתה יודע שהוכחה זה דבר שקשה יהיה לך לעשות מכל מיני סיבות, אז הייתי מציע לך לדבר עם ההורים שלך ולהסביר להם שיש לאחרונה פריצות רבה באנטרנט בכל אתר ואתר וכי אין מצב שלא לפגום בעיניים ובקדושה גם אם רוצים להכנס מייד לאתר קדוש כזה או אחר וזאת כיוון שקופצות כל הזמן פירסומות בלתי נשלטות של פריצות. אני מציע לך להיזהר מלשון הרע ולא לספר להם עליו כי זה יכשיל אותך בלשון הרע ועלול להביך אותו ואת הוריך מאוד, תנסה למצא דרך יצירתית במידה והעיצות שנתתי לך אינם מוצאות חן בעינך. הרבה הצלחה ואל תשכח שכל עוד שאתה לא מוכיח אותו מעלה הכתוב שגם אתה שותף לעבירה ולכן רצוי להזדרז. נ.ב כשאני חושב על זה עכשיו, אני נזכר שחברות האינטרנט מסוגלות לחסום כניסה לאתרים אסורים, אולי תבדוק את זה איתם. בהצלחה. טל כהן

תגובה ../images/Emo8.gif

בס"ד משהו מעניין! "גאווה, כולם מדברים על העניין הזה וקוראים לעצמם בשם גאווה, מצעד הגאווה וכדומה, והם טוענים "כך נולדתי" זוהי טעות גדולה. לפני שנים אמר לי אדם על עצמו "אין לי בחירה, כך נולדת" אמרתי לו שזה לא יתכן, אם כתוב בתורה שהדבר אסור ונאמר בויקרא פרק כ` פסוק יג` : "ואיש אשר ישכב את זכר משכבי אישה תועבה עשו שניהם מותר יומתו דמיהם בם" התורה מחייבת מיתה על גבר כזה, לא יתכן שהתורה תחייב מיתה על דבר שאין לאדם בחירה. זה נכון, האדם יכול להיוולד עם נטייה מסויימת כמו שאחר נולד עם נטייה למידת הכעס, וזה נולד עם נטייה למידת הכבוד , הגאווה והאכזריות, יש כול מיני מידות אבל אין הקב"ה מביא ניסיון לאדם אם הוא לא יכול לעמוד בו. זה כלל גדול. הקב"ה מביא ניסיון לאדם הן במישור הכללי- של החיים שלו, על המצווה שהוא יקבל בתורה , והן במישור הפרטי-המידות שהוא קיבל, התוכנות שהוא יקבל, החברה שהוא גדל בה, המשפחה, הסביבה. אדם לא יכול להתעלות,/לטעון אני גדלתי במשפחה הרוסה לכן אני מתאכזר כלפי אישתי. אם גדלת במשפחה הרוסה זה אומר שקיבלת כילים וכוחות נפש עם עוצמה כזו, יותר מאדם שנולד במשפחה רגילה ואתה יכול להתמודד וללמוד דווקא מהחסרונות איך להפוך אותם ליתרונות ולדעת מה לא לעשות. האדם תמיד יכול להשתמש בכל כלי, בכל מצב, בכל ניסיון הוא קיבל, כך גם בחיי היום יום, כך אין מקרה- הכל מהשם, אין מקריות בעולם הזה, הכל בהשגחה פרטית. ואם האדם הזדמן לסיטואציה מסוימת ,למצב מסוים הוא לא יכול לומר: " אני נקלעתי לכאן כנגד רצוני, זה על כורחי, אני חייב כאן לזרום עם כולם, לעשות ת המעשה השלילי הזה". זה לא נכון, אם אלוקים שלח אותם למקום למצב הזה, זה אומר שיש לך את היכולת להתמודד ולנצח , זה דבר שהיום חוקרי הקרימינולוגיה מאוד נבוכים בו, הם שואלים, אדם שגדל בסביבה פושעת , משפחה של רוצחים, שודדים, עולם התחתון וכדומה, והוא כעת גדל וגם הוא מתנהג כמוהם, "מדוע אתה מעניש אותו, הוא אשם?". העמידו אותו למשפט, מענישים אותו, "הוא לא אשם, כך הוא גדל", מה התשובה שלהם בדר"כ , "נכון שהוא לא אשם, אבל אנחנו חייבים להגן על החברה , מה אפשר לעשות, הוא לא אשם, נשאיר אותו בחוץ?!" . התורה אומרת , שזה לא נכון, התביעה כלפיו היא יש לך כוחות נפש, קיבלת דעת חוכמה, הבחירה בידך להתמודד ולהגיע לשלמות הראויה, אתה יכול להגיע לדרגות, אדרבה, לנצל את החיסרון ולהפוך אותו ליתרון, סה"כ זו ההנהגה של הבריאה, הקב"ה לא מביא ניסיון לאדם אם הוא לא יכול לעמוד בו אז אם אדם יש לו נטייה מסוימת לאיזה דבר מסוים ביכולתו להתגבר עליו , הוא לא יכול לומר כך נולדת, זה אני, אני לא יכול הוא לא יכול לומר "כך נולדת זה אני , ואני לא יכול להשתנות". אם אתה מאמין באלוקים ובתורה, ואלוקים הוא זה שבנה אותך שתיכנת אותך הוא יודע מי אתה ,הוא אומר לך שגם אם קיבלת נטייה מסוימת - בידך להתמודד לנצח ולבנות חיים טובים. יש אנשים שנזכרים רק בגיל 40 50 שאין להם משפחה, לא ילדים, שום דבר- מבחינתו הוא מרגיש שזה מודרני, שזה משובח, "יש לי את הדרך שלי" הוא אומר, אבל יש דרך שמובילה לאין מוצא בסופו של דבר כמו קטר של רכבת . הקטר שמסמנים לו אל תיסע במסלול הזה אלא בפסים הנכונים, הוא אומר" סמוך, זו הדרך שלי". בסופו של דבר, הוא נוסע, מגיע למקום שהמסילה מסתיימת , מתהפך שם, נהרג שם או שצריך לחזור חזרה. אנשים טועים במסלול כזה, מתגאים כלפי החברה, מרשימים את כולם, בגיל 15 , 19 30 35 40 לאן מגיעים?!- לא משפחה לא ילדים ולא שמחת חיים ולא שום דבר, ומשום מה התרבות המודרנית מעודדת ואומרת " שזה בסדר, אל תאמר לו שזה לא בסדר" התורה אומרת שיש לזה חיוב מיתה- לא תשכב עם זכר. כמובן שהיום שאין סנהדרין ואף אחד לא יכול לחייב מיתה אבל כשהיה בית מקדש כך היה היעדים. לאדם יש בחירה להרוס את העולם להרוס את החיים של עצמו או לבנות את העולם ולבנות את החיים של עצמו כך אמרתי לאותו בחור, לאחר שנתיים בערך מאותו סיפור , שמעתי ברדיו שמחקר חדש שנערך בארה"ב מקומם את כל הארגונים האלה נגדו , שמחקר חדש שאומר שדבר לא גנטי ככול היותר מדובר בנטייה, אבל מדובר בבחירה של האדם שהוא מעדיף אותה במסלול הזה. הקב"ה אומר לאדם תהנה באיכות, תעצור,תבלום,תתגבר. פחות כמות תקבל יותר איכות" נלקח מהרצאה ששמעתי בערוץ 25 הערוץ המקומי של זמיר כהן, אחראי על אתר הידברות: www.hidabroot.org

למעלה