לאור החושך

loquado

New member
לאור החושך ../images/Emo16.gif

רציתי לשתף אתכם משהו שעלה בי לאחר שמחקתי מהמייל שלי הודעה שקראה לעשייה מסויימת ... וזה העניין: כולם מכירים את הסיטואציה כשמישהו מביא איזה נושא עם גוון פוליטי למרכז השיחה וכל הפנים מיד מקבלות הבעה של סוללה מרוקנת ומעבירים נושא כדי לא להעכיר ? חשבתי לעצמי : אנחנו לא מדברים כי זה מייאש להתווכח. אנחנו לא מתווכחים כי אנחנו חסרי תרבות ויכוח ועקשנים קשי עורף. אנחנו לא מפגינים נגד כי זה מייאש שאין תגובה. אנחנו לא מתרגשים מפיגועים רצחניים. אנחנו אדישים למחדלים נוראיים. אנחנו לא מאמינים לאף מנהיג ואני שואל את עצמי כרגע רק על ההיבט המעשי (לא המוסרי-חברתי) של העניין -זה לא מסוכן ?

גנגי

New member
זה כן.

ואני מתנצלת שאין לי כרגע הריכוז הדרוש לענות לך, אבל אתה נוגע בנקודה חשובה.

nutmeg

New member
כן ולא

כן זה מסוכן. לא כי כנראה אנו חשים שהרבה הרבה יותר מסוכן להסתכן. אני מבינה את הכהות הזו, את הקלות בה מעבירים ערוץ כשרואים פיגוע, את השמירה הזו על הרקמה הפנימית שלא תקמול ותמות מייאוש כמנגנון הגנה. אי אפשר לחיות ברמות מתח גבוהות כל כך - בלי עתיד ובלי תקווה. פשוט אי אפשר. לכן לא מכניסים את זה פנימה (או מכניסים בערבון מוגבל עם טונה אדישות) וממשיכים לשרוד תקופה לא קלה. כן זה מסוכן, אבל הרבה הרבה יותר מסוכן כרגע להתפרק לגמרי.

loquado

New member
הממ....

אני לא מתכוון בהכרח רק לפיגועים (למרות שלי זה ממש קורע את הלב) אני מתכוון שיש בנו,בחברה הישראלית סימפטום של אדם בעל איבר שמעלה נמק וחוץ מהתאים שנפגעים מתוצאותיו,הראש ושאר האיברים מתעלמים ממנו... כי המראה לא יפה, כי אנחנו חלוקים בגישות הטיפול, כי התעייפנו, כי גם"אנחנו" צריכים מקום של שכחה. במילים אחרות -לדעתי מצב שבו אנשים יוצאים לרחובות ואומרים: זהו ,לזה אנחנו לא יותר לא מוכנים לא יכול להתרחש פה עוד. (ואני לא מקים תנועה פוליטית בימים הקרובים), אני מדבר על האספקט של חברה שאין לה יותר את יכולת הבלימה ואת הכוח להשפיע על מה יהיה גורלה,בכל התחומים.

ayelet23

New member
זה גם תוצאה של עייפות כמו שנטמג

אמרה אבל גם תוצאה של השפעות הגלובליזציה עלינו - השפעות תרבותיות שמנתקות אותנו מהקונטקסט המקומי. הטלויזיה, הפרסומות, הצרכנות, ההפרטה - מכניסים את כולם לסחרור מנותק מהפוליטיקה. השינויים החדים שחלים במבנה המשפחה, במקום העבודה, בדפוסי הצריכה - יוצרים עולם שלם של התמודדויות שמנתקות אותנו מההקשר המקומי של מאבק פוליטי לאומי. יתרה על כך, האופי האינדיבידואלי של התמודדויות אלה, משום תפיסת העולם המערבית שחודרת יחד עם האמריקניזציה, הופכים אותנו לשחקנים בודדים ומקשים משום כך על התאגדות קבוצתית לכדי פעולה.

מסכים ../images/Emo20.gif

וחיזוק לטענתך אפשר למצוא בכך, שהתנועות היחידות שעדיין משמרות את המאבק הפוליטי הלאומי הן בדיוק התנועות שמנהלות מלחמת חורמה בתרבות המערב ובהשפעתה.

אטיוד5

Active member
צודק ...

כתבתי על זה היום בפורום אחר (goop , המימד הרביעי. סבלנות, עולה לפעמים באיטיות בלתי נסבלת). חשבתי גם להעלות את זה פה, אבל כבר היו פה בקשות שלא להתעסק בפוליטיקה ולכן ויתרתי. אמנם הנושא שהעלית לא פוליטי פר-סה, אבל יכול בקלות להוביל לויכוחים מהסוג הזה.

loquado

New member
היי אטיוד

אינני מתכוון להעלות עניין פוליטי. אני מתכוון לעסוק במצב הנפשי של העם שלנו, של החברה ולמקומות המסוכנים שהוא מביא אותנו. זו שטות ודפוס מוטעה לסכם כל עניין טעון ב"זה פוליטי" פוליטי הוא דבר שהובא לא בהקשר לעניין עצמו אלא כדי לייצג עמדה פוליטית. אין היום עמדות פוליטיות במרכז המפה הפוליטית, יש ענייני תזמון. אין מצע אמיתי לאף מפלגה (שגם תשאף לגבות אותו,והוא קשור למציאות) ואת זה כולנו רואים. יש רק אינטרסים ,כוחניות, תאוות שררה וממון. בעצם -עליהם אני לא רוצה בכלל לדבר. אני מעוניין לדבר עלינו. על "הרוב הדומם" שכרגע גם מדמם. איך יכול להיות שחוץ מכמה עיתונאים ומפצחי גרעינים ששולפים ססמאות חלולות אין ביננו שום דיון. הדיון עצמו בגלל שלל מוקשיו הפך ל"מוקצה". אסור לדבר על דברים חשובים באף מקום ! מיד ישתיקו את הנושא הלא מכובד "זה פוליטיקה-לא יפה..." אבל האמת המרה היא שעוד לפני שעניין נהפך לפוליטי הוא פשוט מהותי! בטחון זה עניין מהותי כלכלה זה עניין מהותי נושאים חברתיים זה עניין מהותי הפכנו לשלושת הקופים...לא מדברים ,לא שומעים, לא רואים. קונפורמיזם והתקרנפות עבת עור וקהת חושים סופם בהתעוררות כואבת פי כמה. ואנחנו, הרוב הדומם האחראי האמיתי למצב. מותר לשאול עדיין למה ?

or99

New member
למרות האריכות...

נראה לי שהדברים לא נכונים. יש פורומים רבים שבהם יש מקום לויכוחים פוליטיים.
...צידקתך התאזר שוכן עד ומרומם סמוך נא הניכשלים שלח ידך להקימם אשר דמעם שיקוים ואנחתם היא לחמם ותנקום דם עבדיך מאויבך עד תומם ותדרוש לשפך דמם לדעת מה זה ועל מה זה מחר יהיה האות הזה... (מתוך הסליחות לערב יום כיפור)

loquado

New member
אור

-על נקודה זו בדיוק אני מצביע . פוליטיקה לא מעניינת אותי ואיני מעוניין לעסוק בפוליטיקה! לא הבנת את דברי.

or99

New member
לא הבנתי כיצד אתה מגדיר פוליטיקה...

ברב מילים יש שלוש הגדרות, והנה שתיים מתוכן: פוליטיקה: 1. ניהול עניני המדינה; העקרונות המנחים ודרכי הפעולה של שלטונות המדינה הנוגעים לענייני הפנים של המדינה או ליחסיה עם מדינות אחרות. בעברית: מדיניות. 2. פעילות של קבוצה חברתית, מפלגה או אדם המונעת על ידי השאיפה להחזיק בשלטון במדינה או בחלק של המדינה; החיים הציבוריים הקשורים בפעילות זו; הפלגים השונים המתתמודדים במסגרתה. בתחילה חשבתי שבהודעתך אימצת את ההגדרה השניה, אולם בקריאה שניה נראה שכתבת שני משפטים סותרים: 1. "פוליטי הוא דבר שהובא לא בהקשר לעניין עצמו אלא כדי לייצג עמדה פוליטית"
"עמדה פוליטית" היא דבר שלילי, שאינו קשור לעניין עצמו.
ההגדרה של פוליטיקה היא ההגדרה השניה. 2. "אין היום עמדות פוליטיות במרכז המפה הפוליטית, יש ענייני תזמון."
"עמדה פוליטית" היא עניין חיובי העוסק במהות - מצע אמתי. (ההגדרה הראשונה) בכל מקרה, בד"כ כאשר אני משתמש במלה פוליטיקה, הכונה היא להגדרה הראשונה, ולשאלות של מהות: האם לותר על שטחים תמורת שלום? גם אם כן - האם ניתן להשיג שלום? האם כדאי לבנות גדר הפרדה? היחס לערביי ישראל, ועוד. נראה לי שאם תחפש תוכל למצוא בקלות מקומות לדיון בנושאים אלו. אם לא התכונת לדיון בנושאים אלו אלא לעניין אחר, אני מתנצל מראש.

loquado

New member
זה מזכיר לי -

ב"ישו כוכב עליון" את דיוני המחתרת היהודית שכה הטיבו לתאר את אופיינו. כשהתכוונתי שאני לא רוצה לדבר על פוליטיקה -התכוונתי לכל ההגדרות שהבאת. אפשר לדון על כל דבר ועניין בהקשר למהותו ולאו דווקא בהקשרו הפוליטי. לא רוצה להביא דוגמאות כדי שלא נתפס לעניין הדוגמא. אני מצביע על כך שיש סכנה בכך שדיונים פוליטיים הם מעייפים ומתרתיעים את כולנו ובשל כך אנחנו נמנעים לדבר על העניין המהותי. לא הבעתי דיעה פוליטית כלשהי אלא העליתי עניין מהותי. גדר, כלכלה, הנהגה, מוסר כל אלה קיימים בפני עצמם ללא הקשרם הפוליטי ואפשר אם רוצים להסתכל על כל דבר כפי שהוא ולא רק כפי שמקובל להתייחס אליו בשיח הציבורי הרדוד מעל גבי העיתונים. כבר כמה שנים טובות אינני חושב על נושאי דיעות X או על Y כעל איש ימני או שמאלי. אנשים שצריכים להגדיר את עצמם כמשוייכים למחנה X או Y ,עושים זאת מהמון סיבות שאינם קשורות לדברים עצמם. הצבעתי עם האצבע המורה לכיוון מסויים ותשובתך פותחת בדיון לגבי הגנטיקה שהביאה לצורתה של האצבע, אתה מבין שזו הסכנה בעצמה... (ראה מקרה הסרט) הנה מילים שאיבדנו בגלל המסך של ההקשר הפוליטי: שלום מוסר הגנה ביטחון אנושיות צדק פטריוטיות ניהול תקין סדר הסכנה בהעדר שיח דווקא ביננו האנשים שאינם ממהרים לתבניות של התגובות באתרי החדשות או בפורומים הנוגעים לעניין והגדושים בהתלהמות היא הנושא שאיתו פתחתי. הדברים נראים ממשיים לרוב כשכבר מאוחר מדי,ומתוך אכפתיות כנה העליתי אותם כאן. שעה אחת לפני.

לשם מה לנו שיח שאין עמו עשיה? ../images/Emo20.gif

מכיוון שרבים מאיתנו (גם אתה) נרתעים מפוליטיקה, ואין עשייה בלי פוליטיקה, השיח מתנתב תמיד לחיפוש אשמים במצב. ומי ירצה להיות בשיח כזה? אגב, לא הבנתי מי האיבר הנגוע במטאפורה שלך, ומהו הנגע. גמר חתימה טובה.

loquado

New member
אין עשיה בלי פוליטיקה ?!

נו באמת... כשאתה רוחץ את האוטו שלך זה פוליטי ? אתה עושה פעולה מוגדרת מראש למען נקיונו האישי של המשתמש בזולל הדלק. כל פעולה אם נעשית בתום לב כשטובת העניין המהותי עצמו בלבד נתונה בליבנו אינה פוליטית. עכשיו צריך לרוץ ולתרגם את המשמעות של פוליט - ~ זיהום) ואת הסיומת..שאיני זוכר את משמעותה. ולא בא לי להמשיך לדון בעניין, לא כי הצלחתם לעייף אותי, אלא כי אינכם רוצים. -אין גרם טינה.

אטיוד5

Active member
נו, מה אתה רוצה?

אמרתי שאתה צודק. אמרתי שהנושא איננו פוליטי. אמרתי שהנושא יכול להוביל להתנצחות פוליטית. אמרתי שאני מסכים שהנושא הוא בדמנו אבל היו משתתפים שהביעו משאלה שלא לדון בעיינייני השעה בפורום הזה, ואני מכבד משאלתם זו.

אטיוד5

Active member
מלשות ...

אי אפשר, למרבה הפלא, לתת קישור. מתנצל. אפשר להכנס ל http://www.goop.co.il ומשם לפורומים, ומשם לפורום המימד הרביעי שנדחף משום מה בין פורומי הסקס, אבל אינו כחלחל בכלל. ההודעה הספציפית נרשמה תחת הניק תרגילון, זה אני, ונמצאת בהמשך השירשור שנפתח ב"בקבוק חלב של תינוק".

למעלה