לאור הביקוש הרב.....

לאור הביקוש הרב.....

אני מחזיר לחיים את המשחק הגדול, כובש הארצות, היחיד, המיוחד, הגאוני, המאתגר, המצחיק, העצוב, הכובש, המרגיז, המצליח, והמרנין וכל תואר אחר שרק תרצו......... זהה את הגיבור. דרך אגב, אם מישהו יכול לעשות פה איזה סיכום נקודות,זה מאוד יועיל. כי אני איבדתי את הספירה. הדבר היחיד שאני יודע זה שלאביה נח יש נקודה אחת. והנה הגיבור שלנו.... הפעם אתגר אמיתי (נראה אותך עונה על זה עופר!!!!)

אסף1986

New member
אלי כהן

היה מרגל ישראלי בסוריה, והעביר לישראל ידיעות מודיעיניות רבות הקשורות לצבא והממשל הסורי. פעל מתחילת שנות השישים. הוא התחזה לאדם ממוצא מצרי בשם כאמל אמין טאבת', וידע להתחכך עם בכירי הממשל הסורי. בין השאר אמר להם לשתול עצי אקליפטוס בכל המוצבים הסורים בכדי להקל על נטל החום של החיילים, ובכך ישראל זיהתה את כל המוצבים הסורים על הרמה. לאחר כמה שנות פעולה החלו לחשוד בו ולעקוב אחריו, ובשלב מסוים פרצו לדירתו אנשי המודיעין הסורי ותפסוהו בשעה ששלח אותות מורס לישראל. הוא נשפט ונדון למוות, ונתלה בכיכר העיר דמשק, נדמה לי ב1964. מאז ועד היום, אלמנתו, נדיה כהן, מפצירה בסורים להעלות את עצמותיו לישראל, בכל הדרכים האפשריות, למען יקבר בארץ. הסורים, שנפגעו כ"כ מעוצמת המודיעין הישראלי שחדר כ"כ עמוק אליהם, לא הסכימו לתנאי זה מעולם. אני חושב שמגיע לי אקסטרה נקודות, כי הכל היה מהראש.

למעלה