לאורלי...........

דנצ1

New member
לאורלי...........

לא רוצה להיות קרציה,אבל לא שלחת לי את המכון של עוגיות הטחינה. דרך אגב עשית אותן? טעימות?

nonaa

New member
אתמול מישהי רשמה כאן את המתכון

לא זוכרת אם זו היתה אורלי או לא ...

kisses

New member
לא אורלי אבל יש מתכון - לא נוסה

עוגיות טחינה מתוקות מתכון של חני פרבר. העוגיות מזכירות קצת עוגיות מרציפן טורקיות, והן מהירות וטעימות. אפשר לפזר שומשום, קצח או סוכר - לקישוט. 75 גרם חמאה, רכה 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס סוכר חום מעט תמצית וניל 1/2 כפית מלח 300 גרם קמח 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים * מחממים תנור ל - 175 מעלות. * בקערה טורפים יחד חמאה, טחינה, סוכר ומלח, עד לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואגוזים, מעבדים לבצק יציב. מניחים 10 דקות למנוחה. * מעצבים עוגיות בעזרת חותכן או סתם ביד, ומניחים על נייר אפייה. מקשטים במה שרוצים, אם רוצים. * אופים 30 - 40 דקות. מגישים חמים, ושומרים מה שנשאר בכלי אטום.

דנצ1

New member
תודה,מזכירות מרציפן בטעם?

את מדברת על המרציפן כמו שיש בארץ?

עוגיות טחינה

היי, פרסמתי לך בזמנו את המתכון ואנא הוא שוב, הבטחתי גם לשלוח לך במייל אבל זה לא עשיתי אני אשלח לך עכשיו. המתכון באמת טוב רק מעצבן להכין את הכדורים כי הבצק לא הכי נוח לעבודה. הטעם והמירקם מזכירים לי חלווה לא מרציפן. את המתכון השני אני לא מקירה אבל שווה לבדוק. מתכון לעוגיות טחינה 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס טחינה גולמית (לא מתובלת) 1 כוס סוכר 200 גר´ חמאה רכה 40 חצאי שקדים מולבנים מחמים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. מחלקים ל- 40 כדורים שווים. אני עושה גליל ארוך ופורסת לפרוסות ע"י סכין. מניחים את הכדורים בתבנית עם מרווח של 5 ס"מ ביניהם. משטחים מעט כל כדור, ונועצים בו שקד. אופים 15 דק´ רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. תהנו אורלי

אין בעד מה

ראיתי שאת צריכה עוגה ליום הולדת, אז המון מזל טוב. יש לי כאן 2 ספרים רק על עוגות אחד רק על עוגות שוקולד ואחד עוגות לחג חוץ מזה עוד המון ספרים (החברות של סבתא שלי הביאו לי או ספרי בישול או מפות) ככה שאולי סוף סוף יהיה שימוש למשהו מזה. אל מה חשבת אני אנסה למצוא לך מתכון. תעשי חיים ושנה מקסימה שתיהיה לך, אורלי

דנצ1

New member
תודה אבל רק עכשיו ראיתי את ההודעה

ואני כבר הולכת הבייתה ואין לי שם אינטרנט.יש לי המון מתכונים אבל אין לי תבנית מתאימה,רק חד פעמיות.

למעלה