לאורך או לרוחב

מצב
הנושא נעול.

yoavav

New member
לאורך או לרוחב

לאורך או לרוחב
הי, אני בתחילת הליך בניה של דירה שהמבנה שלה הוא מלבני, 8 מטר רוחב על 16 מטר אורך. השאלה שאלי היא לגבי דרך הנחת מרצפות. אני מעוניין להקטין את תחושת הדירה הארוכה !. האם כדאי להניח מרצפות מלבניות בגודל 60X30 לאורך (הצלע הארוכה של המרצפת מקבילה לצלע הארוכה של הבית), או לרוחב. האם כדאי לבחור במרצפות ריבועיות כדי להקטין את התחושה? האם הנחת המרצפות בדוגמא אלכסונית תקטין את תחושת האורך. תודה, יואב

זו שאלה טובה.

לאורך או לרוחב
הי, אני בתחילת הליך בניה של דירה שהמבנה שלה הוא מלבני, 8 מטר רוחב על 16 מטר אורך. השאלה שאלי היא לגבי דרך הנחת מרצפות. אני מעוניין להקטין את תחושת הדירה הארוכה !. האם כדאי להניח מרצפות מלבניות בגודל 60X30 לאורך (הצלע הארוכה של המרצפת מקבילה לצלע הארוכה של הבית), או לרוחב. האם כדאי לבחור במרצפות ריבועיות כדי להקטין את התחושה? האם הנחת המרצפות בדוגמא אלכסונית תקטין את תחושת האורך. תודה, יואב
זו שאלה טובה.
אז ככה, שתדע, תכנון של דירה בעלת פרופורציות בעיתיות דורשת מיומנות הרבה יותר גדולה בתכנון מאשר דירה ריבועית בכדי לנטרל את תחושת קרון הרכבת. בארגז הכלים התכנוני יש משחקי צבעים [יעיל], אפקטים של תאורה ובכלל הרבה טריקים עיצוביים שמעצב מנוסה יכול להציע לך. אבל שאלת לגבי הריצוף. עדיף שהצלע הארוכה של האריח תהיה מקבילה לצלע הקצרה של החלל. הרעיון דומה לזה שנגיד, נשים מלאות לא ילבשו פסים אופקיים. האשליה שנוצרת מדגישה את המימד הלא רצוי. ועוד יותר עדיף, משחקים בזוית [נגיד 30 מעלות כלפי הצלע הקצרה. תחושת הרוחב מתעוותת ו"כאילו" גדלה. אפשר עוד לחזק את האפקט ע"י שורות בצבע אחר, גודל אחר ו\או חומר אחר. אבל... בפתרון זה יש הרבה פחת והרבה חיתוכים. [לא לחסכנים]. ובכללי, ריצוף קטן יותר מגדיל את תחושת הגודל!

מצב
הנושא נעול.
למעלה