לאורית וחברי הפורום

לאורית וחברי הפורום

בהחלט היה מעניין לשמוע את דעותיכם בביקורי הקצר אהבתי את התגובות ואת העיניין בהם (חוץ מההיתלהמות הילדותית אשר נמחקה לשימחתי) ושוב מאחל לכולם ויכוח פורה ומשהו אישי לאורית אף על פי דיעותינו השונות ,אני מעריך את פתיחת הנושא איש איש בדעותיו יחייה....עם כל ההערכה ממני סבא... שנהנה משרימפס ויין לבן...(אשר כל צאציו נימולים)

שכחתי (-:

נתראה בשמחות (רצוי בבריתות) נא להכין יין ריזלניג חצי יבש ,כרמל מזרחי או יין ירדן של יקבי הגולן

אורית ג.

New member
היי סבא אל תלך... אנחנו נביא ירדן

אמרלד ריזלינג - אפילו קפה. אל תלך כי עוד לא ענית לשאלה שלי (לא ראית או לא רצית לענות או סתם..) : מה היית עושה אילו נודע לך כי בנך/בתך לא מתכוונים כלל למול את נכדך העומד להוולד? ועוד שאלה - אם כבר הודעת לנו שאתה אוכל שרימפס... נעזוב לרגע את הכאילו יתרונות הבריאותיים של ברית המילה - כי אני בטוחה שתשתכנע שאין כאשר אפנה אותך למקורות המתאימים (אין לי זמן עכשיו לצערי) בוא נשאיר רק את הטיעון השני שלך : על הזהות היהודית. האם אתה יכול לדייק יותר ולהסביר מדוע (לאוכל שרימפס ובטח נוסע בשבת) דווקא ברית המילה מסמנת את הזהות היהודית והאם אין לכך חלופות. מקווה שאתה עוד כאן (אל תשאיר את הסבתא לבד עם כל הצעירים המתלהמים האלה...) (-:

כבר יצאתי לחופשה 8-p

אני משאיר הודעה זו על משקוף הדלת. בכל חברה של כלל ,יש יוצאים מן הכלל בתחומים מסויימים בחיי בחרתי להיות במיעוט של ``יוצאים מהכלל`` בתחום הברית בחרתי (מתוך מחשבה עמוקה) לא לגעת בנושא ה``חיתוך``. יש ``נורמות`` שיש לקיימם (למשל גילוי עריות) ו``ברית``לגבי היא נורמה שיש לקיימה (עם כל הטיעונים בעד ונגד) ממני סבא שהוא עדיין נונקונפרמיסט בתחומים שבחר,ונורמטיבי בתחומים אחרים

Ludwig

New member
השאלה היא למה?

למה בחרת לקיים מצוות מילה אם אינך מאמין בציווי האלוהי כאשר ידוע שזה מסוכן ומזיק פיזית, ואפילו בלתי אפקטיבי כסימון ברור לקבוצה דתית/לאומית? אולי תשובתך לשאלה זו תוכל להבהיר לנו נקודה שהחמצנו. (ודרך-אגב, על-פי החוק הישראלי גילוי עריות אסור רק אם אחד מהצדדים מתחת לגיל 21, כך שאפילו כאן בחר החוק האזרחי לחרוג מהציווי המסורתי ולא להתערב כאשר מדובר בשני בוגרים הפועלים מרצון וללא כפיה).

אורית ג.

New member
לודוויג - לגבי גילוי עריות

טוב לדעת (-; . הבת שלי הפסיקה אמנם לשאוף להתחתן עם אביה (ולברר אגב כך בעדינות ``מתי את מתכננת למות, אמא?`` אבל היא מאוד מעוניינת להתחתן עם אחיה (התינוק עדיין )כששניהם יגדלו. לאנשים שמנסים להניא אותה בטענה ש``זה אסור`` היא אומרת ``זה לא אסור זה רק לא מקובל... ואני - לא אכפת לי מה מקובל ומה לא``

Ludwig

New member
בת כמה היא שכבר מורדת?

לדעתי רוב האנשים עדיין יראו ביחסים בין בני משפחה בוגרים דבר שלילי, למרות שאינו אסור בחוק. כך שהיחס לנושא מורכב גם מבחינה חברתית ולא רק חוקית. למעשה כך גם לגבי המילה, שאין חוק אזרחי המחייב אותה או שולל אותה, וההחלטה תלויה יותר בצד החברתי. וכל הכבוד שהבת שלך כל-כך פתוחה ועצמאית. אני מניח שיש לך חלק בדבר :)

lea2707

New member
אורית, המשפט של הבת שלך מדהים :-()

איך מחנכים ילד להגיע לבגרות נפשית שכזו וליכולת לומר (ולהמין) במשפט כזה הא?! אני מבקשת ממך את המתכון ד-ח-ו-ף!!! בת כמה היא? שירלי.

אופס, את ההודעה האחרונה כתבתי אני

פשוט אני נמצאת על המחשב של סבתא לאה שהיא אמ שלי :) וסבתא של תומר שלי :) שירלי.

אורית ג.

New member
תודה לכולם על הברכות

ולשירלי - יש לי המון עצות לגידול ילדים , אולי לא בפורום הזה. העצה היחידה שמתאימה לכאן היא : מה ששנוא עליך אך תעשה לילדך. בכל מקרה - נראה לי שאת בדרך הנכונה (וגם ראיתי איפשהו באינטרנט תמונות של תומר והוא נראה מ-ק-ס-י-ם ומאושר)

דיאנה1

New member
ואת יכולה להרגע שכבר יש מי שמוכנה

להתחתן איתו למרות שאינו נימול.

אורית ג.

New member
יש לו עוד כמה הצעות... אבל היא באמת

הכי מוצלחת (-: אבל... קודם נחכה ונראה אם גם הוא ירצה ומה תהיה הנטיה המינית שלו. דרך אגב כשהיא רוצה להציג את נושא הנישואין לאח שלה בפני אנשים זרים ומכיון שכבר הבינה (וגם אמרתי לה) שתגובת הסביבה לא תמיד חיובית לרעיון כזה היא מתחילה ב `` אתם יודעים, לילדים שלי תהיה רק סבתא אחת`` ורק כשמתעניינים איך היא יודעת ואיפה האמא של החתן היא מודה שלה ולחתן תהיה אותה אם.`` ןאם כבר משויצים - הכל המצאות שלה. אורית גאה ונרגשת במצב משתפך לכבוד יום הולדתה החל היום (35 למתעניינים)

דיאנה1

New member
מזל טוב!! ויומולדת שמח!! זה מאד

משמח, אני תמיד שמחה לשמוע על יומולדת של מישהי מבוגרת ממני ;-) אני מקווה שאת הולכת לחגוג היום בכיף עם החכמולוגית הקטנה וכל השאר!

אנדה

New member
ואם בכל זאת היא תרצה אז יש לי

שידוך טוב בשבילה. גם הוא לא נימול. ומזל טוב ליומולדת. גם אני קצת אחרייך , אבל בטח עברתי אותך בדברים אחרים (משקל?)

_יובלל_

New member
מזל טוב אורית!

אני מצרף את תומר לרשימת המחזרים, נא לקחת אותו בחשבון!

למעלה