לאופות הלחם :)

לאופות הלחם :)

אני כבר די הרבה זמן משתמשת באופה הלחם שלנו לאפייה וממש מרוצה ממנו.
אני רוצה להעביר את הבצק לאחר התפיחה ולפני האפייה לתבנית אחרת ולאפות בתנור רגיל. יש למישהי הצעות לגבי העניין הזה? זמני וחום אפייה, תבנית מסוימת...

תודה ולילה טוב :)

אני אופה בתבנית רגילה

אני אוהבת לחם עגולה אז אני פשוט עושה כדור גדול, משטחת ואופה.
את יכולה להשתמש בתבניות של עוגה אנגלית ללחם מלבני
או סתם לעשות לחמניות קטנות.
אפיה בחום של 180 מעלות משהו כמו 15 דקות זה בדר"כ מספיק

kita1000

New member
להעביר לאחר תפיחה יקלקל את התפיחה

את יכולה להעביר לפני.

kita1000

New member
אה.. את מתפיחה פעמיים

המתכונים שהשתמשתי בהם לפני ימי הנטול גלוטן היו התפחה יחידה

שניה, תעשו לי סדר...

אז לתת לאופה הלחם לעשות לישה והתפחה ראשונה, לתת לו לעשות לישה שנייה ואז לפני ההתפחה השנייה להעביר לתבנית שלי ולתת לו התפחה שנייה לאותו זמן שהאופה היה נותן?
הבצק צריך תנאים מיוחדים להתפחה? אם זכור לי נכון צריך סביבה חמימה, איך לעשות לו סביבה חמימה בימים קרים כאלה?....
ואז לאפות בתנור לפי איך שאש"ת כתבה בהודעה הראשונה?

תודה לכל העוזרות!

regvuv1

New member
סדר...

כן, הבנת נכון. לחם צריך לרוב שתי התפחות, אחרי הראשונה לשים אותו שוב ומוציאים את כל האוויר, אחרי השניה אופים אותו בלי לשנות לו את הצורה, כי זה יהרוס.
את יכולה לתת למכשיר לעשות את כל הלישה בשבילך, את יכולה גם ללוש לבד אחרי ההתפחה הראשונה, מה שעובד אצלך.
התפחה צריכה להיות במקום חמים, תנור שהפעלת על המינימום לכמה דקות / מעל מכונת הכביסה כשהיא עובדת/בחדר של הילדה אם את מחממת אותו בלילה/במדיח כלים אחרי שהוא עבד (לא לצחוק, עשיתי את זה הרבה פעמים עם סופגניות - חום ולחות משולבים עובדים עוד יותר טוב) וכו׳.
זמני האפיה תלויים בסוג הבצק ובגודל הככר. אם מדובר על שלוש כוסות קמח בערך, רבע שעה אכן תספיק. אני אופה לחם משש כוסות קמח, הוא מצריך 30-40 דקות אפיה.את יכולה פשוט לבדוק כמה זמן המכשיר שלך אופה.
אני מעדיפה לאפות בתוך תבנית ללחם, הלחם יוצא בצורת מלבן ארוך - הפרוסות מרובעות, פשוט כי ככה הקרום שלו רך יותר והילדים אוכלים אותו בכיף, וכשאפיתי ככרות עגולים free style הקרום יצא קשה יותר.

noamk1

New member
מחמצת

אצלנו- לחם מחמצת בתבנית סיליקון. מקל על ההוצאה אחר כך. ההתפחה- בתוך התבנית

nuvnuv1

New member
אני אופה 35 דקות ב 200 מעלות

בלי תבנית מרובעת, וקיבלתי טיפ מעולה משף צרפתי שראיתי פעם בתכנית על אפיית לחם, אני מורחת את הלחם במים עם מברשת לפני האפייה, ושמה בתנור כלי עם מים כדי להוסיף לחות באפייה, ככה הלחם יוצא מבריק והקרום יותר רך.
בדיוק הכנתי אתמול 2 כיכרות שיצאו פשוט מעולות :)

יש תכנית של בצק. המכונה רק לשה ומתפיחה

ואז מוציאים את הבצק, לשים לישה קצרה, מעצבים, מתפיחים שוב ואופים. אני משתמשת בתכנית הזאת המון- לעוגות שמרים, פיצה, לחמניות, פיתות... אבל לחם כבר שנים לא אפיתי מחוץ לאופה אז אין לי שמץ לגבי חום וזמנים

שמתי על תוכנית רגילה

לפני ההתפחה השלישית (הוא מתפיח אצלי 3 פעמים) הוצאתי והעברתי לתבנית להתפחה הזו ואז אפיתי, נראה שיצא מעולה, אני בדיוק בדרך לבדוק את הטעם :)

למעלה