לאומי קארד-ויזה

anat76

New member
לאומי קארד-ויזה

לאחר שכרטיס הויזה שלי זוייף מיהרתי להתקשר ל ויזה ולדווח על כך. ישר נאמר שחוסמים את כרטיסי ותוך שבוע אוכל לקבל כרטיס חדש. כך היה, לאחר זמן מה הוחזר לי גם הכסף עבור עסקות שנעשו לי עלידי. העסקות גם נעשו טלפונית כך שלא היתה שום חתימה בשוברים. לאחר חודשיים נדהמתי לגלות בתדפיס ויזה חיוב של 320 ש"ח מיהרתי להתקשר והתברר לי שהעסקה נעשתה במוסך למשיות(לי אין אפילו רכב פרטי) והמוזר שהעסקה נעשתה בכרטיס ישן חודש לאחר שבוטל. בויזה הסבירו לי שלאומת שכרטיס הישן חסום ניתן לבצעה עסקות בסכומים שונים שתלויים בבתי עסק. כל בית עסק יש לו תקרה שלא דרושים אישורים של ויזה. למשל: בסופרמרקט זה יכול להיות עד 100 ש"ח מוסך לפעמים עד 1000 ש"ח זה אומר שאם חסמתם כרטיס מסיבה כלשהי תבדקו שאף אחד לא ממשיך ומשתמש בכרטיסכם הישן וויזה אוטומטית מעברה את חיובים מכרטיס הישן לכרטיס החדש.

alondr

New member
את צודקת

הם חוסמים את הכרטיס רק לתקופה מוגבלת במסופונים(כספיט נורית וכו') בגלל שלמסופונים יש זיכרון מוגבל הם מכילים רק את העדכונים האחרונים של הגנבות ולא את הרשימה המלאה. גם אני קיבלתי מישראכרט תשובה דומה.כך שישנה אופציה שאם הגנב מנסה להשתמש בכרטיס שבוטל אחרי כמה חודשים הוא יצליח. בעל עסק שמתעסק בויזה יודע שהרשימה היחידה שקובעת היא רשימה מודפסת מלאה שמופצת פעם בשבועיים אבל בתור לקוח אני יודע שלהשתמש בה לוקח זמן ובחיים לא ראיתי מוכר משווה את הכרטיס למה שמופיע ברשימה... בסופו של דבר זה אחריות העסק שלא ביקש תעודה מזהה והשווה לפרטי בעל הכרטיס(גם אני נתקל בבקשה לת.ז פעם ב100 שנה נכון....) לפחות מעל סכום מסויים לדוגמא 200 ש"ח כמו שעושים בחו"ל אבל את מכוסה בכל מקרה תדרשי זיכוי מיידי עם ריבית והצמדה - ואל תסכימי לשלוח פקס זה פשלה שלהם - אין שום סיבה שאת תצטרכי לבזבז פקסים טלפונים וזמן.

anat76

New member
ויזה

דרשתי כסף חזרה כמובן הם החזירו עד הבירור. אך הסיפור לא נגמר לאחר בירור הם אמרו לי שבבדיקה שהם עשו התברר שכרטיס מקורי היה נוכח בעסקה והם נאלצים לחייב אותי בסכום 320 ש"ח יותר מזה, הם שלחו לי שובר עם חתימה לא שלי וביקשו את תגובתי אך אף אחד לא התייחס לתגובה שלי וחתימה שלי. כל פעם רק נתנו לי להרגיש שקרנית. בסוף כמובן הוחזרו לי 320 ש"ח אך לאחר הרבה מאוד עצבים, מכתבים ,פקסים וטלפונים. אנחנו משלמים ביטוח לויזה אך הביטוח הזה לא שווה כלל אם צריך להתעצבן. עשיתי טעות אחת כשביטלתי כרטיס בטלפון היתי צריכה ללכת לבנק ולבקש מהם לחתוך כרטיס ולתת לי בכתב הוכחה. ובתמימותי כמו שנאמר לי בטלפון חתחתי אותו בזמן שדיברתי בטלפון עם ויזה.

למעלה