לאוהבי וויט וולף

mormegil

New member
מישהו חשב פעם לשחק אר בעולם של

וויט וולף? ועוד שאלה:מישהו יודע אם נפגשה פעם קבוצה ששיחקה בעזרת כל הספרים שיצאו עד עכשיו ביחד?( אנשי זאב יחד עם ערפדים מומיות מגים ציידים פיות ובקרוב שדים)

כבר נעשה

בתל אביב כל יום חמישי ודי קשה להתיחס אל כל מוצרי וויטוולף מאוחדים כי יש סתירה בין תפיסות העולם של כל שיטה

mormegil

New member
חשבתי שהם אמורים להיות מותאמים

אחד לשני(לא ממש יצא לי לשחק באף אחד מהם לצערי הרב אבל אני מנסה להשיג את אחד הספרים ואני קורא על העולם הרבה ברשת)

ננסק

New member
וואו, כאילו, -ממש- לא

וזה כל הקטע. זה לא איזה D20 שצריך להיות תואם. בדיוק להיפך: כל השיטות מתרחשות בערך באותו עולם, ה-WOW (וורלד אוף דארקנס... מוהאהאהא), והבעיה היא שלכל שיטה יש הסבר שונה לחלוטין על מהות העל-טבעי ומקורו של העולם. אף אחת מהשיטות לא יכולה להסכים עם אף אחת אחרת, לעולם, וזה כל הרעיון. אין שיתוף פעולה, אין קטע של "בואו ניקח אחד מכל גזע ונעשה חבורה גדולה", זה פשוט לא ככה. ויש גם את Exalted ו-Aberrant, הבעייתים משהו. כי אם קשה להתאים בין ה-WOW הקודמים, עוד יותר קשה להתאים את שני אלה, וגם הם אמורים להתרחש בעולם דומה
וויט וולף חושבים על משחקי תפקידים באופן שונה מהותית משל D&D, ובהקדם, אני מקווה לכתוב איזה מאמר לפורום על העסק הזה. למרות שלדעתי כדאי לבקש ממישהו מדימונס שיעשה את זה, הם יותר מקיפים ממני בוויט וולף.

mormegil

New member
באתר של ומפייר יש איזכור לוור וולף

אז הנחתי שהם יריבים(היה כתוב על זה גם באיזה שהוא מקום שאני ממש לא זוכר)

ogmios

New member
אממ.. כן ולא

בעיקרון, כל המשחקים של World of Darkness אמורים להתרחש באותו עולם, רק שהם מסתכלים עליו מנקודות מבט שונות, ולפעמים נותנים הסברים קצת סותרים לגבי הדרך "האמיתית" שבה העולם פועל. לא שאי-אפשר לשלב בין משחקים שונים, אבל זה ממש לא פשוט, ולרוב פשוט לא מומלץ. החוקים הקצת שונים הם בעיה אחת (לדוגמא, disciplens בVampire מתנהגים בצורה קצת שונה מSpheres בMage וכו´), אבל הבעיה הבאמת רצינית היא האופי השונה שלהם. המשחקים של WoD הם הרבה יותר מסתם "ערפדים בעולם שלנו" או "קוסמים בעולם שלנו" או "זאבי אדם בעולם שלנו", אלא לכל משחק יש מעין אווירה ואופי משלו (יש מילה עברית טובה לfeel?). לדוגמא - Vampire הוא (או לפחות אמור להיות) משחק של מאבק מתמיד בין האופי של הדמות לאינסטינקטים ולמסרות הערפדיים שלה, או כמו שהם עצמם מסכמים את זה בצורה הטובה ביותר - Evil we are, ´lest evil we become. לעומתו, Mage, הוא משחק פילוסופי למדי שאחת השאלות העיקריות בו היא מהי המציאות אותה אנחנו חווים, ובאיזו מידה קיימת מציאות אובייקטיבית ששונה מהמציאות הסובייקטיבית שלנו. ושוב - לא שאי אפשר לשלב. אבל שילוב כזה צריך להיות נקודת שיא בהרפתקה, או להיעשות מאד בעדינות ברקע. אם אתם מקדישים סשנים שלמים של VtM לחיסול זאבי אדם, נראה לי שפספסתם את כוונת המשורר (למרות שזה לגיטימי בפני עצמו). אדיוס, אוגמיוס יצור הלילה, נסיך החושך

Blackice

New member
אני לא ממש מסכים..

אני חושב שכל היופי במשחקים השונים בווד הוא שאפשר לראות את היחסים השונים.. שמבחינת אנשי הזאב המייג´ים גונבים להם את האנרגיות הקדושות של גאיה, והמייג´ פשוט מסתכלים על זה כעל חבורת פונדומנטליסטים שמעריצים מחצב פשוט ובלתי נדלה. עם שה"מ מספיק יצירתי וגמיש אפשר בקלילות לשלב את כל המשחקים. החל ממשחקים שנועדו להיות ביחד (כמו וומפיירס והאנטר) ועד חבורות מטורללות שכוללות ערפדים, אנשי זאב, קוסמים וצ´יינג´לינגים. והייתי כבר בכאלה. אין שום בעיה לשלב קבוצה מעורבת.. בתנאי שיש להם באמת מניע להיות ביחד ולסבול אחד את השני. אז כן- ההרפתקה בכללותה לא תהיה מסביב למפלצתיות של הערפד שבה, או לקשר השאמאני של האיש זאב לטבע, או למציאות המתגמשת מסביב למייג´. ההרפתקה יכולה להיות משימה שניתנת להם.. או אולי מכשול שהם צריכים לשלב כוחות בכדי לשרוד או כל דבר אחר.. אם כל אחד מהשחקנים נצמד לדמות שלו לא רק שזה לא גורע אחד מהשני זה מוסיף הרבה להנאה, לדעתי.
ובסופו של דבר- זו המטרה של המשחק
. ארז

ogmios

New member
כמו כל דבר אחר במ"ת - עניין של טעם

נהנה ממשחקים כאלה? תפדאל. לדעתי האישית משחקים כאלה מפספסים את כל היופי של הWorld of Darkness, שנועדו בסופו של דבר להיות הרבה יותר מאשר "קבוצת מפלצות מסוגים שונים בעולם המודרני שחוברות ביחד כנגד יריב משותף" - אבל שוב, כל אחד בשלו. אדיוס, אוגמיוס

ogmios

New member
המקום הכי טוב להתחיל

הוא באתר של וויט-וולף עצמם. תחת RPG Games בצד יש לכל משחק הסבר לא רע. עוד ביקורות והסברים על Vampire: the Masquerade ועל Mage: the Ascension אפשר למצוא בלינקים למטה

קרוב לוודאי

מה שאצליח לשכנע את חברי הטובים ששווה לקנות לי כמתנת יומולדת. מן הסתם, בתור זאבה|סדש|-דרקונית יש לי מועדפים...

אני מפחד שתיהיה פה החמצה

כמו שהחלה בוומפיאר 3 כאשר הם שמו פחות דגש על האנושיות ויותר על הפוליטיקה הפנימית והקונספירציות. אם הם יפלו לקלישאות של שד כיצור של רוע טהור אז המשחק הזה נידון לנפילה, לפחות מבחינת האיכות, כלומר נקבל עוד משחק קונספירציות רק עם "יכולות מגניבות יותר". מצד שני הם יכולים גם ליצור משהו חדשני יותר שהולך יותר לכיוון של ומיפאר 1 ו 2 , על אנשים שמנסים לחיות עם הקללה, על אנשים שמנסים להשתחרר מההאחיזה של השד, ופה יש פוטנציאל לאיכות , כמו שראינו במשחק החופשי שמסתובב ברשת דימון- דה רידמפשן הראל

למעלה