לאוהבים אתגרים

לאוהבים אתגרים

בהכתבה הארוכה אודות עמוס ברנס ישנם כמה כתבי יד וחתימות מעניינים, לפנינו גלויה אחת מתוך ארבע שנשלחו ע"י אלמוני לחוקרת הנוער שחקרה את פרשת רציחתה המזעזעת של הילדה נאוה אלימלך. מעניין היה להבין מה ומי עומדים מאחורי המכתב, כאשר ישנה כמובן גם אפשרות של סתם תמהוני שאינו קשור לנושא אך סבור שיש ביכולתו לסייע.

riki t

New member
וואו, זה מעניין , הכתב הזה לא משדר לי טוב

לוקחת חלק באתגר ובכייף - זקוקה לזמן, מקווה עד מחר להצליח להתעסק עם זה , כמה שעמוס נראה לי מלאך לידו...אחזור כשאדע משהו, תודה על אתגר כייפי.

משהו נורא נורא חשוב!

כולם בלי יוצא מן הכלל צריכים להיזהר לא להלביש על אנשים דעה רווחת ומה שכביכול היינו מצפים לראות אצלם בכתב בגלל מה שפורסם לגביהם, הימצאותם כאן ושם, מכתבים כאלה ואחרים שנשלחו על רקע של פרשות קשות. צריך המון ניסיון ומנטרלים כדי לבחון כתב שיש אג'נדה ודעה ברורה על בעליו ממה שפורסם וידוע אודותיו. יש לגשת לכתב זה ולאחרים עם לוח נקי מתחושות, דעות קדומות, הערכה מה ניתן וקרוב לוודאי שגם ימצא כאן ולהיצמד אך ורק למימצאים. עוד בטרם נבדק הכתב הוא כבר נראה נחמד/כשרוני/מזעזע, האם יתכן להוציא חוות דעת מאוזנת וקרובה למציאות כאשר אנחנו במו ידינו שותלים לעצמינו כוון והערכה בראש ?

riki t

New member
אתה צודק וזה באמת חשוב.

סופסוף הצלחתי להתפנות לכתב ולהתרשם ממנו מעט בחצי שעה האחרונה , ומה שמשתקף בעיני עכשיו שונה לגמריי מאותה שנייה בה הבטתי בכתב אתמול. אז אני מתנתקת מעמוס, מהתקרית ומהנסיבות , ומנסה להתרכז רק בכתב- פשוט לספוג את התחושה מתוך הסימנים . לא יודעת אם זה לעיניין , אבל צריך לנסות להתחיל ממשהו... אז יכולה לומר כבר כעת (וכמובן שלא סופי...) שככל הנראה מדובר באדם בודד ומבוגר מאוד שעבר מציאות לא קלה ולא מעט טראומות בחייו , בין היתר גדל בבית קר ומנוכר , לא קיבל תמיכה, חום, עידוד וחיזוקים , הדרישות שם היו ככל הנראה נוקשות ולא גמישות ועוד. קשה לו....קשה לו לחיות את המציאות האובייקטיבית, הוא שרוי איי שם בעולם העבר , עמוס חרדות, חששות, תרחישים ופחדים , הדמיון עושה שעות נוספות ומזהה ללא הרף תמונות מהעבר , מעמיס בכל מיני סיפורים ודוגמאות לא קשורות ולא לעיניין... אני חושבת שמי שמכיר אותו מסביבתו הקרובה , רואה בו כאדם חזק, עצמאי, בעל כוחות איתנים, שורד , משקף בטחון , נחישות, גבורה ועוד , אך האמת רחוקה מזה - זוהי דרכו לשרוד את המציאות , המשקעים , הקושי והדכדוך לא מניחים לו לרגע. אני רואה שהוא לא גמיש במחשבתו , אני גם מבינה שקשה לו להחצין רגשות למרות רגישותו הפנימית , אני חושבת שיש לו רצון חזק לסייע , לשנות, לעזור, לזעוק, לתקן . זהו לבינתיים , אני ממשיכה עוד לחשוב ולנסות להתעמק בו , ואם אני לא בכיוון הנכון מבחינת מה נושא השרשור אז תאותת לי.

riki t

New member
אומנם לא גרפולוגיה ובכל זאת...

ייתכן ולוקה בבעיות שמיעה (לא בדוק/מבוסס , אך יש סיכוי לאור השוואה עם מקרים דומים ).

riki t

New member
ועוד קצת...

מבלבל בין מציאות עכשווית למציאות שחווה, בין מציאות לדימיון, נכנס להיסטריה ולחץ מתרחישים עכשווים שחווה , המציאות הקשה אילצה אותו לשרוד ולהתמודד בכוחות עצמו לנוכח קשיים קיימים , ואני חושבת שהתרופה הכי טובה שיכולה לסייע לאדם כזה להבריא ולו במעט את מה שמתחולל בנפשו זה אותו סיוע שהוא מנסה להגיש אם לחוקרת ואם במוקדים אחרים של נוער במצוקה.

riki t

New member
ועוד קפיצה קטנה קדימה למים העמוקים....

אז למה יחליט האלמוני הנ"ל לשלוח מכתב כזה לחוקרת? 1+1+1+......אולי כי הוא מאמין שהוא הרציונאלי, שיש לו את כושר השיפוט הנכון, המעמיק, היעיל שיכול להביא תועלת, כי יש לו יכולת לדעתו להעמיק בפרטים ולבדוק את הנסיבות בין הצעד הקודם לבא....כי הוא יכול אולי לחדש ולסייע במשהו שאחרים לא מצליחים לחשוב, להעמיק ולהגיע אליו, כי האחרים חושבים אולי באופן פרימיטיבי.....???

איזה כייף לצלול במים עכשיו, נכון ?

לי הוא נראה אדם פשוט, בעל הרגלים, לא חכם וחד במיוחד וכפי שציינת לא תמיד מפריד בין הרגשתו, תחושתו ודימיונו לבין המציאות אך מנגד יש בו כנות ואמיתיות, עומק של התקשרות, נפש ורגש במשקל נכבד כך שלא סביר בעיני שהוא לא קיבל תמיכה וחום, מה שכן הוא כנראה גדל בבית שהמשמעת והכללים עמדו לפני טיפוח ייחודיות ויוזמה ונעשה בעצמו קצת מוגבל. השפעת העבר והבית חזקות אך לא טראומיות. לדעתי הוא חש איזה סוג של הזדהות דאגה מגוננת כזו, משהו מזכיר לו את מציאות חייו, ילדתו/נכדתו שהוא מרביץ בה כללים ופחדים ואת חוכמתו בעיני עצמו וניסיונו, לא ללכת לשם, ולא לחזור מאוחר, ועוד קלישאות ודיקלומים, ולא נרדם מרוב דאגה מלחיצה כזו. אך טבעי בעיניו לסייע ולייעץ ולא הרחיק לחשוב עד כמה זה נחוץ ורלוונטי. סימנים מעניינים בכתב אילו הבריחים, הרבועים, הכיפופים למעלה ולמטה ( שזה בעצם אותו דבר ) הקטנת הרווח האופקי, הקמרונים, האיזור האמצעי המפותח, הכתב הלא מפושט ועוד.

riki t

New member
נשמע אחלה, קפצנו?!

ובקשר לאלמוני- למרות שמתחברת ומסכימה עם חלק גדול מהדברים שכתבת, יצאתי קצת לא שלמה עם חוות הדעת שכתבת, נראה לי ש'החוורת' קצת את השפעות העבר והבית, אבל אולי אני טועה, בכל אופן התבניות הריבועיות +התקהות+נוקשות+גדם+הצטופפות ועוד - מצביעים לדעתי על חרדות מתמונות שנחרטו מאוד חזק בנפשו , לא כך? ואיך אדם שקיבל חום, אהבה ותמיכה יכול להרגיש כ"כ מאויים לנוכח חוויות שמתרחשות במציאות?...לא כ"כ מתחבר לי , אבל מודה שיש לי עוד הרבה ללמוד בכדי להתחבר ולהעמיק.

התבניות הרבועות

אכן יש בהן נוקשות, אך זו נוקשות מחשבתית, מנטאלית ששבויה במה שהוטמע רעיונית וחינוכית ומספקת לכך בסיס הגיוני, מציאותי תקדימי, אך הכתב והקו רכים, חמים, עגלוליים, הכוון הימני מלמד שהבית טיפח תחושת שייכות, ביחד, דאגה והגנה שאולי מוצאים את ביטויים ברצונו לסייע. אם הטמיעו בו שאסור לילד להסתובב לבד בלילות, שאסור להיות כאן ושם, בחברת זה ואחר כדי להתרחק מהשפעות רעות, הרי הפחד מהאיום 'המוחשי' הזה 'נקבע' והופך למוטו בחינוך ילדיו שנשען על תקדימים. באופן אישי הוא לא מאוים אלא מי שנחשף לאיומים וסכנות זה מי שלא יציית לתבנית - לכללים. יש המון דוגמאטיים ופרימיטיבים ש כ: אנשים וכ: הורים הם חמים, דואגים, אמיתיים, מגוננים מכל משמר וכד', הרבה פעמים גם יוצאים להם ילדים בצלמם ובדמותם וגם פקידי ממשלה כאלה.

riki t

New member
אוי , תודה. נתת לי נק' למחשבה ולהסתכלות

נוספת, אני אנסה לבדוק את עצמי, רק שאלה קטנה...כתבת 'קווים רכים, עגלוליים וחמים' , יש מצב שתמחיש לי אותם ע"ג הכתב? אני מודה שכשאני מסתכלת על תמונת הכתב הכללית, אז ממש ממש קשה לי לראות אותם, מחכה לך ואז אעשה את שעורי הבית שלי, תודות.

הקווים העבים, אמצעי מפותח, רכות

ועגלוליות מורים על טוב לב, השפעת הרגש ולפעמים גם הדימיון, ואלה, בשילוב ארגון לא מוצלח, כגון ציפוף מלים/שורות יכול להעיב על איכות השיפוט, הבחנה בין עקר וטפל. לענין זה חשובה ההסתכלות במבט על על הכתב ופחות על סימניו, מה שנקרא אופי ההתרשמות מהקו, התנועה, שילוב צורה ותנועה. פעם קראתי לזה "מיקצב יסוד" אבל הסבירו לי שזה משהו אחר ונותרתי בלי שם.

riki t

New member
האמת?

יצאת מבולבלת לגמריי והצלחת ממש להלחיץ אותי עכשיו , אני לא מזהה את זה וזה משגע אותי, לקחתי חופשה עד שאתאפס , אתמודד ואזהה את זה , אוף...מלחיץ זה מילה עדינה יחסית למה שאני מרגישה, ביי לבינתיים.

זה הכול בגלל שצללת בלי משקפת

ומצופים, נכנסו לך מים לעיניים ולאף וגם שתית קצת בדרך. עכשיו הכנסת אותי ללחץ, אולי אני רואה דברים דימיוניים שלא קיימים במציאות ? מי קבע שזו את ?

riki t

New member
חחח...דיי, ואולי אתה עובד עליי עכשיו ומנסה

לבדוק אותי? אני באמת נלחצת מזה ולא מסוגלת לחשוב/לראות את זה, בוא ניתן לשעות לעשות את שלהם, אולי ארגע, או שבעצם תחזור בך ותכתוב שזה היה רק מבחן ואז אוכל להתקדם הלאה, כי מחכה לי עוד יום לא קל היום.

אני בוחן אותך רק בשחיה וצלילה

לא העמדתי לפניך שום מבחן גרפולוגי, לתחושתי, המלאות, הקו העבה, האמצעי המפותח, העגלוליות משדרות יחדיו את מה שציינתי, אבל אני לא פוליסת ביטוח, יכול להיות מצב שגם אני מסתכל ומתרשם לא נכון ואני לא מתעלם מכך שאת לא מקבלת תחושות דומות מהכתב ואין לצאת מנקודת מבט וודאית שתחושתי היא הנכונה.

riki t

New member
אם כך אז אין טעם להתחיל את הבחינה

כי זה הצד החלש והבעייתי יותר שלי, ואיך ידעת? בהקשרנו- אין מצב שטעית, אני סומכת עלייך בעיניים סגורות שהתרשמת נכון ויודעת שהבעיה אצלי, לא יודעת אם אצליח לצאת מזה, אנסה...בכל אופן, אם יש לך כתב עם אמצעי מפותח , תבניות ריבועיות , ארגון מופרע , גדמים, וקו עבה אך נוקשה וקר - אז זה יכול לסייע לי להתגבר (חיפשתי אצלי ויותר הסתבכתי מאשר לא מצאתי, אולי המדריך ההוא ליוגה שסרקת לא מזמן). ולמדנו , לא מהיום, שיש דברים שרק ההתנסות והזמן יעשו את שלהם, אז אם לא יילך עכשיו - זה יצליח בזמן אחר כשאהיה בשלה יותר ואולי פחות לחוצה.

riki t

New member
זהו , נרגעתי והכל בסדר!

קראתי שוב את כל השרשור, סתם נלחצתי , למדתי ממך איפה הטעות שלי מבחינת קו המחשבה שלי על מה שהטמיעו בו בילדותו וסה"כ הבנתי שאנחנו משדרים על אותו גל, הבעיה היחידה שנותרה והיא לא משמעותית לדעתי, היא עצם ההגדרה שלך את הקווים כקווים רכים, חמים ועגלוליים , ולי כמובן קשה להגדיר אותם ככאלה, אבל השורה התחתונה היא החשובה - והיא הושגה, מצטערת על הניג'וסים וההלחצות ותודות.

האיזור האמצעי מפותח, מלא,

האחיזה נינוחה, חדות וניתוב בינוניים מה שיוצר מלאות וקשתיות לא סימטריים, הזווית מדגישות ומסייגות לטובת חובה ואחריות אך לא גורעות מהרושם הנעים והרך, ובעיקר, הגוון הקשתי, הקעור והקמור כ' "כאן" פ' "נתפס" כל אלה משקפים צד נעים, נוח, טוב, רגיש ומתחשב, אנושי וקרוב. הנה דוגמא נוספת של גברת שלכאורה גם אצלה יש מרכיבים דומים ובכל זאת, זה שונה. מה דעתך על זו ?

riki t

New member
אנוכיות, אגוצנטריות, אהבת עצמה, רוחב לב

כלפי חוץ ומיועד לטובת רווחתה והנאתה שלה,טאקט ורושם כלפי חוץ ,אינטרסנטית, התניות, הצטדקויות ומשחק 'תמים' ומכוער... בקיצור- פה הדאגה היא כלפי עצמה וההתקרבות לאחרים מיועדית למימוש סיפוקה, ורוחב הלב הוא התדמית הרצוייה מבחינתה להקרנה כלפי חוץ, כאן החרדה והחשש הוא כלפי עצמה ומכאן אי פיתוח ייחודה וכו'. סימנים בולטים: אמצע מפותח, הקפדה על צורה למען צורה , תבניות סימטריות, הכתב מנופח, הערכות אסתטית להפגנת התדמית הרצוייה, קו עבה ובצקי :נהנתני -התפנקותי ועוד.

למעלה