לאוהביי האייקידו...

aiki-freak

New member
לאוהביי האייקידו...

סרטון גדול של סאיטו סנסאיי (דאן 9) שבו הוא מדגים את יכולתו ואת העוצמה של אייקידו, בידיים ריקות, בבוקן ובג´ו. (לכל מי שחשב שאין עבודת נשק באייקיקאי...) הסרטון די גדול אבל שווה לחכות!!! הוא הראשון ברשימה (מי שרוצה יכול להרשם ולראות את כל השאר)..

חובבן

New member
מרשים מאד, ויש לי שאלה

בתרגילים רבים בסירטון התוקף מוצא עצמו עף לגובה ומרחק מפתיעים (לפחות אותי). האם זה ריאליסטי או שהתוקף עוזר להדגים את התרגיל?

מאד ריאליסטי.

אפילו אני יודעת לעשות כאלה
הטכניקות בנויות ככה שברגע שהן מתבצעות, או שאתה מתגלגל, או שאתה מתפרק. אז כן, התוקף "עוזר". לוקח איזה שנתיים עד שאתה לומד לעוף ככה (ואז זה נהיה הכי כיף!!!). אם התוקף היה סתם אחד שלא יודע להתגלגל, הטכניקה היתה שוברת לו יד (או משהו אחר), אבל לא היית רואה פירוטכניקה.

WhiteBear

New member
הבנתי מה מפריע לי...

התבוננתי בקטע של הסרט, זה יוצא מ: 2:39-2:43 אני לא בטוח, אז בבקשה תסתכלו גם אתם ותגידו לי אם אתם חושבים כמוני. (מיד אני יגיד מה אני חושב...) בקטע הזה, משהו ניראה לי לא טוב, לא הבנתי איך דוחפים בחור בגרון והוא לא קורס במקום מכאבים, ואז הבנתי. ברגע שהוא תוקף את הסנסאי במקל הוא עולה על קצות האצבעות. מי לעזאזל עולה על האצבעות כשהוא תוקף במקל!?!?! היה לי ניסיון בעבודה מאד דומה לאייקידו בנינג´יטסו, ואני מבין (אני מקווה לפחות שאני מבין) שביצוע טוב של תרגילים מן הסוג המודגם, נובע מתוך יכולת נירכשת של זיהוי נקודת חוסר שיווי משקל וניצולה. ברור לי שהאיש המדגם נימצא ברמה מאד גבוהה. אבל זה עדיין מטריד אותי שהבחור שהוא הדגים עליו, נתן לו כזה מרווח גדול של חוסר שיווי משקל. יכול להיות שהוא עשה את זה כדי שבמקום שיקרע לו הגרון, הוא יעוף אחורה. ועל כן הוא העמיד את עצמו במצב הזה מלכתחילה. בכל מקרה, אני לא בטוח שאני צודק, אבל זו התחושה שלי, ואני לא מצליח להחליט במה מדובר. אני לא חושב שמדובר בסוג דחיפה אחורה של "כוח פנימי" (צ´י), וזה מרגיש לי קצת (רק קצת!) כמו עבודה "חיצונית". שוב אני אדגיש, אני ממש לא בטוח, ואני אשמח אם עוד אנשים יסתכלו על הקטע הזה (ובכלל סירטון חמוד), וישתפו אותי בדעתם. אני בשום פנים ואופן לא "יורד" על אייקידו! אני מלא הערכה לשיטה, ידע והטכניקות שמודגמות ונילמדות בשיטה. (אז לא לחפש לריב איתי בכוח
, אני לא מנסה לריב עם אף אחד) העורך המוזיקלי, הדוב הלבן.

חובבן

New member
בהמשך לשאלתי, הבהרה:

אני לא חושב שהדגמה חייבת להיות "ריאליסטית". בהוראה מקובל מאד להקצין את הדוגמאות כדי לחשוף נקודות שקשה להבחין בהן במצב רגיל. ההדגמה נועדה ללמד ולא לתרגל את המשתתפים.

נירש

New member
אין אפשרות לראות את כל הסרטים...

יש אפשרות לקבל לינק ישיר אליהם?

aiki-freak

New member
תגובות לתגובות...

ראשית לגבי הריאליסטיות... אמיתי לחלוטין!! ותתפלאו אבל התוקף לא "עוזר" אלא פשוט מנסה לשרוד הטלה חזקה מאוד. סאיטו סנסאיי ידוע בעוצמה שלו (והיא פנימית ככל שרק אפשר!) המורה שלי התאמן עימו ודיווח על אנשים אפילו גדולים וכבדים שעפו באוויר לגובה כמה מטרים ולמרחק של 5-10 מטר! אני יכול להעיד מנסיוני שזה עובד. (אני אישית מאוד אוהב לרחף באוויר!...פעם הצלחתי לומר משפט שלם תוך כדי ריחוף כשהמורה שלי זרק אותי..זה כמו לונה פארק!) כשהתאמנתי עם סקי סנסאיי למשל אחזתי אותו היטב ומצאתי את עצמי עף מחוץ למזרון. כל ריחוף משהו כמו 5 מטר. צריך להבין ששילוב של התקפה בשיא העוצמה יחד עם העוצמה הפנימית האדירה של סנסאיי בכיר גורם לריחופים מאוד מרשימים באוויר. זה משהו שמאוד היה חסר לי בטאי צ´י למשל...ששם כל ההטלות היו "בכאילו", כלומר המטיל לא ממש זרק והמוטל לא ממש נפל. בכלל איך לומדים הטלות בטאי צ´י ובא גווה אם לא לומדים לתת אוקמי? איך אפשר לזרוק מישהו באמת בלי לפצוע אותו קשות אם הוא לא יודע ליפול? אני חושב שאוקמי זו המיומנות הכי חשובה ויעילה באייקידו. בקשר ל"חיצוני" או "פנימי". אני לא התאמנתי עם סאיטו סנסאיי (לצערי הרב
) אבל שיהנים אחרים שכן זכיתי לעבוד עימם הפגינו כוח "פנימי" יוצא דופן בכל קנה מידה! תאמין לי דוב לבן שזקן בן 70 שבקושי מגיע למטר שישים לא יכול להטיל שור אנושי כפול ממנו בגודלו ע"י שימוש בכוח "חיצוני". זה כוח פנימי טהור! אי אפשר להבין את זה עד שנתקלים בזה וחווים את זה... למשל תחושה שהייתה לי עם בוב נדאו סנסאיי (שמגיע לארץ בקרוב). הרגשתי בדיוק כמו שעומדים בים ומנסים להתנגד לגלים...אי אפשר אפילו להפעיל כוח! הכוח שלך מתפזר ומתמוסס כאילו הוא "נשאב" ונעלם. העוצמה היא כל כך גדולה שאי אפשר לתאר את זה. אי אפשר להבין. ככל שתנסה להצמד לקרקעית הגל יישא אותך עימו ברכות ובלי מאמץ. זו אותה התחושה שמרגישים ממאסטר באייקידו...אפילו ההטלה (יותר נכון הנחיתה) איננה כואבת!! כאילו הגל נושא אותך בעדינות מגלגל אותך ומניח אותך בעדינות על החוף. ויחד עם זאת אי אפשר להתנגד לו בשום צורה... זו התחושה באייקידו. זה שונה מאוד מנינג´יטסו!! האוקה בסרט אכן מזדקף כדי לא לספוג את המכה (אגב האוקה הוא בעצמו דאן 6 או משהו כזה!!! תאמין לי שהוא לא עושה את עצמו...). המכה (זו בכלל לא מכה אלא "אטמי נאגה") היא לא לגרון אלא מתגלגלת מעלה על הסנטר וגורמת לאוקה להזדקף, ואז לעוף אחורה. תאמין לי דוב לבן שאין כאן שמץ של זיוף. וזו בהחלט "דחיפה של צ´י"!! סאיטו סנסאיי איננו אחד המאסטרים הגדולים בעולם האייקידו (ואומניות הלחימה בכלל) סתם בלי סיבה...מאנשים שהתאמנו עימו שמעתי שהוא מבקש התקפה אמיתית בכל העוצמה בלי לחסוך כוח או לרחם עליו באיזה שהוא אופן, מי שאכן נוהג כך למעשה "מעליב" את המאסטר...

הטלות בטאי-צ´י

שאלת איך לומדים להטיל בטאי-צ´י, בלי לבצע הטלה עד הסוף; התשובה, אם אני מבין את הענין נכון, היא שלומדים קאטה, שמלמדת תנועות לחימה, ולומדים עבודה בזוגות, שמלמדת תזמון, ובקרב - איכשהו - זה מתחבר ביחד. כל התנועות שמתרגלים בצורה מוגבלת באימון, יוצאות "עד הסוף" בקרב אמיתי. כאן בארץ כבר היו לנו כמה דוגמאות לזה, ובעולם כמובן הרבה יותר.

אבל מה עם הנפילה עצמה? האם

לומדים ליפול על מזרון ו/או על רצפה? ואם לא - אז איך אפשר להדגים או ללמוד הטלות שמשליכות את המתרגל מגבוה על גבו או על ראשו?

שאלה מיניינת. לא זכור לי שאי פעם

במהלך הרגיל של שיעורים לימדו אותנו נפילות או גילגולים. מצד שני, היה לפני כמה חודשים מעגל (שיעור עם ניר) שבו עברנו לטכניקות קרקע. הטכניקות, אגב לא החלו בקרקע אלא בעמידה, וראה זה פלא? לאף אחד לא הייתה בעייה בנפילה. פשוט זרמנו עם ההטלה "טאי צ´י ווי". בתשובה לשאלה שנשאלה פעם לגבי טכניקות נפילה וגילגול כמו ג´ודו או אייקידו, קיבלנו שתי תשובות עקרוניות 1. למעט מצבי זירה, ירידה להיאבקות קרקע מסוכנת מאוד. זה בד"כ מחייב התמקדות ביריב יחיד, משהו לא כ"כ ריאלי במצבי אמת. 2. אם אתה משוחרר, ועובד מתוך העקרונות, נפילה לא שונה מכל פעולה אחרת שתעשה. אתה יכול להתמודד עם זה מעצם העבודה הנכונה בטאי צ´י, כיוון שזו אמנות שלמה. זה הודגם ונוסה ע"י כל הקבוצה. ספציפית לגבי אימון הטלות - אחריות המטיל להישאר בשליטה כל התרגיל, להבטיח שהמוטל לא ייפגע. אם זה אומר שבשלב ראשון רק מתאמנים על ההנפה, מתאמנים רק על ההנפה, בלי ה FOLLOW THROUGH. אם בשלב הבא מתאמנים על היכולת להחזיק את המוטל כשאינו בקשר עם הקרקע, עובדים על זה. אם אתה לא יכול להטיל אדם כך שבמהלך כל התרגיל אתה בשליטה, אז אתה לא תטיל עדיין אנשים. אם אתה יכול לבצע זאת לאט ובשליטה, הנחת היסוד (בטאי צ´י) גורסת שתוכל לבצע זאת במהירות ובשליטה. כל האמור למעלה זו דעתי בלבד, ומבוססת על נסיון מועט ביותר בעבודת קרקע והטלות. אישית, אם אייקידוקא יטיל אותי, אני בספק אם אבצע גילגול, או משהו אחר שאייקידוקא למד לצפות לו בשיעוריו. זה לא אומר שאני לא אפול, וייתכן שקשה יותר מאדם שהתאמן על גילגולים בתגובה להטלה. אבל אם אני אפול, זה יהיה בדרכי שלי בלבד, ולא בחיקוי לשום מאסטר יפני

aiki-freak

New member
כן המאסטרים היפניים...

הם מאוד מוזרים בעניין הזה...משום מה הם מתעקשים לא לפול על הראש או הצוואר או עמוד השדרה ולגרום לעצמם נזק לכל החיים (אם הם ישארו בחיים כלומר). נו טוב, תמיד חשבתי שהיפנים מוזרים...
יש באייקידו טכניקות שהן פשוט קטלניות למי שאינו יודע לפול כהלכה. למשל שיהו-נאגה או אירימי נאגה שונות. ההטלות הללו גורמות למוטל ליפול על העורף או בסיס הגולגולת. קטלני. חד וחלק! אני פעם עילפתי ככה מישהו על מיזרון (בטעות בטעות!!!
) אז אם אתה לא יודע לתת אוקמי כדאי מאוד שתלבש

WhiteBear

New member
<קידה מלאת כבוד>

קיבלתי את כל מה שאמרת. דבר נוסף שהזדמן לי להתברר עליו היה כשדיברתי עם מישהו שעוסק בקנדו. מסתבר שבתקיפות מסויימות בחרב (וגם מקל, יש לשער) התוקף כן מרים עקבים. ואני מאד אשמח לשמש מושא העפות (והדגמות) רבות ככל האפשר ב"אימון הפורום(2)"
קידה, הדוב הלבן.

*עסק* בקנדו, לא? אם הכוונה לשיחה

אתמול. בכל מקרה אולי כדאי לשאול גם את חגי, שכתב את המאמר ב"רגע קאטה".

למעלה