שאלה מיניינת. לא זכור לי שאי פעם
במהלך הרגיל של שיעורים לימדו אותנו נפילות או גילגולים. מצד שני, היה לפני כמה חודשים מעגל (שיעור עם ניר) שבו עברנו לטכניקות קרקע. הטכניקות, אגב לא החלו בקרקע אלא בעמידה, וראה זה פלא? לאף אחד לא הייתה בעייה בנפילה. פשוט זרמנו עם ההטלה "טאי צ´י ווי". בתשובה לשאלה שנשאלה פעם לגבי טכניקות נפילה וגילגול כמו ג´ודו או אייקידו, קיבלנו שתי תשובות עקרוניות 1. למעט מצבי זירה, ירידה להיאבקות קרקע מסוכנת מאוד. זה בד"כ מחייב התמקדות ביריב יחיד, משהו לא כ"כ ריאלי במצבי אמת. 2. אם אתה משוחרר, ועובד מתוך העקרונות, נפילה לא שונה מכל פעולה אחרת שתעשה. אתה יכול להתמודד עם זה מעצם העבודה הנכונה בטאי צ´י, כיוון שזו אמנות שלמה. זה הודגם ונוסה ע"י כל הקבוצה. ספציפית לגבי אימון הטלות - אחריות המטיל להישאר בשליטה כל התרגיל, להבטיח שהמוטל לא ייפגע. אם זה אומר שבשלב ראשון רק מתאמנים על ההנפה, מתאמנים רק על ההנפה, בלי ה FOLLOW THROUGH. אם בשלב הבא מתאמנים על היכולת להחזיק את המוטל כשאינו בקשר עם הקרקע, עובדים על זה. אם אתה לא יכול להטיל אדם כך שבמהלך כל התרגיל אתה בשליטה, אז אתה לא תטיל עדיין אנשים. אם אתה יכול לבצע זאת לאט ובשליטה, הנחת היסוד (בטאי צ´י) גורסת שתוכל לבצע זאת במהירות ובשליטה. כל האמור למעלה זו דעתי בלבד, ומבוססת על נסיון מועט ביותר בעבודת קרקע והטלות. אישית, אם אייקידוקא יטיל אותי, אני בספק אם אבצע גילגול, או משהו אחר שאייקידוקא למד לצפות לו בשיעוריו. זה לא אומר שאני לא אפול, וייתכן שקשה יותר מאדם שהתאמן על גילגולים בתגובה להטלה. אבל אם אני אפול, זה יהיה בדרכי שלי בלבד, ולא בחיקוי לשום מאסטר יפני